Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 22 november 2008

Ett namn - två själar

Mia Thomsen*2 ute på härlig vinterlöpning!

Vi heter likadant. Vi har samma grundvärderingar. Vi tänker ganska lika. Vi löser problem olika. Vi har olika syn på somliga saker. Vi är starka och envisa. Vi är ärliga. Att springa med Mia är en själslig resa. Vi pratar om allt mellan himmel och jord. Vi berättar och bekräftar. I varandras sällskap kan vi tillåta oss att bara vara "Mia", vi dömer aldrig varandra. Vi delar ett intresse att "vara nyfikna på andra människor, andra människors tankar och beteenden, andra människors universum". Vi blir lyriska och känner oss privilegiade att få ta del av andra människors öden. Idag pratade vi om huruvida det har med åldern att göra, att vi nu är mogna att ta till oss annat än ytligheter och kan se storheten i andra. Att SE en annan människa. Smaka på ordet. Sätt till lite känslor. Ta bort fördömandet och du har något fantastiskt framför dig.

Vi har våra umgängeskretsar på varsitt håll och varsin "bästis". Mia och jag är nog mer själsfränder och tillåter oss vara olika, tänka olika och ha en öppen dialog. Jag skulle kunna tänka mig att sitta med henne på en öde ö och bara prata, bråka, analysera, bekräfta och visa rädsla. Jag skulle även kunna tänka mig att springa ett Ultralopp med henne som sällskap. Springa långsamt och länge och prata om allt. För löpturen idag tog slut alldeles för fort - då fick vi i alla fall ihop 11,4 km i ett härligt vinterlandskap runt Brunnsviken.

Har du någon du skulle kunna tänka dig att springa 10 mil med?

***********************************

18 kommentarer:

Helena sa...

Vad härlig du är Mia! Jag skulle lugnt kunna tänka mig att springa 10 mil med dig :D

Catti sa...

Yepp, med dig :-).

Anonym sa...

Mia!
Jag skulle aldrig vilja springa en mil med dig! Däremot mer än gärna fika eller äta något gott!
Må väl, stor kram Ninnin

Lena sa...

Jepp, det har jag. Däremot springer vi för sällan tillsammans. Men just idag har vi sprungit. Himmelrike;)

Karin sa...

Jag har sån tur att jag har många underbara, tänkbara medlöpare i min omgivning. Du är en av dom, våra långpass i somras tyckte jag var riktigt härliga :-)

Anonym sa...

Finns vissa jag skulle göra mycket för att få springa 10 mil med. Inte för att jag öht skulle kunna springa 10mil hur mkt jag än försöker. Men mentalt springer jag gärna ett varv runt jorden i gott sällskap :-)

MarathonMia sa...

Helena: :-) Det är för att jag är så stark och kan bära dig när du är trött...?

Catti: Vilket tjatter det skulle bli!

Ninnin: Åh - hej vännen! Jag har vinterdäck - ska vi ses halvvägs när det lugnat ner sig?

Lena: Härligt!

Karin: hehehe det tvivlar jag inte på, alla du känner är väl löpare? ;-)

Linda: Menar du Brad Pitt? Han springer nog hellre mentalt...?

Karin sa...

:-D Nästan... fast jag vill inte springa 10 mil med alla löpare jag känner... ;)

MarathonMia sa...

Det behöver du inte. Du kan springa ifrån dem för du är så himla snabb ;-)

Maria sa...

Hej Mia! Har i perioder följt din träning här på bloggen, det är riktigt skoj =). Nu tänkte jag höra med dig om man kunde hänga med Linnea på någon träning? Har nämligen flyttat till Sthlm rätt nyligen och skulle behöva en ny löpklubb att träna med... vilka dagar kör ni och vart samlas ni?
MVH Maria

Anonym sa...

Jag tror faktiskt jag allra helst skulle springa 10 mil med en alldeles okänd människa. Vilket underbart sätt att lära känna någon!

Anonym sa...

Va, bara en mil?! Mia, med dig vill jag springa tio :-)

En mil däremot... det kan vara lite vemsomhelst.

Anonym sa...

Jag kan dricka vin med dig men springa vet i fasiken. Det får nog bli om några år. Nu är jag glad om jag springa några meter "phu"!
Springa och prata samtidigt det fattar jag inte men så klart så är det bara super kvinnor som klarar det! Var det kul att vara barnvakt till lilla bebisen?

Magdalena sa...

Så har jag det med min kompis L och vi har både sprungit och rest ihop tidigare. Vi är på pricken som ni - kan prata i timmar om hur människor är och har det. Våra satalsämnen är sällan ytliga och tar aldrig slut. På en 3 dagars vandring på andra sidan jordklotet (då vi gick med tungar ryggsäckar med mat och vaten) blev vi snabbt omdöpte till Walkie Talkies! ;o) Nu har jag sån tur att vi jobbar nära varann så nu ska vi böraj löpa på luncherna.... hoppas att vi fårtill det bara!

Anonym sa...

Jag har en vän jag ska springa 11 mil med i sommar. Jag kallar honom Figgemannen. Han är känd för att väldigt sällan säga någonting - så det blir roliga mil. Å andra sidan hittar han alltid hem när vi sprungit bort oss. Alla borde ha en sådan man.

MarathonMia sa...

Maria: Välkommen hit! OCh välkommen till IF Linnéa om du vill. Vi tränar på söder och utgår från Zinkensdamms IP (gult klubbhus bakom läktaren, bredvid en ishall). Träningen börjar 18.30 på tisdagar och torsdagar - kom några minuter innan!

Bureborn: DET vore fantastiskt skoj. Som golfare, de kan ju golfa med vem som helst och lär hela tiden att känna nya människor.

Fredrika: Nej TIO. TIO mil. heh - du fick mig ju att springa 5,5 i somras...så jag tar gärna dubbla distansen med dig! Maffetempo en bit - sedan spurt?

Sara: Vinmaraton är också maraton. Vi festade ju i 7 timmar - inte illa!

Magdalena: Walki Talkies - moahahaha guuud vad kul. Kan tänka mig vilket tjatter och kackel!

Jogga99: Figgemannen låter som om han skulle passa mig. JAG får tjattra hela tiden och han hittar vägen. Men det är väl ingen fara för dig om det är lite tyst - du är ju norrlänning ;-)

Mayumi sa...

Jag vill springa 10 km http://www.sandiegomudrun.com/
med DIG!! :)
Deal? ;)

MarathonMia sa...

Mayumi: Moahahahahaha. alltså - att springa 10 km i gegga kan jag faktiskt kanske överväga... men i San Diego?!! Det är varmt - och jag har inte kommit så långt att jag visar mig i bikini ännu - känner mig duktig som krånglar mig i ett par löpartajts! Låt mig fundera på saken...