Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 29 maj 2008

Oj vad det snurrar!

Det är så mycket tankar som cirkulerar kring lördagens bravad!

Vad jag är rädd för…

Alla hostar och snörvlar – jag vill inte bli sjuk!
Tänk om jag får muskelstillestånd!
Tänk om jag blir helt apatisk!
Tänk om jag glömmer nummerlappen hemma!
Tänk om alla springer ifrån mig och jag blir sist!
Tänk om Oliver inte står med kall champagne på ÖIP!
Tänk om jag inte får ut all pasta jag ätit innan maran och den så olämpligt tänker hojta till strax efter 2 mil!
Tänk om jag springer på höger sida och mina kompisar står och hejar på vänster!
Tänk om skosnöret går upp!
Tänk om jag får solsting!
Tänk om jag luktar svett…
Eller försover mig…
Eller glömmer vaselin…
Eller får ful linne-solbränna…
Tänk om jag glömmer noppa ögonbrynen!

Vad tänker ni på idag?

15 kommentarer:

Puma sa...

jag tänker att jag är jäkligt glad över de tips du delat med dig av vad gäller salt och lakrits och sådant! supertack! apropå salt borde det vara en hel del sådant i min falukorv. har vaknat totalt uttorkad efter varje falukorvsmiddag... vilket inte alls är bra med tanke på att jag även dricker en jäkla massa vatten. men som sagt- det är ju salt.

jag tror också att maran kommer bli en enkel match - snart kan jag nämligen rulla fram!!! bra va!

Anonym sa...

Jag tänker på dig!

Och alla andra som ska springa på lördag. Och fnissar åt alla era nojjor. Ni är ju bara för hispiga! Härligt hispiga!! '

Dunceor sa...

Tankarna snurrar runt allt möjligt. Massa på jobb så inte hunnit tänka på det så mycket men sitter omklädd för att göra ett sista pass.
Det jag mest tänker på är att jag inte kommer få ut min nummerlapp och sen bara går allt åt helsike.

gullfot sa...

"Muskelstillestånd"??!!? Ha ha ha, den tar nog priset, Mia! :-D

Det blir nog bra det där. Själv har jag precis börjat tänka på start igen.

Katarina M-I sa...

För säkerhets skull kan du ju noppa ögonbrynen redan ikväll. Om du inte har extremt snabbväxande ögonbryn så borde du klara dig:)
Annars blir du nog kringsänd på internet som "ögonbrynskvinnan". Vi har väl sett hur det gick för "bajsmannen" som spreds som ett magsjukevirus på dagis...

Shiiit, jag är lika nervös för er...

Anonym sa...

Försover dig till klockan 14.... märks att du inte har småbarn längre :)

Jag oroar mig för ungefär allt på din lista, och lite till! Undrar vad man egentligen ska tänka på när allt det här är över? Man kommer ju få massor med ledigt utrymme i hjärnan!

Anonym sa...

for gadd sake, glöm icke att noppa brynen - för tänk om du vinner och måste fotograferas!!!

jag tänker på att jag ska dricka 1,5 liter cola nu, och sen aldrig kunna somna... =)

Magda Gad sa...

Jag hyser hopp idag, jag har kommit på ett nytt dejtingkoncept. Och för övrigt har jag tänkt på att på lördag, då kommer det gå bra för Mia, för Mia är väl förberedd, Mia har tränat, Mia har fokus, Mia har uthålliga muskler, Mia har tänkt på maten, och på drycken och för övrigt är jag säker på att Mia kommer springa med välnoppade ögonbryn ;)

MarathonMia sa...

Puma: Jag är också konstant törstig - nojja, nähe då... Bra att du gillar tipsen, gott att dela med sig med sånt som funkar!

Bureborn: Det är med vemod jag önskar att du fick vara lika hispig! Kom igen, din tur kommer.

Dunceor: Jag har drömt mardrömmar om att jag hamnar sist i kön till nummerlapparna och starten hinner gå och alla funktionärer är borta...

Cykelmygga: Himmel och fasa, ska jag se ut som en lurvel över ögonen - kanske bra med tanke på hur soligt det ska bli - men nej, mina ögonbryn växer inte särskilt snabbt. Will nopp tomorrow!

Anna: Jag har inte sovit längre än till 9 på säkert 10 år... men man vet ju aldrig - kanske hamnar i nån sorts pastakoma?

Funrun: Målfotot ja. Har alldeles glömt att öva in segersmajlet, en till sak att nojja sig över. ;-)

Magda: Såklart. Jag är ju Superwoman. Dessutom kan jag nog lova nynoppade ögonbryn!

Helena sa...

Skönt att du noppar bryna, då får du ju mindre motstånd där du springer fram;-D Var det prio ett på listan? Hihi, nu vet jag vilka nojjor jag har att vänta i Berlin! Lycka till nu Mia, det kommer att gå så himla bra- du kommer att se så snygg ut när du kommer seglande:-D

Anonym sa...

Jag tänker, fan vad du är stark! Jag är såååååå stolt över dig och jag är övertygad om att du kommer att vara världens nöjdaste på lördag, för du har varit så duktig och modig hela vägen fram. Jag är såååååå ledsen att jag inte får stå där med skumpan och ta emot dig efter maran. Du kommer att finnas i mina tankar hela loppet. Go Mia, go Mia!!!!! Love Y. Din svägerska!

Anonym sa...

Inte blir du sjuk, du använder väl munskyddet du fick av Karin? Kanske det är en bra idé att springa med det på under maran? Inte för att munskyddet håller så många baciller borta men det gör nog att folk håller sig undan dig och då slipper du och jag all trängsel i början.
Inte så snyggt med tanke på solbrännan men det priset är väl lätt att betala för att du ska få fri framfart på maran :-)

Henrik sa...

Det brinner överallt på jobbet och det tar ALLT fokus från Maran.

Jag kommer typ glömma löparskorna! Eller loppet helt!

MarathonMia sa...

Helena: *fniss* jag hinner nog hitta nya nojjor :-)

Mia: Love you too. Tack för ditt stöd!

Catti: Haha, vi ska ju springa tillsammans, då kommer jag alltså att fungera som plog och vi har fritt omkring oss. Bra tänkt!

Henrik: Vilket lopp...?!

Lilla Duktig sa...

Jag står där Mia. Jag lovar.
Jag, min posse och mina hemgjorda hejaskyltar. Med Gainomax och Dextrosol. Med glada hejarop och komplimanger i solskenet.

Du är bäst.

Glöm inte det.

Ps. Om det känns trist kan du ju alltid sätta upp håret i två råttsvansar.