Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 14 oktober 2010

Ful, fet och omedgörlig

Efter en vecka på mässa, alldeles för mycket jobb, för lite sömn och onormala rutiner så levereras jag tillbaka i ett rätt kasst skick. Jag känner mig ful, fet och omedgörlig.

Hur bra intentioner jag än må ha när konferensen börjar så är det inte så lätt att följa. Jag äter helt klart för mycket på sånna här jobbevent. Alla tjatar alltid "Men du som tränar så mycket kan ju vräka i dig..." Nej, det kan jag faktiskt inte. Jag har superlätt att gå upp i vikt och min kropp har anpassat sig efter en viss mängd träning. Nu känner jag mig övergödd. Bara att lura tillbaka de bra rutinerna.Små mysiga fikapauser med min moster tillika Gudmor som är på samma mässa. Foto: föbipasserande IT-nörd som erbjöd sin assistans.

Trött, grå och glåmig med trasiga naglar, svullna ben och torr hy... ja - inte är jag en tiopoängare. Borde valt en transport i olivolja med sömn-included. Mitt humör är på topp nästan hela tiden, men när jag kommer hem blir jag tonårstrotsig, småotrevlig och omedgörlig. Känner mig som en PMS-morsa och gnällig polare.

Det kallas att leva. Att vara. Nu gäller det att acceptera. Landa i fulhet och göra små insatser. Ett skumbad, lite väldoftande bodylotion och massor av nyttiga fruktsmoothies för att rensa ut smörrebröd, rödvin, efterätter och konferenskaffe.

Men först NMT fredag morgon och Tjurruset på lördag förstås.

10 kommentarer:

Anna sa...

Jag tycker du är skitsnygg!

Moa sa...

Mia - du är ALLTID en tiopoängare!

Jesper Scheutz sa...

Ja det där med självbild är inte lätt fråga mig. Men jag måste hålla med Moa eller är bilden med moster tagen första dagen eller =)

Lycka till på lördag, Peace Love och PMS morsa det är livet det !!!

snusan sa...

Apropå svullen, jag har varit det ett tag och då vet jag att kroppen är i olag. Provar detox nu, inte gjort det någon gång förut och jag är faktiskt glatt överraskad över resultatet! :-) Kör ingen fasta eller så för det är inte min grej, lite "renare" mat bara och jag har druckit mitt älskade kaffe som vanligt och det har gått bra ändå! :-)

Bara ett tips! =)

(Inte för att du ser det minsta varken fet eller svullen ut.. :P Men jag vet hur den där känslan i kroppen kan kännas..)

Emliscious sa...

intressant med den typen av kommenater "du som tränar så mycket kan ju äta vad du vill"... hmm vore ju toppen om det var en universalregel! måste nog ta ett snack med min kropp så den fattar det! ;)

Annika sa...

Du är väldigt inspirerande och jag beundrar din förmåga att vända allt till en positiv utmaning. Jag försöker tänka som du när jag själv råkar ut för bakslag eller behöver en spark där bak för att komma igång.

Christel sa...

Det är så gôtt att läsa dina inlägg. Man känner sig liksom inte lika ensam i sin glåmighet längre.

MarathonMia sa...

Anna: Tack söta du

Moa: anfirmation "jagärentiopoängarejagärentiopoängare"

Jesper: Ja - det klingar lite stolt sådär "PMS-morsa!"

Snusan: Jag brukar äta rätt "ren" mat, det är nog därför jag känner mig knas för att jag verkligen inte gjort det en tid nu.

Emliscious: Jomenvisst! Vi säger till våra kroppar på skarpen "Nu är det träning - bli stark, ge mig synliga muskler och gör mig snabb" och som jag skulle kunna övertyga den om vilken mat jag skulle kunna äta varje dag sen... * keep on dreaming *

Annika: Tack för fina ord. Jag brukar inte gilla mig själv när jag gnäller - det känns oäkta och inte på riktigt. Jag vill att det ska vara På Riktigt. (tackar Anneli för den konversationen om På Riktigt)

Christel: skönt att balansera och fördela glåmigheten med några medsystrar!

Sofie RW sa...

Klart du är en tiopoängare! Och det är en utmaning när man är totalt ur rutiner - men det gör också att man uppskattar när man gör "vanliga tråkiga" saker.

Träningsglädje sa...

snygg är du i alla fall, oavsett hur du känner dig!