Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 30 november 2008

Träna på träning

...och tävla på tävling!

Och idag var det ju träning, alltså behöver jag inte springa förbi tjejer i jazzbrallor. Jag ska inte ens bry mig om dem. Vilket jag heller inte gör - förrän någon påpekar det. "Hej Mia, där framme springer en brud i jazzbrallor!" retades Masse.

Söndag och TSM, uppvärmning, löpskolning, fem stycken 2-minutersintervaller och sedan nedvarvning. Jag tänkte bara på jazzbrallor under de drygt 4 uppvärmningskilometrarna, men bara för att ta bort fokus från min spända högerskinka (som numera ilar sig ner i baksida lår). Tone och jag kände att dagsformen inte var på topp utan lade oss långt bak när det var dags för intervaller. Först tänkte Blixten-NiklasN lägga sig bakom och hetsa, men jag var smart nog och släppte fram honom, jag menar - det skiljer ju bara en kvart mellan oss på milen. I hans favör.

Baksida lår stretade rejält under den första intervallen och de 2 minutrarna kändes såååå långa. Vi delade upp oss i tre grupper och körde ytterligare 4 intervaller. Efter andra intervaller släppte den stela känslan och blev mer en känning. Dagens pass i siffror:

Helst av allt skulle jag vilja dricka kaustiksoda och lösa upp alla knutar och stela muskler, eller på något sätt bara trolla bort det. Ny naprapattid är i alla fall bokad om drygt en vecka - nu ska jag banne mig bli bra. Vi körde löpskolning så jag fick mitt sista kryss i Nix utmaning, sedan var jag duktig och körde rehab av rövmuskeln när jag kom hem. Nu laddar jag med bra mat till morgondagesn Crossfit på NMT.
Glöm för all del inte att tända adventsstaken - idag blev det inte riktigt dag på hela dan. Mörkt, grått och trist.
**********************************

7 kommentarer:

Lena sa...

Jag fixar inte riktigt tjejer i jazzbyxor. Bli omsprungen om någon sådan. Shit, det svider. Bra tempo under passet. Och nu bestämmer vi väl att vi är helt skadefria från och med december;))

Anonym sa...

i morgon är det en ny vecka, med massor av nya tillfällen till stordåd! =)

Anonym sa...

Simsalabim och abrakadabra!
Funkade det? I mitt tidigare liv trodde jag mig vara häxa... kanske har jag lite tonårskrafter kvar. Eller inte...

Naprapaten är nog ett säkrare kort. Och du, ta det lite varligt. Jag vill inte säga vila rent ut, men viskar lite försynt.

Anonym sa...

Simsalabim och abrakadabra!
Funkade det? I mitt tidigare liv trodde jag mig vara häxa... kanske har jag lite tonårskrafter kvar. Eller inte...

Naprapaten är nog ett säkrare kort. Och du, ta det lite varligt. Jag vill inte säga vila rent ut, men viskar lite försynt.

Karin sa...

Buss på jazzbyxan ;) Nejvars, krya på rumpmuskeln först. Jag undrar om vi kan shota kaustiksoda på fredag, det kanske botar de stela musklerna?!
Snygga intervaller, vännen! *kram* på dig och kör järnet imorgon!

MarathonMia sa...

Lena: Jazzbyxor är ok inne i danssalen. Bara där. :-)

Funrun:Yesss! Ny vecka - tjohooo!

Bureborn: det högg till i skinkan så dina tonårskrafter består...

Karin: Kaustiksoda it is! "En Long Island Kaustiksoda tack!"

Anonym sa...

Nu tog du väl i...

Men krya på baksidan, Linnex och en hårdbröd-kavel kanske?
För en minskning av träningsdosen är ju inte aktuellt...