Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 25 juni 2008

Skumpa och pumpa!

En härlig balans av roligheter. Precis som jag vill ha det!Igår firade vi en stor affär på jobbet, champagnen flödade till eftermiddagsfikat och den sista delen på dagens Workshop blev kreativ och sluddrig.
Vi fortsatte firandet på Restaurang Kungsholmens Ponton med vin och god mat. Lullade hemåt i den svala försommarnatten och sa till mig själv, skumpa idag - pumpa imorgon - skumpa idag - pumpa imorgon.

När klockan ringde 5:55 imorse hörde jag låten "Get down - get up" det var mitt huvud som sa åt mig att ligga kvar i sängen, men min kropp sa Gå upp. Låten är dessutom fröemål får bröstmuskelträning på BodyPumpen. Get Up vann.

Jag tog mig till WorldClass på Kungsholmen och satte igång med BodyPump 06:45. Det var rätt mycket folk men jag var där tidigt och fick spegelplats (viktig....).

Dagens vikter i kg per sida:
Uppvärming: 3,5
Ben: 10
Rygg: 6
Bröst: 5 (armhävningar på tå)
Triceps: 5
Biceps: 4,5 + dips (me like!)
Utfall: kroppsvikt
Axlar: 2,5 / stång 3,3 (armhävningar på tå)
Mage: crunch och sidoplanka


Vår härliga instruktör bjöd oss sedan på frukost. Vi pratade lite om olika träningar och jag berättade om min och LillaDuktigs initiativ innan semestern - Training Camp v.28 med 3 pass om dagen. Då utbrast hon, LillaDuktig är alltid så glad - när ni kommer hit så sprider ni sådan glädje. Jag valde att suga åt mig lite, men hon har rätt - LillaDuktig är en glädjespridare, vilket påverkar mig enormt positivt. Tack vännen!

Idag sitter jag i utbildning hela dagen och lär mig Personlig Effektivitet - riktigt najs! Jag kommer alltså lära mig att bli effektivare och peta in ytterligare roliga saker i livet som: * mer träning * mer tid med familjen * mer tid med vänner :-)
Ikväll blir det snabbdejt med bästisen, sedan tänkte jag springa en snabb sexkilometare, stretch och ÄNTLIGEN KOLLA HUR LÄNGE JAG KAN STÅ I PLANKAN.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Väntar med spänning på plankresultatet :)

Anonym sa...

haha, fattar inte hur du orkar vina och pumpa i nästan samma andetag. Du måste vara en superhero mia!

Anonym sa...

du, vilken tid var det Linneaträning i morgon? Var samlas man? Vad ska jag förbereda hjärnan på?

Karin sa...

Du är så effektiv, vännen :-) Härligt kämpat med pumpen imorse och du ska helt klart suga åt dig av berömmet. Du ÄR en glädjespridare!
Jag är övertygad om att du slår mig i plankan, kör hårt! Och träna åt mig med imorgon!!

MarathonMia sa...

Anna: det är nära nu...

Funrun: Mitt mål är superwoman all times... träningen är på Zinkensdamm 18:30. Jag kan vänta på dig vid entrén vid 18:20, så visar jag vägen till klubbhuset - skoj skoj!

Karin:Med dagens kurs kommer jag bli ännu effektivare - och tack för komplimangen... lovar att träna skiten ur mig imorgon!

Anonym sa...

fy fan vad schysst! jag kommer att bära en röd ros i knapphålet!

(iaf en röd t-shirt, och om det regnar - en röd/svart vindjacka)

Btw, jag heter också maria - om du skulle behöva skrika på mig. Entren hoppas jag är den vid hörnet ringvägen/krukmakargatan?

MarathonMia sa...

Funrun: Jag kollar bara efter en monchichi :-)

Entrén vid korvmojjen, vet inte vilket av hörnen det är (taskigt lokalsinne - men hittar i alla fall dit)

Anonym sa...

det är det hörnet jag menar, hurra! =)
Se till att kolla på rätt huvudsida, jag är bara monchichi på vänsterhalvan! =)

Magda Gad sa...

sitt va strongt att du kom upp o tränade trots kvällens aktiviteter. härligt när man hittar balans i vardagen så där, hinner med både mental och fysisk stimulering :)
effektivitet var rätta ordet!