Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 3 oktober 2008

Att Baissa.

Det vill säga "Starkt mörka sin form eller prata ner sin förmåga innan lopp"
Jag utnämnde tidigare Nix som guldmedaljör i SM i baissning. Nu verkar det som om Coach Allan får ta över den titeln. Att "knappt träna på hela sommaren med en spricka i benet" och sedan springa Berlin Marathon på 3:04 är världsklass. Baissningen bestod i "jag kommer inte slutföra...jag ska bara springa 8k...jag kommer få resultatet DNF".
Men... den här bloggen uppkom ju i samband med att min lillebror Henrik utmanade mig på Stockholm Marathon. Eftersom han inte fick plats till förra årets lopp kommer han att springa 2009 och slå min tid då. När jag frågar hur det går med träningen brukar det baissas hej vilt. Han arbetar med att renovera kök och badrum vilket är rätt tungt. Då orkar man inte springa efter jobbet. Dessutom har han ju en 4-åring och en 7-åring att skylla på... eller?
Nu bor jag hemma i hans lägenhet medan han och fästmön är i Rom. Jag gjorde en del intressanta fynd i går... och kom fram till att han nog tränar en hel del mer än han berättar! Här är bevisen:
Polar pulsklocka med fotpod...


Ett par väl använda Asics!


Aha! En löparjacka från Newline för höstbruk.

Vätskebälte för långpass?

Den här utmaningen kan ju bli hur spännande som helst! Nu gäller det att planera in många bra kvalitetspass så brorsan inte hinner ifatt mig. Dessutom kan jag ju klä ut mig till fasan (en dröm jag har...) och sätta mig i en buske och tjuvkolla när han springer för att kolla hur mycket han mörkar formen! Haha - jag är honom på spåren - när han sätter igång med baissningen i vår kommer jag vara förberedd och inte tro ett ord på vad han säger.

8 kommentarer:

Magda Gad sa...

haha, du får sätta en spion på honom, helt klart!!!

Anna (Orka mera) sa...

hehe, vilken fuling! På med fasandräkten bara och ta honom på bar gärning. Risken är att han springer i diket och bryter båda benen om han ser en 1,70 m lång fasan i buskarna. Fast då vinner du ju å andra sidan vadet :)

Lilla Duktig sa...

Så mycket behöver du väl ändå inte klä ut dig? ;-)

Löpning & Livet sa...

Haha, den där fasanplanen tycker jag definitivt att du ska genomföra! :D

Helena sa...

Moahahhaaaaaaaaa fasan smyger omkring i garderoberna:D Bra där Mia! När han minst anar det flyger du ut ur en av dem;) (Nåt måste man ju roa sig med när man baissar)

Karin sa...

Moahahaha *instämmer i Helenas skratt* Din brorsa har underskattat dig totalt! På honom bara, det finns inte en chans att han kommer ikapp dig TROTS att han überbaissar ;-)

farsan sa...

Att baissa sig själv klär en person lika dåligt som syrra som rotar bland ens prylar.

Haussa dig själv, sätt upp omöjliga tidsmål och skapa så en ohälsosam press. Lova stort och levera tunt alltså. Precis som jag.

Det är ju... eeh... snyggare än en fasandräkt?

PS. Fortfarande impad av Berlin...

MarathonMia sa...

Magda; Har en allierad i Linnéa 7 år - hon kommer berätta ALLT!

Anna: Fasandräkten lockar. Men jag skulle nog ha svårt att hålla mig för skratt!

LillaDuktig:Det var FASAN jag skulle klä ut mig till...

Andréa: Jag måste börja samla fjädrar och sy mig en drtäk - simple as that!

Helena: Eller hur!!

Karin: Überbaissarbrorsan! Moahahaha!

Jogga99... håller med. Men jag har kört deras julstädning och kommer att låtsas om att det var då jag "roatade" i hans garderober... :-)