Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 29 maj 2008

Jag ska skingra tankarna på Bordellen.

Det är precis rätt en torsdag före maraton!


Det är inte så att jag har slängt mig in i världens äldsta yrke, Bordellen är det eminenta namnet på Bokklubben jag är med i. Vi är ett tiotal tjejer, med en blandning av en journalist, datanörd, kvantfysikintresserad, några chefer, säljare, en coach, revisorsassistent, en förskolefröken och några glada mediamänniskor. Vi läser allt från Nobelpristagare, självbiografier, klassiker till vanliga topplistepocket. Idag ska vi diskutera – Döden. Det är inte så illa som det låter, tillställningarna är alldeles underbara och jag kan leva på den positiva energin och allt skratt i en hel vecka efteråt. Böckerna ger mig dessutom bränsle till löpningen. Analyser av karaktärer, språk och skildringar kategoriseras i mitt inre under mina långa turer.

Lura hjärnan nr 1: Bokprat och tjejsnack i kväll. Detta kommer att transportera mig 4-5 timmar närmare maraton utan att behöva tänka på själva loppet.

Igår morse sprang jag den sista turen innan maran, det blev 10 km i prattempo med Nike. Det var otroligt skönt att ha det gjort på morgonen, jag kände mig grymt duktig att jag kom upp. Drömde lite mardrömmar om att jag skulle försova mig. Det var superkul att träffa ännu en bloggare IRL! Sen var det ju dags att fylla på kolhydratsförrådet. Jag började med en Gainomax, som jag blev mätt av. Fick nästan tvinga i mig gröten. Jag är inget jätte-fan av pasta, visst kan det vara gott med färska pastakuddar med ricotta och spenat, men jag blir riktigt däst av det. Spaghetti och köttfärssås fungerar bra. Det är bara det att jag alltid har massor av sallad i botten på tallriken, tar ganska lite pasta och mycket köttfärssås. Igår skulle jag ta en normal spaghettiportion till middag.

Lura hjärnana nr 2: Koka grön bandspaghetti och blanda med salladen. Trodde att jag skulle kunna lura i mig mer. Jag var inte så lättlurad. Fick i mig all bandspaghetti men låg i paltkoma på soffan i 2 timmar. Har varit mätt sen dess. Såg bilden framför mig från Pumas inlägg innan Göteborgsvarvet och kände nog samma känsla. Tvärnit.

Ikväll är min svägerska Bordellmamma och tar hand om middagen, jag kommer njuta av god mat i deras trädgård och äta allt jag tycker är gott i bokpratarvänners lag. Jag vet att jag slipper pasta.

Fröken proppmätt kommer från och med nu äta andra kolhydratskällor än pasta. No more mrs Ligga-däst-på-soffan!


P.S Liiiite maratonsnack blir det nog ikväll, för Lilla Duktig, Cheerleader för Team Duktig, som ska heja på mig kommer :-)

6 kommentarer:

Karin sa...

Du kommer att få en härlig kväll! Gud vad mysigt!

Jag känner igen mig sååå mycket i pastaproblematiken. Lyckades koka 120 g pasta igår (okokt) och det räcker till två portioner åt mig. DÅ är jag proppmätt. 120 g är knappt mer än EN normalportion (100 g okokt pasta) enligt paketet. Det är omöjligt att äta så mycket ju...
När ses vi imorgon?

Magda Gad sa...

Åh jag älskar böcker och läsning och det där låter otroligt intellektuellt, inspirerande och framförallt - skönt. Perfekt pre-mara sysselsättning!

Men kära människa, den här Kungsörnen-pasta-indoktrineringen av svensk idrott måste vi genast bryta! Gröt, quinoasallad, frukt, grönsaker! Avokado, nötter, lax! Omättat fett lagras också i musklerna och är en superbra energikälla. Mer NÄRING och mindre bukfylla till folket! Tror det ska bli min mission :-)

Anonym sa...

tänkte också rekommendera quinoa, det står du dig sjukt länge på. Gör sallader, röror, gröt, ja allt, av den lilla darlingen.

Anonym sa...

Haha, man undrar ju hur mycket extra pasta som säljs en sån här vecka! Har själv ätit mer än vanligt men inte så jag mår illa :)
Vi får trösta oss med att det snart är över så man kan äta som vanligt igen. Det hade man säkerligen kunnat nu med, men det är något mentalt med pastan...

Helena sa...

Hej du lilla pastastinna människa! Håller med föregående "talare"- quinoa är sååå gott och sååå bra, men vad vet jag? Jag lär mig fortfarande;-D Vill veta allt om loppet-lördagkväll. På lördag kl 14 skickar jag så många positiva tankar till dig som det bara går, du kommer känna dem ända ned i hår-rötterna:-D!! Står nånstans vid rålis och hejar som en galning! Vad springer du i för kläder?

MarathonMia sa...

Karin: Jag har fått en liten bonustjej som hänger med oss på fredag. Hon heter Linnéa och är 6 år :-) vi kan väl höras på mailen eller telefonen.

Magda: Helt rätt. Jag äter de saker du nämner i vanliga fall. Har väl drabbats av masspsykosen kring uppladdningen. Ska genast återgå till min normala quinoa-rika kost! I love it. Fortsätt missionera i ämnet!

Funrun: Hehe - jag hajjade till när jag läste ditt inlägg och tänkte "Det här är ju inte jag" och så var det ju precis så jag var. Nej - back to reality!

Anna: Eller hur! Man skulle ha köpt lite aktier i Kungsörnen för att snabbt sälja sedan!

Helena: Bild på utstyrsel kommer att läggas ut på fredag :-). Om du väntar dig en härlig utläggning på Maratonfesten får jag tyvärr göra dig besviken. Jag kan inte komma :-( Men jag lovar att suga i mig all hejarenergi som du skickar!