Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 8 maj 2010

Ja det har ju alltid varit kvinnorna som varit starka i den Zachrissonska släkten!

...kläcker syrran ur sig när vi värmer upp. Så sant, så sant. I årets syskonutmaning blev det nämligen bara två deltagare av 6 möjliga. Pallplats för båda således.


I knatteloppet var Linnéa ensam Zachrissonare att starta - hon hade en egen strategi och höll sig stenhårt till den. Stark kvinnokraft där. Kom in som sjätte tjej, där vi ännu inte kollat av åldersklasser. Linnéa är 8 år - och man får knattetävla tills man är 12.

Coach Ken hade lagt upp strategin för mig redan igår kväll. Jag fick välja mellan två upplägg - den ena var att hålla under-5-tempo hela tiden och gärna testa en negativ split. Den andra var att gå efter pulsen. Jag snirklade mig ur båda under samtalet (behövde liksom tänka igenom, passa in det på mig, utmana mig mentalt).

Oroade mig för vilka skor jag skulle ha. Var mina Saucony "Kiss This!" för tunna? Ville kolla av det med coach...såg honom i minglet vid startområdet där han stod med Catti - båda två iförda just sånna skor. Rätt val alltså.

Jag brukar öppna alldeles för fort, teamade upp med klubbkamrat Martina och vi kom överens om att köra fösta kilometern lugnt. Vilket vi gjorde - 5:04. Efter detta hittade jag direkt flytet och rytmen. Jag kände mig stark och fick kraft av andras tunga flås. Hejade på Petra på Kungsholms Strand, blev påhejad av välkända ansikten, arrangörer och andra löpare.


Tog första milen på 47 min 11 sekunder. Kände mig stark. Blev påhejad av bröder, syskonbarn, mamma, pappa, stekarn, svägerskor och alla klubbkamrater. Ser tugga-terräng-före-frukost-Camilla, Evelina, RW-Sofie, RW-KarinTri...och många fler.

Vid 12 kilometer nere på Norr Mälarstrand började det blåsa motvind och regna. Tungt att försöka hålla under-5-tempo men jag gav mig fasiken på att göra det. Fick slita hund i 2-3 kilometer och fyllde på med sportdryck vid vätskekontrollen utanför mitt hus. När det återstår 5 kilometer inser jag att jag grejar att fixa personbästa. Jag håller bra tempo och grejar andra milen på 47:59 (Garmin). Känner mig fortfarande stark.

Passerar mållinjen på 1:40:59. Persar på halvmaran med 4 minuter och 50 sekunder. Blir omkramad av Linnéa och familjen. Och Andréa som kommit in före. Och så Miranda förstås - som står där och ser vacker ut. Hjälper en kille som kollapsar och hoppar vidare till familjens partytält.

Supernöjd. Att vara en av de starka kvinnorna i den Zachrissonska släkten. Och att coach Ken står ut med mig - för jag är inte alltid särskilt trevlig mot honom. Men han tror på mig - och han har oftast rätt. Kanske det som svider när man vill visa sig vara självgående och veta allt. Som resten av damerna i den Zachrissonska släkten. Way to go syrran! Idag knep jag guldet - men din silverplats är värd så mycket mer!
Världens coolaste syrra! Köper skor, anmäler sig till halvaran, tränar i 2 veckor och kör halvmaran. Pannben á la Zachrisson

22 kommentarer:

Kalle sa...

GRATTIS Mia!!! Det var en ordentlig putsning av pers.;-)

Anonym sa...

Grattis! Superbra!!!

Staffan sa...

Stort grattis till nytt pers!! Det blev det även för mig med över 4 minuter idag, 1:28:08 med bra kontroll och känsla precis hela vägen, förutom sista kilometern som kändes som en evighet!!

Nu får vi fira!!

Daniel sa...

Grattis Mia!!! Grymt med ett sådant pers!!!

Pernilla Hult sa...

Grattis till en kanonbra tid!

Men vilken syrra Du har! Grymt imponerad! Hälsa henne det!

Ingmarie sa...

Oj oj! Underbart! Du är inte bara snygg, du är snabb med!

Löpning & Livet sa...

Grymt är det! Så roligt att jag hann med att få en kram av världens bästa energikälla också :)

Njut nu av perset en stund, det är ju en jätteförbättring!!

Camilla sa...

Mia, du är GRYM! Inte undra på att jag inte såg dig vid målet, du hade dragit därifrån för längesen? ;)

jumper sa...

Grattis! Du är faktiskt riktigt jäkla bra. Jag är glad att jag inte försökte hänga på när du sprang förbi i början. Saktade i stället ner ytterligare och var ett par kilometer bakom dig i mål. Var kom du förresten i veteran-DM?

jumper sa...

Nej, just det ja, Pappa Putte är förstås inte med i Svenska Friidrottsförbundet.

Anna sa...

Åh, jag hade dig framför mig ett tag idag. Fast jag visste inte att det var du... Men nu har jag ju ett ansikte, och förhoppningsvis ses vi på något långpass framöver!

RosaMilton sa...

Vilken fantastisk tid! Tänk att du inte bara springer långt utan fort också!

Anonym sa...

Vackert brudar! Både du, och syrran. Du är ju för fasiken otrolig!

Karin Tri RW sa...

Grattis Mia till ett otroligt bra pers!! Du såg stark och framför allt glad och pigg ut hela vägen! Kul att se! :)
Kram

Fredrika sa...

Vilket jäkla pers!!! Helt sanslöst ju :D
Stort jättegrattis, vad kul!!!

Anonym sa...

Du är snabb också!! Grattis!!
/Bernt

MarathonMia sa...

Tack alla! Det känns ganska overkligt. Ken har drillat mig bra.

Carina sa...

Stort grattis Mia!! Jätteroligt att du persade med så mycket, helt jäkla otroligt bra!!

Marre sa...

Härligt jobbat, både du och syrran!

Louise sa...

Vilket resultat!! Jag är så imponerad! (Och ett litet uns avis - fast inte av den missunsamma varianten, så klart! :))

Anna (Orka mera) sa...

Ska man putsa pers ska man göra det ordentligt!! Bra jobbat och grattis till den finfina tiden!!!!

Tolla sa...

Stort grattis! Vilket fantastiskt lopp du har gjort!