Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 6 oktober 2010

Jag tränar mig genom det onda...

Att ligga stilla, stelna till och korka igen systemet är inte min melodi. Min kropp fungerer inte då, har gjort misstaget förut.

I natt vaknade jag 10 gånger av att mitt vänsterknä gnisslade (svullnade upp under flygresan i måndags). Jag hade rejält svårt på NMT de första 20-30 minutrarna. Men sedan, som en len, skön smörjolja lossade knät och fungerade. Nästan. Det tar emot för att det är svullet. Det tar emot i hamstring för den är lite för stel. Det tar emot på vänster skinka för den blir alldeles för lite masserad? hehe. Jag rehabar och det går framåt. Tyvärr kastas jag tillbaka av flygresor eller stillasittande en hel dag på dålig kontorsstol - föredrar att stå.

Jag måste röra på mig för att få igång det igenkorkade, jag måste dricka mycket vatten och få igång blodgenomströmning i musklerna med jogg. Jag tror på att träna mig igenom det onda, känna av och stärka upp. Alla har vi olika kroppar och olika läkeprocesser, men detta fungerar för mig. Och banne mig - nu känns det så himla mycket bättre än klockan 5 imorse!

3 kommentarer:

julle1982 sa...

Jag funkar nog på samma sätt min kropp mår inte bra i viloläge

Jesper Scheutz sa...

Auch trääääligt (som vi säger i Närke) med krånglande knä. Jag har något liknande förhållande att inte sitta still. Kör mycket vattenlöpning men det har jag med fler tjatat om länge nu =)

Krya på dig, Peace Love och Löparskor!

Ingmarie sa...

Jag är exakt likadan. Blir som en degklump så fort jag inte rör mig tillräckligt.Svullnar och blir "konstig" i kroppen. Trött blir jag med. Och SLÖ. För att inte tala om hur deppig jag blir. Hu nej. Träna det som inte gör ont! Snart är vi hela och fina igen. :-)