Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 9 februari 2011

Skärpning AXA!

Det där kunde ni ha gjort så mycket bättre!Jag hade nöjet, eller låt mig säga onöjet att testa AXA Great - en mellanmålsportion havregröt som jag fick med mig från eventet i helgen. Glad i hågen, och havregrynsgrötsälskare som jag är, rörde jag ihop de torra ingredienserna med kokande vatten.

Det doftade rätt gott, hade bra konsistens (när jag rörde med skeden) och såg rätt så okej ut. Ack vad jag bedrog mig.

Tog en tugga och fick spotta ut den i vasken omgående. Det smakade kartong, socker och emulgeringsmedel! Eftersom det var en nyckelhålsmärkt produkt utgick jag ifrån att det bara var havregryn och torkade bär i förpackningen...

Läste på innehållsförteckningen: Havregryn (81%), tranbär (6%)(tranbär, socker, solrosolja). Det hade räckt här... men icke, fortsättningen: Socker, pumpakärnor (3%), hallongranulat (glukossirap, socker, hallon, förtjockningsmedel E401) (4%), salt, naturlig arom.

Jag har lärt mig att det som det finns mest av i varan radas upp först i innehållsförteckningen - här kom den naturliga smaken sist. Den hade de inte ens behövt skriva ut. Blä.

Jag gjorde istället min egen gröt med havregryn (AXA), Sportgryn (AXA), linfrö, gojibär och pumpafrön. Gott, naturligt och inte en tjocknande kartongsmak någonstans. Riktigt är bäst - och det här var inte ens okej. Skärpning AXA!

Har du testat? Vad tyckte du?

15 kommentarer:

Geeks for freaks sa...

Jag hade bara sett någon reklam för den i en tidning, blev sugen och tyckte att det verkade vara en vettig grej, men nu blir jag ju avtänd. Det borde inte ha varit så svårt att göra något bra av detta, synd att axa inte valde att göra det.

Fröken Strävan sa...

Jag har också testat den, och med samma reaktion tyvärr.

Hade kunnat vara en bra grej, men icke sa nicke. Hela grejen är ju så himla enkel att göra bra, så varför dom har valt att ha i massa skit förstår jag inte. Man kan väl utgå ifrån att målgruppen för en sån här produkt är människor som är måna om vad de stoppar i sig.

Men å andra sidan borde vi listat ut att det skulle vara en flopp när vi tog så många, hahaha :-)

MarathonMia sa...

Eller hur! Känner mig lurad :( skulle kunna varit så bra.

Urk på burk smakar skurk.

anneliten sa...

Önskar att jag gillade havregrynsgröt men det gör jag nu inte. Något tips på hur man kommer igång? Eller har du alltid bara gillat?

Anonym sa...

"Kom och köp konserverad gröt ..." har ni inte hör den? :-D
/af Hedlund ;-)

MarathonMia sa...

hmmm - jag har alltid gillat just havregrynsgröt. Klarar däremot inte av risgrynsgröt utan får kväljningar... konstigt.

MarathonMia sa...

haha- af Hedlund - jag har precis schemalagt ett inlägg om din Eröfvring! Kommre imorgon! Kram påre!

10Sekunder sa...

Förr fanns det "snabbgröt" Kan ha varit kokade-frystorkade havregryn. Jag brukade ha med dem på fjällturerna. Har försökt återfinna den i olika affärer men ICKE.
Det var havregryn som man bara behövde hälla kokande vatten över.
Sen fick man krydda som man ville.

Annars gör jag min gröt så här

1 dl gryn
2 dl vatten
en gnutta salt
2 min 15 sek i micron

några russin och några frusna lingon ( lingon blir naturligt "Styckfrysta"!)

Rör om ! mumsigt!

Marre sa...

Bra rutet! Blev också glad när jag såg den på macken på väg någonstans, fick varmvatten och tog med mig burken till bilen. Men fy tusan, bland det äckligaste jag ätit! Sött, stabbigt, kartong. Fy!

Evelina sa...

Jag nallade två burkar i lördags, tog med den ena till skolan i måndags som lättlunch.... den åkte raskt i soppåsen, 4-5 skedar fick jag i mig.

fitnessjossan sa...

Jag förstår att det var äckligt. Havregrynsgröt på burk. Uuurk..
Hoppas Axa, som oftast har bra produkter, skärper till sig och fixar en nylansering av produkten :-)

Anonym sa...

10sekunder: Har ett vagt minne av den där snabbgröten... I brist på den: när jag ska till fjälls (och inte vill ödsla en enda droppe bränsle i onödan) packar jag med havregryn som åkt några sekunder i mixern där hemma. Då går det superdupersnabbt att koka ihop den på trangian, eller bara hälla hett vatten på. Akta bara så att det inte blir mjöl av det, då kan det bli en aning för grötigt även för en grötälskare.

//Karin

10Sekunder sa...

TACK Karin!

Alexandra sa...

Näääe, jag som hade sett fram emot att testa den! Jaja, tack för varningen iallafall, nu blir det definitivt ingen sådan för mig!

Anonym sa...

Det kanske är inte så gott och inte så naturligt men det här räddade mitt liv förra veckan!
Jag var så hungrig på väg hem efter en lång dag på jobbet och träning!
Jag hade ingenting att äta och det tar 75min innan jag är hemma och det tar tid att laga mat. Jag orkade inte vänta.
Vad köper man i Pressbyrån? Det passade mig bra när jag var så hungrig istället än godis eller så.
Jag lovar det var ett bra alternativ till en hungrig-dödande person som jag!! hi hi

kramis