Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 26 oktober 2010

En släng av schizofreni...

Jag är normalt en dubbelnatur som den borna tvilling jag är. Alltså född i tvillingarnas tecken.

Jag har till och med en tvillingtatuering med figurer i som symboliserar min uppväxt.

Hursomhelst.

Jag har ju annonserat ut att jag kan åta mig att online-coacha folk. Och jisses vad många förfrågningar jag har fått! Tackar och bugar. Jag har varit tvungen att tacka nej till några för att jag inte kan ta emot fler. Eftersom jag tror på träningsupplägg som är anpassade efter folks vardag har jag med ett frågeformulär försökt lära känna mina adepter, krypa in i deras vardag och blivit-ett-med dem ett par dagar. Några har jag haft lätt att relatera till, då de påmint om min egen bakgrund, andra har jag fått tänka annorlunda med. Eftersom jag gör uppläggen på kvällar och helger har all min privata tid gått åt att vara-någon-annan för en stund. Mycket intressant och givande! Sen ska de ju gilla min strategi och mitt upplägg.

De senaste veckorna har jag varit i sju olika roller. Just nu är jag en hel grupp - bestående av 4 ingenjörer, jag kallar dem FabFour. Det gänget ska jag träffa live nästa vecka, fast den största delen av coachningen sker via mail.

Det är bara Moa som har mig personligen i hasorna. Henne är jag PT för och jag kommer att följa henne slaviskt - imorgon bitti till exempel kommer jag att påminna henne att det är NMT vid 5:30 så att hon inte försover sig.

Nä nu ska de 4 ingenjörerna gå och lägga sig, jag menar, nu ska jag gå och sova för det är träning imorgon bitti...

7 kommentarer:

Jossan sa...

Fantastiska Mia, jag förstår inte hur du orkar med allt. Men du tjejen, ta inte på dig för mycket bara, du måste orka med dig själv också!!

MarathonMia sa...

Jossan: Vem? Jag? Moi? Om jag inte fyller mitt liv med värdefulla träningsinsatser - så fyller jag det med jobb. Summan av alla laster är konstant.

Tack för att du tänker på min hälsa. Det bästa med att göra schema åt andra är att jag lugnt kan luta mig tillbaka och iaktta när DE får träna efter jag gjort min insats :D Bra va?

Jag har haft såååå svårt att säga nej till saker - men jag övar mig, och blir bättre.

Jossan sa...

Det är bra att du övar lite på att säga nej också. Man får göra det ibland och tänka på sig själv.
Men det är ju bra att du trivs med att ha fullt upp för det verkar du ha hela tiden! Så länge du mår bra så!

Moa sa...

Adepten Herngren tackar och bockar och bugar för personlig coachning och NMT-wake-up-call i morse och extra allt fantastisk peppning under passet. Jag är nästan avis på mig själv för att jag har en sån övergrym PT!

Anonym sa...

Mia - du är bara för mycket! Härligt för mycket! Är säker på att din energi räcker till dina nya femton jag också. :-)

MarathonMia sa...

Jossan: Fullt upp är min ledstjärna :)

Moa:Tack själv! Du är världens bästa adept! Något busig... men jag ska nog tukta dig...

Bureborn: Jag vet... försöker liksom förminska mig genom att anta andra personligheter så att jag inte ska bli för mycket...förstår du vad jag menar...?

Carina sa...

Härligt!! Det är verkligen tempo i ditt liv!!

Ang. dubbelnaturen så förstår jag PRECIS hur du menar:)