Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 11 februari 2010

Detaljer kring "Erövra Kungsholmen"

Så här blir det på lördag gott folk! Bernt har dragit riktlinjerna.

Block I.
Vi startar med att springa ett motursvarv runt holmen. En prolog för att komma i stämning och ringa in dagens erövringar! Samling vid Flemminggatan - St:Eriksgatan strax före halv 9.

Block II (ca 9:45)
...innehåller Marieberg och Fredhäll, klarar vi drakarna är blocket en mumsbit för oss flyfotingar. Tebaks via Drottningsholmsvägen, Rålambshovsleden och Sysslomansgatan till FlemingatanXSt Eriksgatan.

Block III.
Kristineberg och Stadshagen som oxå får inkludera Arbetargatsområdet. Området kan bli problematiskt att inta pga att kokainligor inte ger sig ... men vi är fortfarande starka då!

Block IV.
Nu intar vi det egentliga Kungsholmen! Vi gör en svepande rörelse genom de södra delarna ända bort till Stadshuset för att sedan med stort mod och kraft inta den fruktansvärda Kungsklippan!!! Återtåg, efter omplåstring och återhämtning vid Bolinders plan, genom de norra delarnas rariteter i St Eriksområdet: sensationen "träkåkar på Kungsholmen" och en obebyggd granitklippa...

"Drottningar, Prinsessor, Kungar och Prinsar af Kungsholmen" koras efter avslutat pass.

Så här ser jag och Bernt ut:

Att tänka på innan:

Ät lite extra bra mat som fyller på depåerna. Jag brukar äta lax, bulgur, avokado, grönsaker, blodpudding, apelsiner, bananer och sånt som innehåller mycket bra fetter, vitaminer och näringsämnen. Kvällen innan och samma morgon du springer bör du undvika grovt bröd och sånt som sätter fart på magen, välj ett alternativ som har lite snabbare kolhydrater - i alla fall om du tänker hänga med hela vägen.

Bra att ha med sig.

Vätskebälte eller vätskerygga. Powerbar eller något annat du brukar äta vid träning. Snabbt socker i form av sportdryck eller dextrosol. Tillgång till matbutiker finns men vi kan inte stanna stup i kvarten utan gör det efter varje avslutat block. Vi kommer även att stanna och äta rejält en gång - Kinarestraurang, sushibar och caféer finns att tillgå - och så McDonald's förstås. Det är bra att byta till torrare kläder efter stoppen annars kyls man snabbt ner när det är dags att börja springa igen

Ta med torr tröja, torr mössa, vantar och lite annat ombyte. Om du inte har ryggsäck kan du knyta tröjan om midjan eller lägga den i ett förvaringsskåp på Daglivs.

Ni som inte ska vara med hela sträckan och vill ansluta senare får gärna maila mig på marathonmia@gmail.com så får ni mitt telefonnummer att ringa till och se var vi plöjer fram just när du vill ansluta.

Frågor på det?

9 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Så fantastiskt roligt! Ska bli jättekul att läsa rapporten sen :)

Jossan sa...

Vilket tempo kommer ni hålla ungefär?
Är det något för en snigel som mig ?

MarathonMia sa...

Anna: Den kommer på söndag!

Jossan: Inringningsvarvet går i dryga 6-tempo skulle jag tippa, därefter går det långsammare + att vi går i backar (även om jag vet att du numera är en mästare att kuta uppför!). Klart du hänger med. Vi lämnar ingen. Dessutom är gatorna rätt rutnätade så det går bra att köra varannan om det blir för långt... det blir vackert det här.

Helena sa...

I'm in som jag sa tidigare, åtminstone ett par mil ;) Ses på lördag! Kram

Ingmarie sa...

Allt är kristallklart. :-) Om jag har krafter kvar hakar jag på när jag kommer kutande från Hässelby.

Nix sa...

Spännande!

Vän av ordning vill påpeka att även Essingeöarna tillhör Kungsholmens stadsdelsförvaltning.

Det är bara sex kilometer extra ;) (Och backigt på storan...)

Lycka till!

MarathonMia sa...

Helena: Räknar starkt med dig och Ingrid

Ingmarie: haha - spring från Hässelby och anslut efter Alviksbron i en snygg blixtlås-inlöpning :D

Essingeöarna är egna öar. De ska jag erövra härnäst. Snabbt och smärtfritt... utom Storan då - där jag kör vilse hela tiden ;)

Masse sa...

Jag hakar på i några mil. Ska göra mitt bästa för att hinna/vakna till starten.

Staffan sa...

någon gång, någon dag ska jag också komma upp till huvudstaden och springa en sådan här runda, det verkar skitkul!