Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 4 oktober 2010

4 snabba lunchlådor

Kom igen! Det är inte så svårt att göra matlådor. Det tar inte så lång tid. Du vet att du får i dig näringsrik mat utan en massa smakförhöjare och emulgeringsmedel. Lägger du 20-25 minuter på måndagkvällen behöver du bara lägga 5-7 minuter resten av veckodagarna.

På måndagkvällen sätter du igång två kastruller. I den ena kokar du 2 portioner fullkornsris (10 min) och i den andra 2 portioner hel bulgur (12 min). När riset är klart kokar du färsk broccoli. Eftersom du varit så duktig och satt på ugnen samtidigt så börjar laxfilén bli klar (fryst i portionsförpackning). Sådärja - det var väl inte så svårt?

Tisdag lunch: Lax och bulgur. En klick cremé fraiche med smak. Kokt broccoli, tomater, skivad paprika.

Onsdag lunch: Fullkornsris och rostbiff. En klick keso som du blandar i lite nymalen svartpeppar eller något annat du tycker om. Till detta resten av broccolin, lite blandad sallad, rårivna morötter och cocktailtomater.

Torsdag lunch: Resten av bulgurn som du häller olivolja på och kryddar med sånt du tycker om (frysta franska örter?). Ta med en tonfiskburk eller fetaost. Gör en sallad med ruccola (finns i påse), pumpafrön, avokado, cocktailtomater, paprika, morötter. Koka ett ägg på morgonen och ta med till detta.

Fredag lunch: Fullkornsris med makrill i tomatsås. Strö över lite flingsalt. Gör en sallad på resten av ruccolan, cocktailtomaterna, pumpafrön och olivolja.

Bra mat bygger pigga människor. Jag brukar äta dessa typer av luncher och håller mitt blodsocker rätt stabilt med frukt på förmiddagen och kanske en osötad rågmacka med avokado sent på eftermiddagen om jag ska träna på kvällen. Drick mycket vatten och känn hur lätt det är att må bra av mat!

4 kommentarer:

Jossan sa...

Tack för bra tips på matlådor, ska testas helt klart!

Lotta sa...

Grymt bra förslag! :) *river ut och sparar*

Carina sa...

Tack!!! Skriver genast upp!!

Petra sa...

Tack för tipsen! :-D