Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 5 september 2008

H.A.L.V.M.A.R.A

En mardrömslik halva.

De senaste åren har jag kontinuerligt tränat med LillaDuktig, minst två gånger i veckan fick vi snacka skit, basta, träna hårt, se varandra utvecklas, testa olika pass. Vi har kört alltifrån spinning, bodypump, bodycombat, core, Afrikansk dans, bodyjam, step och aerobics. Något enstaka box-pass har vi hunnit med. Innan jag började springa så här mycket hade vi marathonträning, det vill säga 4 pass på raken på det gym vi tyckte passade för just ändamålet.

Nu när allt knasade till sig mellan WorldClassanläggningarna och hon har blivit en SATS:are (som jag inte fick bli )- så saknar jag vår träning. På tre veckor har vi bara lyckats peta in en ynka träning.

Jag känner mig inte hel, jag är halv. Det är som en mardröm - HALVMARA.

Efter min löprunda på lunchen ska jag ut och länsa Pressbyrån på tidningar med gratis träningskort på SATS och WorldClass. Hoppas det finns en uppsjö av drajver.

Har du några tips på hur jag grejar gratisträning på de olika anläggningarna?

10 kommentarer:

gullfot sa...

Det var någon sån där tantfitnesstidning som hade SATS-kort "värt 600 kr" såg jag igår.

Jag vann årskort på World Class en gång med en besynnerligt corny slogan för då nyrenoverade WC Täby, "Denna oas för hälsans väl stärker både kropp och själ".

Skall inte du och Lilla Duktig prova på ett armypass kanske? :-)

MarathonMia sa...

hihihi - JAG Ska tok-köra Army... jag ska inleda en övertalningsattack mot LillaDuktig.

Malin sa...

I senaste numret av tidningen Topphälsa (vilket är en ganska trist tidning)får man ett kort som ger tre provträningar på SATS. Har testat det, och om man går till olika anläggningar så kommer de säkert höra av sig och vilja bjuda på ytterligare en provträning.

Masse sa...

Företagsfriskvård är en bra anledning att skaffa gymkort utan att det kostar något. Tyvärr täcker inte det anmälningskostnader till springtävlingar... :-(

MarathonMia sa...

Malin: Jag sätter upp Topphälsa på inköpslistan

Masse: Friskvårdsbidraget räcker inte långt (fast vi får hela 3000kr). Mitt kommer gå till ArmyFitness och en liten, liten, liten del av mit WC-kort.

Egentligen tycker jag att man skulle FÅ ett gymkort från jobbet PLUS friskvårdsbidrag - det blir eftermiddagens kaffediskussion!

Lilla Duktig sa...

Hur mycket friskvårdsbidrag får du?
Jag kanske ska förhandla om det så jag får mer?
Vad är normalt?

MarathonMia sa...

2000-3000. 3000kr är ok enligt RSV.

Dunceor sa...

Vi får bara 1200kr i Friskvårdsbidrag. Jag betalar 3000 år för mitt Nautiluskort som jag dock är grymt nöjd med.
Jag förstår inte varför du inte får bli medlem på SATS eller har jag bara missat något tidigare? Blivit utslängd? =D

MarathonMia sa...

Dunceor: JAg har Sverigekort på Worldclass, det gymmet som ligger närmast mig blev sålt till SATS. Mitt kort gick inte att skriva över, men min träningskompis kunde göra det för hennes var tecknat där. Nu återstår 18 månader av mitt avtal med bra pris - vill inte höja min träningsavgift genom nytt kort på SATS.

Därför suktar jag efter gratisträning där så jag kan träna på bägge :-)

Dunceor sa...

Ah då förstår jag. Jag är lite bortskämd, jag har mitt gym drygt 100m bort och de håller på och ska öppna ett 24-7 gym precis mitt emot det nu (dvs även 100m bort). Jag har inte bestämt mig om jag ska byta. Kostar mindre på det nya men de har ingen simning.