Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 2 februari 2010

Skalman - eller som en baby?

Jag är långt ifrån anorektisk eller bulimisk som Clas Runheim säger sig vara. Tillåt mig fnysa åt ledaren i pappersupplagan av Runners World. Som om det vore coolt att hoppa över lunchen. Eller inte ta sjukdomar på allvar. Vad är det för en förebild?

Du har bara en kropp och den ska transportera dig genom livet. Var rädd om den!

Jag skulle inte greja att hoppa över lunchen. Jag är som en bebis och äter var tredje timme. Idag blev det min vanliga havregrynsgröt kl 6, sedan tog jag en fazer osötad rågmacka med leverpastej när jag landade i Oslo kl 9. Lunch klockan 12, en saftig blodapelsin och en näve nötter vid 15-snåret. Middag inmundigas på flygplatsen och jag hinner nog klämma ner en liten bit tårta på veckans andra kalas 3 timmar efter det...

Men det förstås. Var och en känner sin kropp bäst. Detta funkar för mig, jag är som Skalman när det gäller mat - har en Mat-och-Sov-klocka - eller snarare en Mat-och-Träningsklocka. Vill herr Runheim moffa i sig en dagsranson på kvällen så får han göra det.

Skippar du lunchen?

22 kommentarer:

Susanna sa...

Aldrig. Jag är lika beroende av att äta var tredje timme som du. Skulle inte vara så rolig att umgås med om jag skippade lunchen, och skulle varken kunna tänka ordentligt eller må bra.
Det var ett riktigt dåligt "skämt" i den där ledaren alltså.

Henrik TLDR sa...

Jag misstänker att Herr Runheim fått otroligt mycket kritiserande mail efter den krönikan. Den kändes ogenomtänkt.

Fitnesscoachen sa...

Aldrig! Det märks direkt på mig när det gått mer än 3 h mellan måltiderna, "gå och ät!" får jag alltid höra då, med ett bryskt morrande från sambon...

Anna (Orka mera) sa...

Skalman is my middle name! Är precis som du, som en klocka. Finns inte på kartan att jag skulle hoppa lunchen för då hade jag förmodligen dött på kuppen. Och Mr Runheim kommenterar jag inte ens, vilken klant!

Hannas mamma laddar sa...

Nej, verkligen inte och jag måste ha varm mat annars fungerar jag inte!
Och nej igen, det var nog inte så genomtänkt att skriva något sådant...

askan sa...

Jag tränar på lunchen. Käkar gör jag resten av dagen :)

Sofie RW sa...

Det skulle vara livsfarligt att vara i min närhet om jag inte får ordentlig frukost och ordentlig lunch. Att ha en riktig sov-träna-äta klocka vore inte dumt!

Petra sa...

Bra att du också tar upp Runheims extremt ogenomtänkta ledare. Jag är Skalman personifierad, blir en allmänt jobbig och lättretlig människa när blodsockret sjunker. Alltså - nej, jag skulle aldrig kunna skippa lunchen. Fattar inte hur man kan löpträna utan mat i magen...

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Aldirig, då skulle jag bli (ännu mer) odräglig att ha att göra med! Grinig, tvär och arg!

Taina sa...

Lunch måste jag ha i alla fall. Annars orkar jag inte träna senare på dagen. Urfånigt att hoppa över mål. Tycker jag då rå.

/Taina i CT

Sirpa sa...

Hoppar aldrig över mål, äter 6mål/dag, minst. Hur ska man annars orka träna?? Runheim får nog på pälsen;-)

Tobias sa...

Skippa lunchen? Det är ju dagens höjdpunkt!

anneliten sa...

Min kollega, som kan en del om blodsocker, har en teori att jag är så blodsockerkänslig (hungrig ofta och sur om jag inte får mat) för att jag tränar mycket. Han menar att jag har ett upptränat effektivt insulin/socker system och därmed blir extra känslig. Inte helt vetenskapligt bevisat vad jag vet men hans hypotes stärks av alla svar du fått Mia. Många av löparna tycks dela behovet av regelbunden mat. Alltså är Runheim ingen löpare :-)

Anonym sa...

Herr R älskar att provocera. Ilskna mejl - dem äter han till lunch. Ger säkert massor av energi. Det är min teori.
Tyvärr finns det alldeles för många löpare med matproblem, även om de inte verkar husera just i det här kommentatorsfältet. :-)
Lunchen kan jag omöjligen skippa - under veckorna. Då ringer matklockan 11.14. Exakt. Men på helgen däremot, då tar kliockan tydligen ledigt och jag måste tänka själv.

K3n sa...

Visst kan man skippa en lunch. Det är inga problem men det är ju ingen självändamål(Tror på någonlunda konstant inflöde jag oxå)...Dessutom är det nog så att om man äter färre måltider så går man nog upp i vikt snarare än ner.
tydligen är det känt att Sumo-brottarna äta två stora måltider om dagen.(Och det ska vara stooooora).

Miss Agda sa...

Jag är precis som du, skippat lunchen typ 2 ggr under mitt 32-åriga liv -det existerar liksom bara inte för då funkar ingenting.
Ps: Jag vill gärna vara med på Queen of K-holmen eller vad det nu heter :-)
Kram

MarathonMia sa...

Överrens alltså! Kul kommentar från Askan... gillar upplägget "Träna på lunchen och äta resten av dagen"

Zebban sa...

Jag börjar tänka på lunch vid typ kl 10.30 och kl 11.30 orkar jag sällan vänta längre, trots att jag äter både ett och två mellanmål. De dagar jag springer på lunchen så blir det lite jobbigt, för oftast kurrar det rejält i magen under passet.

Skippa lunchen finns aldrig på kartan!!!

H. Ola sa...

Jag vet knappt vad "skippa lunchen" betyder. För mig är den så självklar att allt annat känns puckat. Älskar mat, behöver mat - ÄTER mat!!!

Ingmarie sa...

C.R:s uttalande var inte bara korkat, det var idiotiskt med! Men det är klart, hoppar man över lunchen så kanske man blir så där korkad...

johanna t sa...

Jag håller med dig. Claes runheim o jag är inte överens i speciellt många frågor :o)

Julia sa...

och det ska komma från en som var överviktig och söp för mycket? :( låt andra äta som de vill!