Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 3 november 2008

Ut å svänga de lurviga!

Jag tog min krogrunda ikväll!
Eftersom jag lekte Fasan-på-stan i lördags kväll fixade jag till mitt eget party idag. Dags att shejka loss i lite apliknande neandertalarhiphop med afrikanskt inslag. Såg till att förvärma ordentligt med en flaska vatten, 3*15 tåhävningar i trappa, 3*15 utfallssteg och skön stretch. Tog mig in i partylokalen på SATS St:Eriksbron. Väntade läääänge på LillaDuktig som smet in som siste dansös i ett fullsmockat rum. Bara tjejer. Party med brudarna alltså. BodyJam. Vi hamnade långt bak och såg inte alla instruktioner i den nya koreografin - men vad gör det när man har världens bästa LillaDuktig med sig? Hon vet hur man skakar rumpa, tar till coola looken och får in rätt gung i stegen, bara att haka på alltså. Instruktör Anna var i sitt essä - tacka fanken för det så mycket folk det var, måste vara en ledares dröm.

LillaDuktig kom sent in men körde Kick-ass dansuppvisning!

Efter BodyJamen tyckte de andra brudarna att kvällen var över. Jag och LillaDuktig ville inte riktigt gå hem, vi kände oss på topp och ville festa vidare. Jag körde 3*15 benböj, sen blev 4 olika situps-övningar 3*15 i långsamt, fokuserat tempo. Drog till med ett par rygglyft som bonus.

Nu var pulsen i topp, kroppen het och jag kände mig utmanande... jag menar utmanad. Det är ju måndag och dags för att ta tagi Hundred-push-up-utmaningen. Sagt och gjort. Det bidde 48 totalt fördelat på 10-12-7-7-12. Ragglade sedan ner i duschen och promenerade av mig ruset i den kyliga kvällen.


Imorgon ska denna kropp få vila från träning - arbete i London väntar!


Bildbevis (fotat av mästerfotografen LillaDuktig) från Nix utmaning och armhävningsutmaningen:

17 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat med armhävningarna! Och nu blev jag mot min vilja påmind om att det snart är dags igen... De armhävningsfria dagarna går så ruggigt fort :(

Nix sa...

Snyggt!
Men du får inte kryssa stretchen förrän du gjort två dagar...
Trist - men så stenhårda är reglerna ;)

Magda Gad sa...

mmm mums party i min smak!!!

Anonym sa...

Det ser superfint ut det där!
Själv lät jag Erik på F&S hjälpa till med styrkan. Hujedamej! Men tåhävningarna återstår...

Masse sa...

liite djupare utfallssteg kan du :-)

Magdalena sa...

Mycket snygg push-up position!

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt om det kan kallas för party! Det var en rejäl träning bra jobbat Mia! Då måste du vara ganska bakis idag:-). Jag har fortfarande inte kommit igång med mina push-ups. Det får bli med start idag eftersom jag inte ska träna...

Catti sa...

Nu anar jag ugglor, förlåt fasan, i mossen! Smet du från löpskolningen i söndags? Var det inte dig jag cyklade med efter löpningen?

Mina ben protesterade hela dagen igår, kan inte säga att jag flög ur sängen i morse heller.
Men men, kan du så SKA jag, bara bita ihop och köra Nixutmaningen idag :-)

MarathonMia sa...

Anna: I know!! Sen är det plötsligt julafton!

Nix: Så det var du som satt och lurpassade i dokumentet. Get a life ;-) . Det betyder ju att jag inte kan räkna mina extra insatser - om jag kör löpskolning 4 ggr en vecka, eller stretchar varje dag - får jag bara ett (1) kryss?

Magda: Lite fler killar så...

Bureborn: De där tåhävningarna får vaderna att brinna - godammit!

Masse: Kortet måste ha tagits i uppåtgående... :-)

Magda: Tackar - helst ville jag falla ihop som en säck!

Sara: Det bästa partyt! Hit it baby!

Catti: Jag hoppade inte direkt graciöst ur sängen heller igår morse! Mina lår var stenhårda hela dan!

Lilla Duktig sa...

Haha! Jag ser ut som en tunna!

Duktig fotograf verkar du dock ha haft...

MarathonMia sa...

Oh! Inser mitt misstag - rättar genast. Har den grymmaste bilden på dig - mailar!

Anonym sa...

Wow, du ser ut som en fitnessmodell! Suck...dessa utfallsteg,fick superont i ena knät efter dem i söndags. Jag vinglar för mycket och det kan aldrig var bra för knäna, skaderisken är alldeles för stor.

Kram Tone

MarathonMia sa...

Tone: Jadu - du gör ju liksom allt tvärtom - proteindrinkar ska ge MER muskler... Utfallssteg i ditt fall gör dig nog svagare... :-)

Lena sa...

Bra jobbat;)

Lena sa...

Bra jobbat;)

Anonym sa...

Härlig blogg, kul att läsa om ditt sthlm marathon. Ska själv springa nästa år för första gången så det är kul att se =)

MarathonMia sa...

Lena: tackelitack!
Cicci: Välkommen hit! Kul att träna till sitt första marathon - du kommer gilla det!