Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 14 september 2008

Sista långpasset innan Berlin marathon!

Bästa löparvädret och sällskap i 15 av kilometrarna.

Klockan 14 skulle IF Linnéa träffas på Zinken för ett gemensamt långpass. Det blev jag, Tone och Rebecca. Jag sprang dit och startade på redan 3 sprungna kilometer. Detta var tokviktigt eftersom jag ville kolla hur benen tog emot min uppladdning.

Uppladdningen bestod av amerikansk chokladtårta, en flaska vin och nästan en hel påse chips! Förlåt alla gäster men jag hade saltbehov! Jag var nämligen på LillaDuktigs utflyttningsfest "The one to rule them all". Kände mig helt okej imorse och åt min pimpade gröt. Energin räckte hela passet så det kan jag varmt rekommendera...

Vi bestämde oss för Årstaviken runt. Tone hoppade av vid Skanstullsbron för hon skulle vidare på annat håll. Jag och Rebecca fortsatte längs Årstaviken på Tanto-sidan och mötte självaste Magda Gad! Jag hann inte hojta - men nästa gång ska jag ha med mig autografblocket!

Vi sprang bort mot Västerbron, ner mot Smedsuddsbadet och tog Kungsholmen runt. När min Garmin visade 18km släppte jag Rebecca och sprang vidare mot Pampas, Solna, ner mot Råstasjön och upp mot Ursvik. Jag krånglade mig igenom byggställningar och avspärrningar vid bygget av Lilla Ursvik och fick lite cool terräng. Tyst och lugnt, inte en människa så långt ögat kunde nå... Idyllen bröts av larmet från polisen uppe på Kymlingelänken...

Jag sprang vidare mot Kista för att se sonens andra halvlek i fotbollsmatchen mot Kallhäll. Förutseende som jag är hade jag packat ner en Gainomax och en fleecetröja. Detta räckte ju inte på långa vägar. Med stela, vita fingrar och ett liiiitet sötsug tog jag mig bort mot Konsum och köpte apelsinjuice, rallybilar, salta fiskar och vaniljfudge... Mummmms

Totalt: 28 km
Tid: 2:39
Snitt: 5:40 / km
Puls: 150 (162)

Nästa vecka väntar två tjänsteresor så jag får väl knåpa ihop något skoj återhämtningspass. Min kropp är seg och lite trött av den långa löparssäsongen och kommer att må bra av lugnare löpning och välbehövlig vila innan Berlin. Mindre än två veckor kvar! Det ska bli tokroligt!

12 kommentarer:

Anonym sa...

28 km. Lovely.

Magda Gad sa...

kul att se skymten av dig idag mia! men varför fick inte jag juice och godis efteråt? orättvist!

Löpning & Livet sa...

Låter underbart! Först massa km och sen godis! :D

Anna (Orka mera) sa...

Haha, du är för härlig med dina salta fiskar och fudge :) Bra jobbat!!! Det kommer gå strålande i Berlin!

Helena sa...

Va? Ska vi till Berlin? Nähä???? DET hade jag glömt!

Anonym sa...

Chips, vin, rallybilar och fudge... börjar likna Bridget Jones dagbok det här:-) Tack för sällskap på mitt livs kortaste "långpass".

Kram
Tone

Benet sa...

Ännu ett härligt inlägg som redan piggat upp min måndag. Och vilket sjukt härligt pass ni verkar ha fått till. 28k. Mums!

Catti sa...

Toppen att du testar olika uppladdningar till oss alla.

Skönt att veta att vin och godis inte är ett hinder så länge man inte slarvar med den pimpade gröten :-).

Är receptet hemligt?

Karin sa...

Likis, likis, likis!! :-D Jag är också trött och seg, som sirap ungefär ;-) Snyggt sprunget, Mia. Det bådar gott inför det där loppet vi ska göra. För vi ska väl inte bara dricka öl, eller hur var det?!

MarathonMia sa...

Funrun: Efter 23k var det inte så lövley... men efteråt ler lilla löparängeln och tackar för uthålligheten.

Magda: Därför att du är duktig, fokuserad och allt för medveten för att förstöra din träningsinsats med läbbiga sötsaker :-)

Andréa: Jag åt nästan aldrig godis förut... nu har det blivit någon löjlig fix idé.

Anna: Salta fiskar är inte godis, de går under "mineraler".

Helena: Berlin?

Tone: haha - du får kompensera med att göra ett långt kortpass nån dag!

Benet: 28k går inte av för hackor...

Catti: Jag ställer gärna upp som försökskanin bara jag slipper pasta! Pimpad gröt hittar du hos Magda Gad, vinet på Systemet och tårtor hos vänner ;-)

Karin: Tyskland, Berlin, öl... vad är det alla snackar om?

Anonym sa...

Festligheter är bra uppladdning - det har jag alltid sagt. Speciellt vin tycks innehålla den rätta balansen av kolhydrater och fniss...
Tjustigt sprunget Mia! Välförtjänt godis, helt klart.

MarathonMia sa...

Bureborn: Fniss är rätta modellen! Mår man lite illa kan man ju alltid skylla på att man tränat hårt... :-)