Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 8 maj 2008

Hur kan du ha träningsvärk?

...Du som tränar så mycket!

Sant. Hur kan det gå till? Jag borde inte få träningsvärk. Jag borde dessutom vara hårdhudad efter all löpning och inte få de illröda skavsåren efter tränings BH'n, men det får jag. Jag har dessutom världens problem att bli av med blåsan på vänster pektå. Den är inte ivägen och gör inte ont. Men DEN ÄR DÄR. Blånageln på stortån ömmar också. Det kan jag leva med. Ont i fötterna som jag tvingar ner i pumps och löpardojjor. Det är en smärta jag kan ta, den hämmar mig inte.

Men mina ben!!! Hur mycket jag än tränar får jag grym träningsvärk av utfallssteg. Att köra BodyPump dagen efter var väl sisådär smart. Nu har jag en stenhård rumpa, alldeles för korta muskler på insida lår och ont i både fram och baksida lår. Jag kan inte sätta mig ner utan att stöna. Att stretcha är outhärdligt, allt känns för kort och stramar. Jag går som en tupp eller en äggsjuk höna, inte kvinnligt gung på höfterna, mer strutsigt bakåtsvusch. Som en salsadansös med de högklackade skorna bakofram. Det ser ut som jag tar ett steg fram och två tillbaks. Hur ska jag greja dagens 15 km med tempoökning?

Tanken var ju dessutom att spöa skiten ur mina syskon på lördag på Kungsholmen Halvmaraton, hur grejar jag det med två stockar till ben? Syskonens "Vila-sig-iform" inställning känns såååå lockande.

Vilken tur att jag står på ett event hela dagen! Jag är snäll mot fötterna och har i alla fall låga skor på mig.

*********tillägg*************
Klarade 11,3 km igår trots stockar till ben på timmen, vilket ger en snittid på 5:19/km. Medelpuls 151. Hade jag kommit ner till 147 om jag kört 5:25-tempo? Frågan riktas till Masse och Nix. Jag saknar den magiska formeln.

13 kommentarer:

Magda Gad sa...

Ja det funkar ju inte att vara efterklok men på mig brukar det funka med ett hett bad.
Riktigt varmt vatten och hård massage med en "borste" med piggar på som jag tror säljs i cellulithämmande syfte.
Tappa ur vattnet men sitt kvar. Växla sedan mellan att spola hett vatten och iskallt vatten på benen.
Därefter upp och kleta in nån antiinflammatorisk salva.
På med kompressionsstrumpor.
Lätt stretch.
Sen är man fit for fight och är man inte det så får man bita ihop och ge allt ändå :)

Anonym sa...

Jag känner så himla väl igen mig i dina beskrivningar! Kan knappt gå utan styltar fram på stumma värkande ben. Men även fast det är jobbigt är det ganska skönt... För mig brukar spinning hjälpa så jag testar det ikväll!

MarathonMia sa...

Finns det stödstrumpor som går upp till låren? Jag är verkligen amatör inom detta! Mina smalben är helt ok.

Badkar, massage och insmörjning får det bli. Men jag kan tänka mig att mitt huvud redan övertygat kroppen att springa först...

MarathonMia sa...

Anna: du hann emellan. Jag har inte kört spinning på 6 månader, får nog ont i häcken om jag testar ikväll. Kanske jag kan ta fram min cykel och cykla låååååångsamt till mammsen som äger ett badkar... tack för tipsen!

Magda Gad sa...

Yepp, det finns stöd får låren, googla på Skins :)
Cykla och bada blir nog kanon. Maxa blodgenomströmningen så släpper det!

Anonym sa...

Det är ju så att värst träningsvärk får man av excentrisk träning, där musklerna bromsar rörelsen. Just utfallssteg är exempel på en sån övning så man få rejält med värk av den trots att man är bra tränad i övrigt.

MarathonMia sa...

Urrk. Ska inte köra utfallssteg igen samma vecka jag har lopp. Men när Coach Allan sa att vi skulle göra, kan jag liksom inte vara den enda som INTE gör... då är jag den som kanske gör en extra. Bara för...

Lilla Duktig sa...

Så du menar att du ser ut som Tina Turner i "Simply the best"-videon där hon struttar omkring som om hon gjort tusen utfall, eller bajsat på sig. Och dessutom är det väl en lös häst med i bilden va? Och hennes hår... gaaaaawd! Få mig inte ens att börja prata om den kvinnans hår...

MarathonMia sa...

Lilla Duktig: Du har som vanligt rätt. För att inte se ut som Kristina Lugn eller Tina Turner med nämnda frisyren, är håret idag plattat. Gångstilen kan jag inte göra så mycket åt men den liknar onekligen Tinas mad-walk.

Masse sa...

Jag har verklgien ingen aning om det skulle räcka. Men det låter inte helt omöjligt...

F*n vad duktiga vi är!

(Om det nu är duktigt att ha låg puls)

MarathonMia sa...

Såklart det är! Låg puls = halvdöd. Och en halvdöd som kan springa samtidigt... det MÅSTE vara bra.

Karin sa...

Jamen visst gör man som coach Allan säger?!
Vilket ruggigt bra pass du sprang förresten, och så säger du att JAG är grym? Hallå, vad är du då?!

MarathonMia sa...

Jag är Fasan.