Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 15 september 2008

Tricks eller Fix?

Min laddning inför lopp...

För några år sedan skulle min kompis Ulrika och jag springa Tjejmilen. Vi tränade lite tillsammans på luncherna och efter jobbet. Båda hade vi våra förberedelser inpräntade i kroppen. Jag skulle tugga tuggummi, ha håret uppsatt på ett speciellt sätt, hon var tvungen att knyta om skorna flera gånger.

Nu för tiden måste jag fortfarande tugga tuggummi när jag springer lopp, jag måste ha mina "tävlingsstrumpor" de korta Nike inköpta i New York. Strumporna är så urtvättade att jag inte använder de till träning längre för tänk om de går sönder. Dessutom måste jag ha fläta/flätor om jag springer längre än 2 mil. Det där med flätorna är mest för att jag ska ha en chans att reda ut håret efter loppet, det krullar nämligen ihop sig till en fågelboliknande tova med saltrester, och jag är ytterst håröm.

Har ni något speciellt för er när ni ska tävla? Någon återkommande noja? Eller gör du något speciellt vid varje träningspass?

12 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Jag måste ha en precis lagom stor sten i höger hand (kvarleva från mellanstadiet när man var rädd för håll...). Det är olika stenar varje gång men jag väljer alltid lika omsorgsfullt. Den måste ju kännas bra i handen...

Annars är jag som alltid rädd för att bli hungrig så jag går och småäter ända fram till start. Och sist men inte minst ett obligatoriskt toabesök (vare sig det behövs eller ej) precis innan start. Ofta så nära inpå att jag nästan missar starten!

Katarina M-I sa...

Jag har samma konstiga fenomen med håret. Och jag får inte ihop ekvationen eftersom jag har världens rakaste och glattaste hår. Inget mousse eller spray i världen sitter kvar, det gliiiiider långsamt ur och jag går på fest som en prinsessa och hem som askungen.
Men icke när jag springer, då förvandlas mina glatta längder till ett kråkbo av rang. Och det fins inte en möjlighet att reda ut med kam, det måste till en burk med balsam...
Så det är strama svansar och flätor som gäller här också.

Magda Gad sa...

Hmmm... Räknas mental uppladdning? Avslappning, kontroll av nervositet osv. Jag måste känna mig laddad i huvudet, annars funkar det inte!

I övrigt har jag samma kost- ,mat- och sömnrutiner som vanligt.

Lilla Duktig sa...

Jag har ett par lyckotrosor som jag använder när jag... flyger. Men om det skulle vara en tävling (semmelätning?) så skulle jag nog använda dem. De bringar ju trots allt lycka. Det VET jag.

Karin sa...

Jag brukar alltid springa lopp i helt nyinköpta strumpor, plus att jag hinner knyta om skorna ungefär 10 ggr innan starten har gått... Och nummerlappen fäster jag med säkerhetsnålarna i en viss ordning :-D

Annars är det mest att jag måste ha uppsatt hår på träningen (även jag är en trasselsudd) och när jag var korthårig var det huvudbonad (alltid keps, snusnäsduk eller mössa) som gällde.

MarathonMia sa...

Kul att ni delar med er! Tänk i ett lopp med 40.000 deltagare vad många olika förberedelser, fixa idéer, älsklingsstrumpor, omknytna skor och specialuppladdning som ligger bakom. En fantastisk tanke.

Anonym sa...

Måste ha mina speciella nike strumpor, håret ska vara rätt uppsatt vilket då innebär två snoddar baktill och luggen i spänne åt sidan. När jag tävlar så måste ja på toalettn 25min innan start oavsett om det behövs eller ej.

Catti sa...

Jag måste knyta om skorna om och om igen, gärna ända fram till sekunderna innan startskottet bränner av.

Sen så använder jag säkerhetsnålar från tidigare lopp som har gått bra.

Anonym sa...

* Jag måste gå på toan precis innan start.
* JAg måste ha keps eller mössa.
* Håret med svans eller flätor. JAg har lång hår och det är jobbiget utan dem.
* Jag använder alltid mina korta vita nike strumpor jag också köpte i NY!
Jag är alltid nervös...men kul det är.

Jag älskar din blogg!

Lycka till i Berlin.

* kram *

MarathonMia sa...

Hmmm - röda trådar och gemensamma nämnare:
* Nikestrumpor
* Frisyr
* Knyta om skorna
* toabesök

Jag kan ju tillägga att jag, precis som Magda, har en mental uppladdning kvällen före och sover jättedjupt - nästan i koma. Weird.

Coyntha: Välkommen hit! Och tack för gullig kommentar - nu får jag läsa igenom din blogg ikväll! :-)

Anonym sa...

Att pinka för start, räknar jag bara in bland nödvändiga förberedelser i stil med att sätta på sig skorna. Jag kan inte komma på något jag medvetet gör, som inte kan motiveras rationellt. Så tråkig är jag.

Anonym sa...

Toa innan start givetvis oavsett behov. Sen har jag en idé om att jag måste ha mina vita svettarmband om jag springer längre än 20k. Nu i år till sthlm halvmara glömde jag dem hemma (de hade ju gjort varken till eller från i det vädret) men det var väldigt tungt utan dem.