Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 22 oktober 2010

Stark som en häst och vig som en styrelseordförande

En gång i månaden har vi Rubin McRae (fan vad du slänger med namn hela tiden tycker sonen - bara för att de är kända för dig så är det inte de för alla.) Jaja, Rubin är känd löptränare och driver Running Sweden. Han är PT för någon i Poweraid challenge eller vad det heter. Råkar vara gift med supersnabba Lisa Blommé. Och så är han Nya Zeeländare. Eller nåt. Och snabb. Och naprapat.

Hursomhelst.

Han körde följande träningsupplägg med IF Linnéa igår (tips-tips! Mycket bra)

Uppvärmning: Lugn jogg 15 min
Löpskolning: hälkick, baklängeslöpning, koordinationslopp, höga knän, höftvrid, sidolöpning...younameit
Del 1 i passet: 2 km tröskelfart* till Münchenbacken (3 grupper)
Del 2 i passet: 4-5* Münchenbacken som mäter 450 meter.
Del 3 i passet: Vilan på toppen av backen gjordes i olika plankövningar. (Det var här Rubin sa att jag var stark som en häst - gnägg-gnägg)
Del 4 i passet: 2 km tröskelfart* tillbaka till Tanto
Nedvarvning: Lugn jogg till Zinken

*) vi körde 4 grupper i farterna 4:00-tempo, 4:25-tempo, 5:00-tempo och 6:00-tempo (minuter per kilometer). Beroende på vilken miltid man har.
MarathonMia vid styrelsebordet. Foto: Johan Thidell

Begav mig sedan på styrelsemöte där jag blev mötesordförande och tog tillfället i akt att köra veckans andra stretch-och-rörlighetsutmaning (av 4). Fick igång klubb- och styrelsekollegan Stefan i min stretch också.

...kunde inte hålla mig i onsdags, utan kom in i dotterns rum (igen) med kameran och bad killkompisen att ta kort på mig när jag stretchade ryggen (med risken för att dottern aldrig mer ville prata med mig). Men grabben tog kortet utan som den normalaste saken i världen och min älskade dotter bara Fejsbookade vidare och höjde inte ens på ögonbryna. Snopet. Bildbevis kommer.

5 kommentarer:

Marre sa...

Coolt! Ska också göra den där övningen enligt min kiropraktor, tydligen poppis övning! Har snott din bild till min blogg, hoppas det är OK att du gör reklam för stilig stretch även där.

Louise sa...

Den där "ordförande-stretchen" drar skönt i diverse bakar och baklår! :)

Ingmarie sa...

Om möten piffades upp med lite sånt där skulle det vara mycket roligare och det skulle komma många, många fler!

Unknown sa...

Asså vad coolt tänk er om Fredrik Reinfelt med flera stod i riksdagens talarstol och stretchade. Då skulle tom jag titta på debatterna där i från. Undra vilket parti Susanne 'knip' Lanefält representerar =)

Peace Love och Löparskor!

MarathonMia sa...

haha! Satan vad kul om alla i riksdagen körde solhälsningen en morgon "bara sådär"!

Shit vad roligar det mesta skulle bli!