Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 2 november 2008

Allan behöver nog mina skidhandskar.

Idag körde jag dubbla pass. Det är ju vilosäsong.
Söndag morgon och min debut hos TSM inför Stockholm Marathon. Fjösträning innan den riktiga Szalkaiträningen som drar igång i december. Tog cykeln dit och hade byltat på mig ordentligt med kläder för frosten glittrade längs vägen i det strålande solskenet.
Mötte härliga Helena, spralliga-tokglada Tone, fantastiska Alexandra, bästaste Catti, mångstegsspecialisten Ken, fotbollstokige Patrick och en hel drös av kända ansikten. Jag blev så himla glad av hela spektaklet. Alla glada, förväntasfulla, tajtsprydda löpare i ett stort hav av löparmössor, trimmade skor och pipande klockor.
Anslöt mig med Alexandra, Patrick och Tone till 3:30-gruppen. Ken kutade också med, men han smörade hela passet längst fram hos ledarna... så han missade allt trevligt skvaller.

Vi körde 10,81 kilometer i 5:26-tempo vilket kändes väldigt skönt. Medelpulsen låg på 153 (166). Väl tillbaka på stadion fick vi löpskolning av självaste Mattias Claesson, Svensk Mästare och Finnkampsvinnare på 800 meter. Vi körde vanliga skip, ovanliga skip (2 vänster / 1 höger) utan passgång... sen blev det utfallssteg och tåhävningsgång. Hela spektaklet avslutades med 4 stycken stegringslopp á 100 meter.
Efter träningen skickade vi iväg den här "Lycka till" bilden till Duracell-Karin som sprang New York marathon idag på tiden 3:28:10. Hon är grym!

I direkt anslutning till TSM-träningen hade Catti lovat att ta med mig på cykelträning. Jag måste ju härda häcken inför Vätternrundan. Vi drog iväg längs Valhallavägen mot Brunnsviken. Vi stannade för många rödljus, och fick göra en extra påklädningspaus då vinden var kall och händerna inte direkt värmdes av tunna löparvantar i det snabbare luftmotståndet. Jag drog fram det tunga gardet - mina skidhandskar. Vi körde via Frescati, Bergshamra och bort över Frösunda. Jag hade inte ställt in min Garmin på autostop och lät tiden rinna trots att vi var duktiga att stanna vid varje rödljus. Såg att vi avverkat den första milen på 33 minuter. Shit - det är ju samma tid som coach Allan gör milen på skulle jag tro, attans vad han måste frysa om händerna! Han ska få låna mina skidhandskar nästa gång han kör milen.

Arkivbild på coach Allan med halvt upp/neddragna compressionsstrumpor. Ville inte posa med dem till knäna...


Runt Brunnsviken och bort mot Norrtull körde vi på non-stop och snackade om livets stora frågor, sen var vi tillbaka i stan och rödljusen - gasade på lite bort mot Fridhemsplan och tog Kungsholms Strand tillbaka mot Stadshuset. Totalt fick jag ihop 15,62 kilometer med en medelpuls på 131 (164). Vi tog det rätt lugnt eftersom det var halt på sina ställen och de blöta löven är förrädiska, dessutom var det ju premiärtur för mig eftersom jag precis fixat till cykeln och bytt lås (då den gamla nyckeln frösvann ner på Mälarens botten i en tidigare olycka...)


Snabbdusch och ihopplock för vidare färd ut i landsbygden. Jag, svägerskan Mia och snygg-Amina brukar träffas och laga mat tillsammans - idag stod Tapas på menyn. Fick ytterligare dimensioner på livet, arbete och barn, hann tanka lite Felicia 3 år. Nu sitter jag här som fröken Proppmätt - nöjd och belåten efter en underbar och välfylld dag.


Maten idag:

Potatisomelett med chorizo, hemgjord salsa, spanska köttbullar, ljummen gurksallad, dofter av vitlök, mynta, paprika och lök. Spenatpiroger, haricortsverts-sallad med pinjenötter, heta räkor, Ruccola med lufttorkad skinka.

12 kommentarer:

Nix sa...

Jag fick också tanka barn idag...

15 st 3-5 år.
Jag är fulltankad.

Missade TSM dessutom - grymt löparväder. Grymt avis...

Anonym sa...

Jepp, nu har jag lagt in en beställning på dagens väder resten av TSM-säsongen, väntar bara på att kreditkortet ska clearas, men det fixar sig nog! Är fortfarande helt upprymd efter en underbar dag i glada löparvänners lag. Kul med cyklingen, du är ju galen;-)

Kram

Tone

Catti sa...

Tack vännen för supertrevlig cykeltur. Det var kanonskönt med ett långsamt tempo.

Trodde jag skulle frysa på hemvägen när man inte kunde prata sig varm. Men Götgatsbacken fick pulsen att gå i taket och det höll mig varm hela vägen hem, 3 mil fick jag ihop.

Ps,Dina handskar till Allans outfit skulle verkligen bli pricken över i, men då får han allt dra upp knästrumporna igen :-)

Magda Gad sa...

skidhandskar är guld, jag avskyr att frysa om händerna. vilken mysig energisamlarhelg du verkar haft, mumma!!!

Lena sa...

Vilket inlägg, jag blir både träningssugen och hungrig;)

Anna (Orka mera) sa...

Mmmmmm vad gott det ser ut!

Anonym sa...

Hej! Vad duktig har du varit under helgen!!

Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak.
Jag har sprungit fre, lör och söndag. Det är kallt nu och alla kläder jag har funkar bra utom en sak: Löpbyxor. Jag frös om rumpan. Har du nåt råd för att inte frysa där? ;)

Vad gott med tapas!! mums! * kram *

Anonym sa...

Hej! Vad duktig har du varit under helgen!!

Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak.
Jag har sprungit fre, lör och söndag. Det är kallt nu och alla kläder jag har funkar bra utom en sak: Löpbyxor. Jag frös om rumpan. Har du nåt råd för att inte frysa där? ;)

Vad gott med tapas!! mums! * kram *

MarathonMia sa...

Nix: Tone har beställt grymt löparväder till resten av säsongen, nu när du är fulltankad kan du ju komma och träna framöver :-)

Tone: Visst var det härligt. Jag blev så glad och det höll i sig resten av dagen.

Catti: Ja! Knästrumpa upp!

Lena: Hehe, det ena brukar ju följas av det andra ;-)

Anna: Mmmm-mat!

Coyntha: Fantastisk dag. Svar finns på din blogg.

MarathonMia sa...

Magda: Skidhandskar är ett måste. Frusna händer kan förstöra en hel upplevelse!

Anonym sa...

Jag blev helt dåsig av det här inlägget. Vilket postorderföretag köper du din energi hos? ;-)

MarathonMia sa...

Linda: Juice-efssons...