Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 14 oktober 2010

Kompressionstights CW-X

Under mitt långlopp där knät svällde upp, höften strejkade och min hamstring och rumpmuskel totalt "went bananas" fick jag låna ett par kompressionstights av en räddande ängel. Mitt pannben kunde inte hjälpa ett trasigt Barbie-ben på traven, men Ipren, Alvedon, rask gång istället för löpning och kompressionstightsen hjälpte till en bit på vägen. Det var med liten ångestkänsla i bröstet jag åkte och lämnade tillbka tightsen. Separationsångest.


Meeen - jag gick inte tomhänt därifrån utan köpte mig ett par egna som jag tränar i. CW-X heter de och kostade mig 850 kronor. Byxorna håller in, shejpar upp, ökar blodcirkulationen och är helt fantastiska. Jag har flyttat in i dem. Kör varenda springpass med dem på. Hur stor skillnad de gör finns det säker siffror på - men jag kan säga så mycket att de håller grejerna på plats. En hoppande rumpa har plötsligt blivit "fast", låren har formats till något som kan liknas vid muskulösa springstockar. Byxorna ska hjälpa baksida lår, knän och vader. Jag känner mest hjälp runt knäna, strax ovanför och antar att det kan liknas vid tejpning.

Stefan som är återförsäljare av CW-X är själv ultralöpare och har en nätbutik - besök den här.

Enda anledningen att ta av sig dem skulle vara för att sätta på sig Skins återhämtningstights jag fick i present från coachen...

7 kommentarer:

Roger sa...

När du jämför med tejpning får du mig att tänka på nackdelarna med tejpning - kroppen vänjer sig vid stödet och man riskerar att förlora i styrka i de muskler som egentligen ska göra jobbet.

Resultatet är inte sällan att den som börjar tejpa i samband med en skada också får fortsätta tejpa resten av den aktiva karriären om man inte följer upp med rätt typ av rehab som stärker upp.

Vet du om dessa aspekter av kompressionsprodukter (t.ex. strumpor och tights) har diskuterats/analyserats?

MarathonMia sa...

Roger - jag vet faktiskt inte - men jag är noga med att inte använda knäskydd, fotledsskydd osv i onödan utan vill bygga upp musklerna. Kompressionen ska i första hand hjälpa till blodflöde och återhämtning.

P.S Ibland har jag knäskydd på NMT om vi ska krypa mycket - bara för att slippa blodiga knän. Annars har jag lagt bort alla sånna grejer.

Taina sa...

De här skulle jag också behöva nu efter maran då jag fick känningar baksida lår och rumpan. Men nu gäller det att hitta dem här där jag bor i CT USA...

Anonym sa...

Vilken av alla modeller har du valt?

Andréa sa...

Men är det eg någon skillnad på de där och skinsen då?

Evelina sa...

Hur är storlekarna?

MarathonMia sa...

Taina: De är från USA - följ länken.

Anonym: Jag valde Stabilyx.

Andréa: Skins har ju både träningsbyxor och återhämtningsbyxor - jag kan inte träna i återhämtningsbyxorna, det skulle nog se ut som att springa med PoP långkalsonger tror jag. Skins träningsbrallor har väl samma funktion.

Evelina: Åtklämmande bra!