Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 3 juni 2008

Upp på hästryggen igen!

Efter att ha blivit avslängd från maratonhästens rygg och hamnat i den allmänna Post-maraton-deppen var det dags att testa kroppen igen!

Morgonen bjöd på ett varmt och (från nattens åskoväder) kvalmigt Köln. Jag hade stämt träff med min chef kl 06:30 för en morgonjogg. Det blev sköna 5 km i prattempo. Sen tillbaka för att äta allt det goda från hotellfrukosten.

Jag känner en stor tomhet efter Stockholm maraton. Jag behöver landa lite, njuta av att ha genomfört loppet och ladda batterierna för Berlin. Där tänker jag kuta på 3:39. Jag ska målmedvetet och fokuserat se till att det blir så. Jag har ju alla förutsättningar! Fantastisk support från släkt och vänner (skulle gärna bjuda med er allihop till Berlin i september!), IF Linnéa och alla som hör därtill, nyregistrerad till Team Stockholm Halvmaraton och fick med mig svägerskan. Sen har jag ju grundträningen i kroppen nu.

Framför mig har jag alltså det jag gillar bäst: Rita upp ett mål (check), planera träning, genomföra träning, analysera, träna bättre, träna annorlunda, fokusera, träna mera, pressa mig, prestera. Fast jag lovar att kombinera detta med att vara social och trevlig. Lovar. Lovar. Lovar.

Dessutom ska jag likt Nike kombinera detta med BodyPump -fast hon är ju grymt fokuserad och tränar tusen saker till! Vilket i sig inte bara är imponerande utan i sanningen mycket inspirerande! Lilla Duktig och jag ska dessutom ha ett grymt träningsläger under sista arbetsveckan före semestern.


Jag ska planka Karin (som sprang på 3:30 och som kommer att få vara min personliga tränare...) och vila från långpassen fram till midsommar, sen är det full rulle igen.


Nu känner jag mest för att supa till och dra något gammalt över mig. Fast först vill jag dela med mig mitt maraton i bilder:
14 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du fixar 3:39! Med din vilja och löparglädje blir det full galopp i Berlin.
Ska bli härligt och inspirerande att följa din väg dit.

Anonym sa...

snygga bilder, vilken posör! ;D

Helena sa...

Ja du var helt fenomenalt snygg på bilderna;-) Du och Karin får coacha mig i sommar, det är ju trots allt ni två som övertalade mig att åka med till Berlin:-D

Anonym sa...

Du är en inspirationskälla. Tänk att du har fått med mig till organiserad löpträning, nä nu blommar det i rabatten!!!

Love y and miss y!!!

Svägerskan!

Karin sa...

Let's go get some inspiration! :-) Nu bryter vi ihop å kommer igen, laddar ur och fyller på med ny, härlig energi! Superhärliga bilder och glöm inte bort att njuta av din prestation här och nu!
Kram

Dunceor sa...

Verkar bara vara jag som inte har någon PMD, jag är mest taggad för nästa. Sitter och planerar hur träningen ska läggas upp i sommar och är sugen på dra på långpass redan nu (då det var ordentliga långpass jag saknade). Nästa helg börjar jag nog på långpassen igen, lugn löpning nu i veckan tillsammans med core & simning.
Långt till Berlin så satsa hårt och bara kör!

Lilla Duktig sa...

Ny koreografi på pumpen med chans att öka lite... Jag saknade dig imorse.

Anonym sa...

hej. jag ser att du har asics noosa, är de bra? men du sprang inte i dem på maran??

MarathonMia sa...

Bureborn: Banne mig - här ska galopperas! Kul att du "hänger med" :-)

Funrun: *fniss* särskilt dansen, där jag knappt orkar hålla ögonen öppna (31km)

Helena: Självklart - långpass med skvaller är en rätt bra träningsform. Det är såååå kul att du ska med och känner dig taggad!

Svägerskan: Ett sant nöje att få sätta gasolen i baken på dig hehehe.

Karin: Ajaj Kapten. Ska bli. Lovar.

Dunceor: Härligt att du slipper urladdningen - kör hårt och njut av långpassen!

Lilla Duktig: Härligt med ny koreografi - och starkt av dig att ta dig dit själv igen! Vi kan väl peta in en träning till?

Anonym: Asics Noosa är "Springa-snabbt-skor", det vill säga en lättare modell. De lämpar sig för 10 kilometerslopp eller max halvmaror. Jag antar att fötterna tar stryk annars. Sprang i mina mjuka, sköna 2130.

Magda Gad sa...

Härligt Mia! Urladdning. Omladdning. Sommar. Berlin. Sub 3.40 - go for it!
:D

Karin sa...

Ordning på dig :-) Jag antar tjänsten som PT, hihi

MarathonMia sa...

Magda: Sub 3:40 låter ju så snabbt. Typ elit-tider! Men jag ska nog drilla mig!

Karin: såklart. jag frågade inte ens... kul att du antar tjänsten, jag tror att det utdelas bonus om jag når mitt mål (ibland är det bra att arbeta i privata sektorn)

Anonym sa...

Utan tvekan att du fixar Berlin maran på 3,39. Hade det inte varit för värmen hade du tagit det redan i lördags. Du har ett grymt driv i stegen.

Karin sa...

Om du inte når ditt mål så får jag väl sparken ;-)
Det ska bli ett nöje att springa med dig!