Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 20 oktober 2010

Det blev lite knas till slut!

Jag skulle kunna börja med något klämkäckt här. Men det gör jag inte. För min dag har varit piss. Delar av den i alla fall. Jag har fått möta gammalt groll som jag trodde låg bakom mig sedan några år, och var inte beredd på att slungas brutalt ner i jobbiga-känslor-hålet. Bara att möta, fejsa och analysera på mitt sätt.

Botemedlet skulle bli antingen tusingar på Årstabron eller Långa Backintervaller. Fixade i ordning det här mellanmålet...

Dricka, rågbröd med mosad avokado och en supersur satsumas. Tennisbollen lät jag bli att tugga på.

...för att sätta mig i bilkö. Inget att stressa upp sig för. Bara att nynna med i låtarna och se regnet slå mot rutan. Fokusera ordentligt för att inte välja avfarten hem, utan vidare till Söder... det är ju inte svårt att ansluta när gänget ska kuta på Årstabron... 18:50 parkerade jag bilen och kutade upp i Draken/Tanto och fann mina vänner. Eftersom jag var låghumörad så gjorde jag det här istället för att köra hårt själv (kände av hamstring också...ajabaja).

Mycket gladare i hågen (tänk vad ett löppass kan göra) utförde jag stretch och rehab 15+15 minuter. Mitt knas idag blev följande:

Dottern har med sig en ny kompis hem, hehe, som jag hälsar på. När han går på toaletten passar jag på att gå in i dotterns rum (där de ska se på film) och lägger mig och stretchar ryggen på golvet. När han kommer in i rummet ligger alltså en morsa på golvet och böjer ryggen åt alla håll och kanter. Jag hade inte riktigt mage att be dom fota också.

Sedan serverade jag min son mat genom att ha ett gummiband runt fotlederna och gå i sidgång mycket långsamt (prohab höft), lade mig framför fotbollsmatchen på TV och strechade hamstring.


Vet inte om det var så mycket knas att fixa höft och sätesmuskel samtidigt som jag fixade en återhämtningssmothie, kanske hade varit coolare att foten i själva smothien...

I vilket fall som helst fördelade jag all stretch och prohab genom lägenheten.

10 kommentarer:

Andréa sa...

Haha, det måste verkligen vara roligt att ha dig som mamma i sådana situationer! :D

Hoppas du mår bättre nu! Skitdagar brukar följas av bättre dagar!

Cattis sa...

Haha, det låter som om vi är lite lika, för jag kan oxå vara lite "speciell" när barnens kompisar är här "Mamma Cattis" heter jag för dem och de skrattar mkt åt mig, kan jag företella, men det bjuder jag på.

ha en skön dag,

kramkram

Jossan sa...

hehe ja det låter helt klart lite knasigt. Hoppas du får en bättre humördag idag!
Och tack igen för coachning igår!

10Sekunder sa...

Hej
Den där drickan i övre bilden, är den bra? Jag stod och läste på en liknande flaska för någon vecka sedan, rätt mycket socker eller?
Jag är inte så insatt i de olika sockerarterna, men förutom snabba korta sockermolekyler, vad finns mer i de där?

Varför lägga pengar på dessa i stället för Tex Runekaka + vatten?
/Olle

Louise sa...

Tråkigt med känslo-hålet igår. Svårt att tackla sådant, om man är oförberedd.
Jag har, liksom Jossan, svårt för att veta hur fort tusingarna ska gå. Man skulle kanske skaffa hjälp - samt ställa sig i kö för transplantation av pannben. Donator, någon?

Danne sa...

Får man fråga varför du valde att stretcha i just dotterns rum? Nen fruktansvärt kul att du äns tänkte tanken på att bli fotad i den situationen :D

soffan sa...

Hahaha, du skulle bett honom ta en bild, det hade varit obetalbart, och ett sätt att skrämma iväg potentiella oönskade pojkvänner kanske... ;)

MarathonMia sa...

Andréa: rolig och rolig... jag brukar få höra andra ord från barnen... idag är en bättre dag tack.

Cattis: Skratt är det bästa som finns - ju mer man bjuder på desto mer får man!

Jossan: My pleasure!

10sekunder: Nej - det är alldeles för mycket socker i den - vet inte ens om den är nyttig på riktigt. Jag fick den gratis och drack upp den. tror på vitaminer -vågar inte chansa...

Louise: Ur och igenom ur och igenom ur och igenom och poff så har du ett pannben. Kan jag så kan du!

Danne: Hade tänkt att köra stretch i alla rum i hela lägenheten - blev lite extra krydda med att de kom hem just då.

Soffan: det hade varit sååå kul - men min dotter hade säkert fått spader!

anneliten sa...

Tack Mia! Nästa gång mina döttrar utbrister: "Guu´ va´ pinsam du e mamma" ska jag säga: "Men vet ni vad Mia gjorde..."

Carina sa...

haha, du e kul du!! Ska bli väldigt intressant att se vilka andra knasiga ställen du hittar :)