Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 16 oktober 2010

Felix stör en Ingenjör!

nähe! Jag är Kommunikatör. Dessutom var det jag som irriterade (störde) idag.

Tjur-Mia, Adept Moa och Felix som stör en Ingenjör! Foto: Min arm som fortfarande var varm...

Shit påmfritt vad kul jag hade idag! Jag och Moa skulle springa tillsammans. Och det gjorde vi! Vi tyckte det var så roligt så vi tog en extrasväng...typ någon kilometer eller två extra! Jag vet att Moa ville persa på Tjur Ruset - men bana är ju olika från år till år, så jag sa att det skulle bli en rolig träningsrunda. Idag var den lätt - superlätt. Banan alltså! Typ ett pass med Spyfys - och sen ett med fina Daniel. Jag skrek och peppade. Jag kutade, simmade, gjyttjebrottades med mig själv... och väntade på Moa som fastnade i en komfortzon och gillade att glida fram som en älva... ja - i alla fall tills det återstod 2 km. Då viskade jag i hennes öra "Ska du låta en tjej i rosa jazzbyxor vinna över dig!!??" Nej-vafan! Hon tog tag i situationen, struntade i stigen och kutade in i skogen, förbi hela gänget - säkert en 40 stycken och ökade takten. Satan vilken fart bruden fick. Hon visste att vi felat i distans - några kilometer extra - jag såg det som bonus - för Moa sved det... hon ville slå sitt gamla rekord eller åtminstone svägerskorna...

Jajusste... svägerskorna. De hörde min röst skrika "Moa - är du med?" och höll full koll på vart vi höll hus. Jag peppade Moa och irriterade andra. Inte med flit -men min sångröst passar tyvärr inte alla. (Jag sjöng "På Lingonröda tuvor och på villande mo..." Svägerskan som varit bakom oss innan, hamnade olustigt framför oss när vi sprungit fel -hehe tänkte hon... för-i-helvete tänkte vi. I hjärtat vet vi vem som var bäst... eller hur Moa!


Ville bara säga att jag hade en superkul dag. Har fortfarande ingen koll på vilken tid jag kom in på - hoppas den visade mycket träning framför snabbhet. Jag är så grymt nöjd med att få pejsa Moa - jag var pigg i benen och ville kuta i Hundranitti (190) men höll tillbaka och det var nog det bästa jag gjort i mitt liv! Fyllde på pannbenet, fyllde på friskluften och fyllde på Moa-pepp! Mia is back - Moa is born.

Och ta mig fan - jag hoppas att JAG irriterade eller störde en tjej-Ingenjör (läs med rosa jazzbrallor)!

6 kommentarer:

Cattis sa...

Vilken underbar dag ni verkar ha haft. Jag gillar att läsa om din glädje över dein träning.

Jag har gjort min första joggingrunda i parken här där jag bor i London och idag blir det runda nummer två. Där jag bor är det otroligt mycket backar så det blir bra träning för mig.

Cattis

Marre sa...

Tjurruset verkar vara the shit. Hmmm, kanske läggs in i nästa års planering. Gillar ju också att kräla i lera och simma i tjärn, man luktar så gott efteråt. Och ser snygg ut också för den delen. Eller kanske tar jag på mig rosa jazzbyxor.... ;-)

Moa sa...

Snyft - tack Coachen - helt övergrymm peppning från dig på sega kossan Moa - men kul utav bara helvete var det och den där Jazzbrallan var ett smart drag - vinnarskallen gick igång igen - från traktor till MC på två röda jazzbrallor - och jag vet vem som är bäst - DU!

Mikael Björk sa...

Finfint! Jag såg er i startfållan, men när jag skulle fota vid första vattenpartiet efter 2,5 kilometer måste du rusat förbi i skydd av klungan eller kamouflerad så du smälte in i terrängen. Hur som helst så finns det ett bildspel från hela spektaklet hos mig. Kom gärna förbi...

Ulrika sa...

Ja Tjurruset var verkligen fantastiskt kul! Kommer att bli ett stående inslag hos mig. Och letar nya roliga terränglopp. Blodad tand!

Carina sa...

Måste nog testa på den där tjurrusningen nästa år... kräla i lera och få gratis inpackning.

Låter som ni hade det hur kul som helst!!