Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 30 oktober 2010

Three point five weeks of fame... pre fame?

Det närmasta "Jag mötte Lassie" jag kan komma är en gammal relation jag hade i unga år... eller nja... relation och relation. Vad kallar man det när hon är 14 och han är 16 och det är oskyldigt hångel? Själva relationen var nog mer ett Mitt-Livs-Novell-förhållande. Och här är sporten inblandad - big time. Jag har inte alltid varit ful-och-fet eller fit-for-fight. Här har ni min ytliga del av samhällstillhörighet.

Jag spelade basket. Han med. Medan mina lagkamrater sprang efter bollen, sprang jag efter killar. Fick napp på en liten räka som var vacker som få. Han var blyg och väldigt söt. Jag blev störtkär, vi blev ihop och vi kilade stadigt i 3,5 veckor (räknas ju knappt!). Nästan en hel månad! Hade det varit en vanlig basketkille och en av många-korta-månadsförhållanden i unga år, hade jag nog glömt bort det. Anledningen till att jag kommer ihåg just den här tonårsförälskelsen var att han, förutom att han dumpade mig, blev kändis. Han for iväg till USA, började gymma och vips efter ett par år stod han i CK-kalsonger! Under tiden födde jag barn, gick upp till 85 kg och tittade på Glamour.


Och nu kallar han sig löpare och är med i Runner's World
! Undrar om han springer omkring och skryter att han dejtat MarathonMia i sin ungdom... det vore cool! Moahahahaha! Jag tänker i alla fall låta mina kompisar fortsätta att "skryta" om att deras polare har dejtat Marcus Schenkenberg (ingen behöver ju veta att jag var 14 och det bara höll i treochenhalvvecka och var mycket oskyldigt).

18 kommentarer:

Cattis sa...

Du är ju för rolig. Jag läser din blogg varje dag och idag kom jag på att det är dags att börja kommentera. Jag tycker ju själv att det är tråkigt när jag inte får några kommentarer, så nu får jag själv börja skriva fler.

Rolig historia. Många kändisar är med i olika tidningar och är löpare. Jag har större intresse av att läsa om de som är löpare och inget annat. Alltså du Mia, Moa din adept och andra som brinner för löpningen. Verkar jag flummig? Det är en tidig lördagsmorgon och familjen kommer snart till mig i London, så därför kanske jag inte är riktigt fokuserad.

Jag springer två gånger i veckan här och det är skönt. När jag kommer hem anlitar jag onlinecoachenmiamarathon.
;)
Ha en skön helg
kramkram

Camilla sa...

Det är ju supercoolt! Vilken tur att det inte höll, för då hade kanske aldrig våra vägar korsats... Även om vi inte ses jätteofta så säger jag som Cattis: jag är flitig bloggläsare och låter mig roas av dina små texter, en vardagsly, kan man säga.

Helena sa...

Ĵa du är ju för rolig Mia! Wow alltså, nu kan ju jag skryta med att jag pimpar tårna tillsammans med en som dejtat en kändis! Och för övrigt så ska jag kolla almanackan för tåpimp, en lörd el sönd snart? kram!

Jesper Scheutz sa...

Wow Mia du går från klarhet till klarhet! Vilken underbar historia att vakna upp till en lördag.

Tänk då kan jag säga att jag har en bloggkollega som har har dejtat med...... Vilken Lassie =D

Tidsaspekten ska du inte hänga upp dig på, så är det för kändisarna i det stora landet i väst.

Föresten kan du inte skicka mig ett kort med din autograf. Jag kan skicka min, men det ända i Lassie väg är att min Pappa träffat Juri Gagarin. Inte lika häftig som din så en mini Lassie kanske.

Peace Love och Löparskor!

Jesper Scheutz sa...

Wow Mia du går från klarhet till klarhet! Vilken underbar historia att vakna upp till en lördag.

Tänk då kan jag säga att jag har en bloggkollega som har har dejtat med...... Vilken Lassie =D

Tidsaspekten ska du inte hänga upp dig på, så är det för kändisarna i det stora landet i väst.

Föresten kan du inte skicka mig ett kort med din autograf. Jag kan skicka min, men det ända i Lassie väg är att min Pappa träffat Juri Gagarin. Inte lika häftig som din så en mini Lassie kanske.

Peace Love och Löparskor!

Andréa sa...

Hahaha men gud så roligt! Det är klart att just DU har "dejtat" just honom, känns självklart på nåt vis ju! :) TYcker gott att han borde nämnt dig i intervjun :)

Sirpa sa...

Ha ha Mia du rockar! Klart du har dejtat Schenkenberg=)Ja dom där intervjuerna om alla "löpare" är ju lite roliga. För i princip är ju "alla" löpare, som nån gång snörat på sig ett par löparskor he he... Sen är ju vissa snyggare löpare än andra;-)

Träningsglädje sa...

häftig grej. jag är på nåt sätt inte ett dugg förvånad. haha

Mia sa...

Tänk att du har tallat på den här killen asså. Love the story! Tack! :)

Anna (Orka mera) sa...

Haha, värsta Lassie så här på lördagskvällen! Han må vara känd men det är ju ändå du som blev den RIKTIGA löparen!

Maria sa...

Jag ligger inte bara efter i träningen, jag ligger efter i att läsa bloggar.....därför kommenterar jag ditt förra inlägg här - det kan omöjligt vara den MarathonMia jag känner i den där röd/rosa tröjan!!!

Jag impas mer av folk som har styrkan, orken och modet att gå ner så mycket i vikt och förändra sitt liv till det bättre än att (ta inte illa upp nu alla hurtiga löpare - ni är också grymt duktiga;o) springa maran på 2.30.

Stor beundran till dig Mia, vet att det låter fel i dina öron och dina ögon men just nu känner jag mig som dig i den röda/rosa tröjan och det tänker jag ändra på omedelbart. Nu gäller träning - löpning som gym och allt kommer bara att kännas bättre.

Stora kramen till världens bästa Mia!

Ingmarie sa...

Men shit! Jag tycker förstås han begick sitt livs misstag som inte höll fast dig.Undra just vad du hade pysslat med OM det hade hållt? Hade haft fitnessprogram à la Anna Anka? Eller varit med i Hollywoodfruar? ;-)

Carina sa...

haha vilken skön story!! Inte heller jag är förvånad :)

Helene sa...

Och jag som brukar skryta med att min brorsa har lirat basket med Schenkenberg. Men då kanske brorsan har lirat basket med dig! Ska träffa honom idag (hans son fyller 18) och fråga om han kommer ihåg dig. För mig smäller ju det mycket högre, om brollan har spelat med dig. Då kan jag skryta med att brorsan har spelat basket med Marathonmia =)

Katarina Thorén sa...

Ha ha det skulle ju vara otroligt roligt om han skröt om era oskyldiga veckor:=)

Ha en skön söndag!!

// Katarina

snusan sa...

Hahahaha jag dööör! :D Jag hade hela mitt flickrum tapetserat med bilder av Marcus Schenkenberg! :D Han var min stora tonårsförälskelse! ;)

Petra sa...

Grymt! Och helt klart hans förlust :) Kram på dig!

Hannas mamma laddar sa...

Wow, grym historia, heeelt ok att skryta om... :)