Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 28 november 2008

Nyförälskad!

Inte bara i livet - nu har jag en käresta också!Jag frågade chans på Tone och hon sa ja. Jag vet inte riktigt hur det gick till och vad det innebär, men kul var det. För efter att jag lovat henne min kärlek så tog jag sällskap med Kattis. Tone började då med sin "vinna-tillbaka-jag-är-lite-avis-stil" och sprang snabbast av alla runt Årstaviken. Mycket imponerande!Nisse freaks out!

"Varför ska man köra styrka för? Låter ju sjukt jävla onödigt!" säger coachen. MammaMia den förståndige-förstå-sig-på:aren "Meh! Det är ju nu löparna ska vila från löpning, bygga upp sin styrka för att undvika skador!"

Fredrik förklarar hur bra det är med styrketräning för skeptiske Nisse

Skeptisk Nisse går med på förslaget - så vi kombinerar en Årstaviken Runt med två stopp. Det första för löpskolning vid Marievik. Byggmaskiner och halvrivna hus i skenet av en stor strålkastare gav lite Hard-Core-New-York-Gangster-känsla. Tripp-trapp - skip, tågång, utfallssteg och rör-på-höfterna-spring-i-sidled blev dagens X.
Vi körde vidare nån kilometer och kom till ett ställe med "styrketräningsutrustning". Nu verkade Nisse mer positiv och tog kommandot genom att dela in oss två-och-två. Med myndig stämma (det passar dig Nisse!) beordrade han oss att köra "Lyfta stock" (axlar), köra "Chins" (försämra självförtroendet) och göra situps hängandes från sin partners midja. Jag körde med Kattis. Nisse verkade tycka att det här var riktigt skoj - "Det kör vi fler gånger!"

Sen drog alltså Tone iväg, körde ett maxat lopp tillbaka till Zinken. Jag snackade vidare med Kattis och fick bra tips om tonåringar, hormoner och flytt på pappors födelsedagar.


Så här glad var jag klockan 20.05 igår kväll efter träningspasset med IF Linnéa!

11 kommentarer:

Magda Gad sa...

snygg bandana!

superkul att blanda löpning med styrketräning så där, och visst är det bra att dom har den där lilla "maskinparken" i årstaskogen!

Jossan sa...

låter som ni hade en kul och nyttig träning, jag är lite ledsen att jag inte kan vara med på torsdagarna.. men men på tisdag ses vi igen!

Anonym sa...

Hihi, snart har du lyckats förvandla Linnea till en army-klubb!
Springcross heter det i F&S regi...

MarathonMia sa...

Magda: Tack...maskinpark hette det ja...

Jossan: Ja, nu får du masa dig träningen!

Bureborn: Lite Army-lite-anda var det allt. Men du, är det sant att det heter Springcross på F&S - jag trodde de var tvungna att ha omoderna namn på sina pass ;-) Typ: Naturstöveripass... (Sussie kommer strypa mig!)

Löpning & Livet sa...

Som sagt; synd att man inte bor i sthlm! Ni verkar ha sjukt kul på era träningar! :)

Anonym sa...

Två saker: Vad gör lysmaskarna på våra kläder? Du och Cattis...snyft...jag måste träna ännu mer;-)

Kram från ditt ex.

MarathonMia sa...

Andréa: Kom till Sthlm och gäst-träna!

Tone: Gör du slut? Jag är ju din!!!

Karin sa...

Men Tone, VI var ju ihop?! ;)
Grymt träningspass, åh vad jag saknade er. Och vad toksnygg du är i bandana, Mia!

MarathonMia sa...

Karin: "äsch den där gamla trasan..." ;-)

Mayumi sa...

*harkel* hmmm, joggcross heter mitt pass, and I´m damn proud of i!! ;)
Kram!

MarathonMia sa...

Joggcross - coool!