Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 25 oktober 2010

Idag vikarierade jag för min son!

På de allra flesta militärträningarna där Kung Alex är med, ligger han först tillsammans med Eric Forsner. Dessa två är nästintill oslagbara. Jooo, det finns några starka, snabba som kan vara med och utmana - men överlag är det radarparet Alex och Eric som regerar.

Min son Kung Alex under Bloggjoggarnas initiativ med löpning och styrka i Björkhagen i somras. Foto: privat

Hursomhelst.

Idag låg lillpojken (Alex) hemma och sov efter att ha beslutat sig för att köra kvällspasset på NMT (atjoooochicken.... varför inte köra båda?). Jag såg min chans och roffade åt mig Eric som stridskamrat.

Här försöker jag se lika cool ut som Alex när jag poserar med Eric efter passet. Foto: Hardcore Jojje

I ett stadig grepp slängde jag upp Eric över axeln i brandmannagreppet och förflyttade mig över gräsängen, vi turades om att stå i jägarvila och spurta, köra armhävningar, benböj, tricepsdips och situps. Vi låg konstant först eller bland de första (mina grodhopp var inte så långa och sprattliga så här sackade jag efter...).
Mina muskler skrek och jag försökte så gott jag kunde tänka-bort-det-jobbiga och lyssna till sonens visdomsord till mig "It's all in your head Morsan!"

Trots att jag hade grym träningsvärk i rumpa, bak- och framsida lår från fredagens Brunopass, som sedan späddes på i lördags när jag körde 2 timmar med mina haremkillar - så kramade jag ur precis allt ur min kropp när Daniel (det mörka kraftpaketet med den sköna norrländska brytningen) idag peppade mig. Han är för underbar den där mannen! Jag är grymt nöjd med min insats och tror till och med att Alex skulle ge mig godkänt!

Nu ser jag grymt mycket fram emot att träffa Världens Bästa Naprapat. Mitt vänstra Barbieben har strejkat sedan tillbakajoggen till ÖIP imorse. Det fixar hon nog snabbt till så jag kan springa med IF Linnéa imorgon!

5 kommentarer:

Jesper Scheutz sa...

Tummen upp Mia du fortsätter oförtrutet att inspirera med din träning =)

Peace Love och Löparskor!

ps. jag har röstat =) ds.

Miss Agda sa...

Ibland tänker jag att tänk om min egen mamma var lika cool som du är, dina barn måste vara otroligt stolta över sin supermamma.
Har precis varit inne på Fitness hemsida och röstat på dig.
Kram

Carina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Carina sa...

Coolt, tror nog du och din son kan vara hur stolta som helst över din insats!!

MarathonMia sa...

Tack Jesper!

Miss Agda: De kanske är lite stolta då och då - men mest är jag ju en vanlig mamma som ställer orimliga krav på läxor, hjälpa till att plocka ur diskmaskinen... tjäna egna fickpengar och gnäller ;)

Carina: smakar det så kostar det. sitter här stel som ett kylskåp - men det var det värt!