Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 3 februari 2011

Kolla-kolla-kolla!

Jag sitter i tvådagarsmöte i Cork på Irland – utsikten är den här...

Gröna vidder, backar och terräng. Mumma för löparsugna ben. Mindre mumma för en fylld mage av god middag, lite för mycket hotellfrukost och blaskigt kaffe. Fast drömma kan man ju.

Det bästa som finns när jag har svullat i mig lite för onyttigt är att köra ett stentufft Nordic Military Training pass. Då får jag bort sockerbakfyllan och sätter fart på systemet.

Tänk bara att köra över hela NMT-gänget hit – kolla-kolla-kolla in högen med däck!

Undrar vad Spyfys skulle hitta på, om det skulle vara Alex eller Eric som sprang snabbast, om Virva skulle vinna terrängintervallerna - eller Jens, om Felix skulle orka bära mig uppför vidderna och om Moa skulle skrika högt över mjölksyran eller om Jojje skulle njuta av att flytta däcken. Skulle Sofie ta två däck? Ja – här sitter jag och undrar över gänget, Karin, Erik, Malin, Anneli, Bruno, Anna, Oliver, Camilla och alla andra morgonpigga.

Mitt eget gäng i konferensrummet mumsar lunchmackor, dricker cola och äter choklad. En kille tyckte dessutom att jag “nog gett mig ut på hal is som ska åka Cross-country-skiing” om 3 veckor – han tyckte nämligen att man skulle vara “Extremt vältränad” för detta ändamål. Oups – undrar hur det ska gå för mig...

14 kommentarer:

Erika..en imponerad läsare!! sa...

Mia....du ÄR enormt vältränad och har så rätt inställning!! så..oroa dig inte!!:)

Jossan sa...

haha
om någon klarar det så är det DU Mia
du är nog den mest vältränade person jag känner!

Karin sa...

Ser helt fantastiskt ut! Barmark är lycka. Fast kanske inte för dig som ska skida? Vill du att vi berättar för kollegan att du är en av typ tre kvinnor i Sverige som klarat ett spartathlon? ;-)

Moa sa...

Herregud vilken våt NMT-dröm!

Katarina sa...

Jag hoppas att du svarade lite glatt " Jag ÄR vältränad och har ett VÄLDIGT stort pannben"

// K

MarathonMia sa...

Hehe - jag oroar mig inte.

Karin: Jag har inte sprungit Spartathlon - men väl distansen... och ja- jag är en av tre kvinnor som fullföljt just 246 km.

Annie sa...

Haha! Du kommer ju flyga fram på skidorna !! Älska Irland!!!

Anna sa...

Shit vilken kul kommentar! Snacka om att han kommer känna sig dum när han inser vilken evighetsmaskin han kläckte den kommentaren till:)

Magdalena sa...

Oj vad fint det är, inte undra på att Irland kallas den gröna ön! Ser vårigt ut!
Vad sa du till killen: du vet att jag fullföljde gax i somras och sprang 250 k?!

Emelie sa...

Precis hemkommen från två ljuvliga veckor i Kalifornien (utomhuslöpning i finväder, yey!!), och öppnade Stadiums "medlemstidning". Din blogg är omnämnd som bra träningsblogg! :)

Ingmarie sa...

Shit vad jag längtar till den riktiga VÅREN! För att inte tala om sommaren....

Anonym sa...

Mia: Snälla, säg att du avväpnade honom med någon blygsam underdrift. Jag hade så gärna sett det här utspela sig framför mina ögon. / Bäcken

Anonym sa...

Man skall sova på nätterna och inte vara ute och ränna på stan ;-)

John sa...

Du skulle ha bevisat hur vältränad du är genom att hiva ut vederbörande genom närmsta fönster tycker jag :)