Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 4 februari 2010

Lycka, glädje och harmoni

Bara för att jag har mycket att göra betyder det inte att jag måste stressa ihjäl. Dessutom har jag inte ett dugg tråkigt i mitt hektiska liv just nu. Jag väljer att tanka energi ur positiva energikällor. En av de positiva källorna är IF Linnéa.
Färgglad i gult och rosa i febrarislasket

Idag var det Allan och jag som höll i passet. Löpskolning / Löpteknik / Koordinationslopp och styrka stod på programmet. Två nya hade hittat till klubben - vi växer och blir större!

Vi tog den vanliga uppvärmningsrundan från Zinkensdamm mot Eriksdalsbadet, ner mot vattnet och via Tanto till vår backe. Vi var indelade i två grupper: En som höll skaplig fart och en som höll maklig fart. Det tjattras rejält om allt möjligt under uppvärmningen så plötsligt är vi framme vid vår backe. Där körde vi lite tågång, höga knän och indianhopp. Hela tiden fokus på att hållningen ska vara hög, höften fram, hakan upp - pendla med armarna, upp på tå.

Vår backe var fint plogad så vi kunde inta låta bli att köra några backintervaller. Mitt gäng körde 3 rätt långa backar med fokus på teknik igen. Inte fart. Bara teknik. Rak hållning, luta sig lite fram som en backhoppare, ner med axlar, upp med blicken, fram med höften. Trippa på tå, öka frekvensen, uppåt-framåt. Hjälp till med armarna. Eftersom det är tidigt på säsongen uppmanade vi våra löpare att öva teknik snarare än snabbhet. Jag tror att det är bra att inte alltid bara köra järnet utan justera och rätta till. Förbättra och förenkla. På tillbakavägen körde vi koordinationslopp, eller stegringslopp egentligen, mellan lyktstolpar. Börja långsamt mellan två, öka farten mellan nästa två, öka rejält sen och spurta mellan de sista två stolparna.

Färgglada gaiters att lysa upp löprundan med.

Småjogg tillbaka till Zinken där vi tog oss upp på läktarna och körde 2*20 armhävningar, 2*20 tricepsdips, tåhävningar, höftävningar och statisk planka.

Jag som har mängdvecka fick tacka nej till skjutsen hem och tog mig löpandes över Västerbron. Det har gått 4 dagar på veckan och jag har hunnit med 5 träningspass av 9, ligger i fas med jobbet (typ 10-12 timmar kvar och ända till söndag på mig!), har hunnit fira två födelsedagar och varit ute och ätit sushi med tokgoda vänner. Just nu känns det som att allt jag gör är skitkul. Men så mår jag som bäst när jag har mycket att göra. Jag känner verkligen lycka, glädje och harmoni.

11 kommentarer:

anneliten sa...

jag önskar att IF Linnea låg närmre mig - det låter skitkul!

Petra sa...

Jag önskar att jag bodde i Sthlm så jag också kunde vara med...åtminstone när jag tränat upp mig lite ;-)

Ingmarie sa...

haha! "10-12 timmar kvar och ända till söndag på mig!" de flesta hade GRÅTIT om de hade så mycket kvar torsdag kväll. Känner dock igen mig. Så där är jag med så länge det är JAG som bestämmer.;-) Börjar kraven utifrån hopa sig slår jag knut...

Anna (Orka mera) sa...

Haha, du är den enda jag vet som älskar att ha det tjocksmockat i kalendern :)

Kul med färgglatt förresten :)

Louise sa...

Teknikträning är nog bra. Det blir sällan sådana pass, tyvärr, men jag får bättra mig.
Var har du köpt dina gaiters, förresten? Jag såg att de hade på Löplabbet, men bara svarta... Jag vill gärna också ha lite färg.

Fitnesscoachen sa...

Härligt att du trivs så bra med livet. Med så mycket glädjeämnen är det nog lätt. ;)

Anonym sa...

Håller med anneliten. Varför finns int IF Linnéa i Norrköping. Är det någon som vet omd et finns ngt liknande här?
Karin

Pernilla Hult sa...

Bra med färger så man syns! :)

Färgglada och fina gaiters.. Var har Du shoppat dem?

Sirpa sa...

Hallå anonym Norrköping! Kolla in Tjalves hemsida. De kör träning ihop 3x/vecka tror jag. Är inte själv med, men vet sen gammalt...
MVH Sirpa

Jonas sa...

Mia,

Var har du fått tag på dina gaiters?

//Jonas

Unknown sa...

Jag undrar också var du hittat såna fina gaiters! :)