Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 17 november 2008

Revidering

Min officiella tid på Tömilen är 50:59

JAAAAAAAAAAAA! Jag slog jazzbrallan med två minuuter och två sekunder. Jazzbrallor är i glänsande glättigt material och sitter tajt hela vägen ner till vaden för att sedan svänga ut, de ser ut så här:
Det är som sagt en principsak. Ingen med sånna brallor på tävling får klå MarathonMia.


Vårt förstalag kom på en fin 5:e plats. Nästa år blir det pallen. På tal om pallen. Jag är besviken på de som kom på pallplats - inte för att de vann utan för att de var så "Inte-vinnare" alls. Otacksamma, sura och ursäktande. Herrarnas etta hade stuckit, tvåan började med att berätta om de jobbiga intervallerna han kört dagen innan (som ursäkt till andraplatsen). När tjejen som kom först i mål intervjudaes i KTH-hallen sa hon med uttråkad röst "Tack. Jag hade egentligen inte ens tänkt springa det här loppet. Jag vet inte om tiden är bra för jag kommer inte ihåg vad jag hade förra året..." Va!!?? Vad är det för Svennefasoner?

Herregott - hade jag vunnit hade jag först och främst visat att jag hade varit GLAD. Sen hade jag nog åtminstone sagt nåt i stil om att det var KUL att vinna, att jag kände mig STARK... kanske lite divigt visat V-tecknet bara för att liksom... näe! Bakläxa på segertalet! Eller så tänker jag vinna nästa år och visa hur segersnacket går till. Hon som vann sprang ju bara 11 minuter snabbare än mig - Hur svårt kan det vara liksom? ;-)

Ge mig lite mer divor! Förminska inte er själva! Se för fasiken till att FÖRMERA er!

Idag tänker jag "skryta" för arbetskamraterna om min insats på morgonens Nordic Military Training - fast på ett ödmjukt sätt. Samtidigt blir det nog lite extra pepp till kollegorna eftersom det bara återstår 2 veckor av vårt finansiella år och vi har en hel del kvar att åstadkomma.

Ha en toppendag - i Stockholm skiner solen!

20 kommentarer:

Sofy sa...

Bra där Mara-Mia! Jag håller med. Hur kul blir det att tävla om de som vinner bara rycker på axlarna. Även om det inte var speciellt för dem så kan de ju tänka ett steg längre... och skapa lite behållning för de som jobbar för att bli lika bra som dem!

Anonym sa...

ja jäklar mia, solen skiner - och du med den!

Nu ska jag pallra mig hem efter en helg på jobbet. Inga sprungna mil, inga jazz-byxor att klå, bara hasade promenader med mina utvecklingsstörda (och kurering av hals). Jag vill också!!!

MarathonMia sa...

Sofy: Det borde stå på träningsprogramet! Att träna: Kondition, stryka, snabbhet, mentalt OCH segertal!

Funrun: Det var väl tur att du fick en aktiv, hasande vila så du inte går ut och kutar med ond hals!

Jossan sa...

ja fy fan för sånna människor. Dryga översittare helt enkelt.

Heja dig Mia, bra du slog jazzbrallan :)

Puma sa...

bra jobbat. 11 minuter är ingen match. du har ett helt år på dig att träna och klå segertalet!!

Anonym sa...

Aha, så bra nu vet jag vilka byxor som inte får klå mig. Hur är det med mysbyxor?

Jag är helt övertygad om att du skulle hålla världens bästa segertal, Mia! Se till att vinna nästa år! Hä fixar du easypeasy.

Karin sa...

Grymt, Mia, grymt!! Och helt rätt, ingen jazzbyxa får klå marathon-Mia.
Tack för kloka ord om att FÖRMERA sig själv. Mer divor åt folket, jag lär mig av dig! Ha en toppendag, bästaste du :-)

MarathonMia sa...

Jossan: Precis - där står en drös förväntansfulla, SUPERNÖJDA löpare och är imponerad av vinnaren - så faller det pladask liksom.

Puma: 11 minuter... hehehe det är ju mindre än en minuts förbättring per månad. En minut per månad är INGENTING ju ;-)

Bureborn: Mysbyxor kan gå under kategorin "cool boxare" så det vill jag inte uttala mig om. Jag är nog bara jazz-byx-allergisk för min rumpa ser gigantisk ut i sånna...

Karin: Bästaste divan!

Anonym sa...

håller också med dig, men en sak fattar jag inte - "svennefasoner" - vad menar du med det? att det är vanlig svenssonattiyd att bete sig så? för i så fall tror jag du har fel :(

karin sa...

Suuperbra jobbat!!!
Är såå sugen på att springa nu.

Grattis till 5:e platsen;)
Kram Karin

Helena sa...

Heja Mia!! Vilka surfjärtar att inte gjädjas åt pallplats!! Nä tacka vet jag IF Linnéa, där finns det äkta löparglädje;) och det tack vare såna härliga människor som du! kram på dig, hoppas vi ses imorrn, det surras om västerbron igen :D

Anonym sa...

Grattis Mia! Jag visste att du slog jazzbrallan! Fan vad du är duktig inga "svennefasoner" här!

Magdalena sa...

Så ska det vara Mia!
Förresten, kom patt maken köpte ett par löpartights på Runners store - de är fan utsvängda därnere!!!! Alltså löper karl milen på 43 minuter i JAZZBYBOR??????

Karin sa...

Bra jobbat Mia! Du är så grym! Och jag hoppas du vinner snart så vi får höra ett bra segertal och ett segertjut! =)
Ps. jag var ute och sprang i jazzbrallor ikväll, men de var inte glansiga iaf. Vilken tur va?

Mayumi sa...

Bara FÖR ATT....så tänker jga skaffa mig TVÅ par jazzbrallor o springa i till nästa säsong ;)

You go girl!!! :)
Kram, kram!

Catti sa...

1:a, 5:a,före eller efter jazzbyxor,,,,,oavsett så är hela din uppenbarelse som ett enda stort segertal till glädjen och livet.

Du är fantastisk Mia, jag beundrar dig stort.

MarathonMia sa...

Sofie: Välkommen! Med svennefasoner menar jag att svenskar i allmänhet är lite dåliga på att framhäva det vi är bra på. Oftast ses det som skrytsamt när någon säger att de gjort något bra. Det gäller inte alla och alltid - men alla kan inte vara Karolina Klüft, men få säga att man är bra ändå.

Karin: Tack *värmer*

Sara: Puh! :-)

Magdalena: Hahaha! Vilken syn! Vilken tur att alla är olika. Det kommer att förgylla min dag om jag får syn på honom i löparspåret!

Nike: Man FÅR springa i jazzbrallor. Men min fixa idé är att man inte får klå mig på tävling. Och att JAG inte ska springa i jazzbrallor.

Mayumi: Tillåt mig anta utmaningen. Jag ska nog omvända dig till tajtslöpare. Invänjningsperioden från slappa joggingbyxor till tajts ligger fortfarnade färskt i minnet. Kan jag, kan alla.

Catti: Gulliga du. Vilken tur att jag inte är så snabb och vinner några tävlingar. Halva grejen är ju att hitta alternativa vinster på vägen.

Anonym sa...

haha tack! okej, nu fattar jag :)

Anonym sa...

Haha! Jazzbyxor går ju inte att springa i! Det måste sett väldigt roligt ut... :)

Anonym sa...

Jag vill starkt dementera att det är Jazzbyxor jag springer i :-(
Magda min goa fru jag skall ta på mig dessa byxor i kväll så får du ta en närmare titt, Dom är som stuprör! Jag trodde det var tights när jag köte dom (Kanske det är också och jag har för klena ben)Men dom svänger sjuttsingen inte ut där nere och är glansiga :-)