Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 12 juni 2008

En olycka kommer sällan ensam.

Onsdag morgon fortsätter de små missödena!

Jag vet inte om det var för att jag vaknade 04:45 som jag spillde ut mitt kaffe över den vita blusen på Arlande. Eftersom jag sedan tycker att jag reser smart, det vill säga med minimal packning för att få plats med löpardojjor, garmin, träningskläder och ändå slippa checka in väskan, så hade jag bara ytterligare en uppsättning kläder. Äsch, shit happens.

Planet till Paris var försenat, skyndar mig att ta transporttåget till terminal 2 för att ta snabbtåget till Disneyland Paris… där möts vi av ett bombhot. Tågtrafiken stoppad och terminalen skall utrymmas. Efter mycket om och men (läs: Jag slängde ut Janne på motorvägen för att stoppa en taxi) kom vi i alla fall fram till konferensen. Bara 1½ timme försenade.


Vädret var varmt och det var lite molningt, perfekt för en lång härlig löptur. Av den blev det inget. Istället blev vi indelade i grupper och skulle gå på skattjakt genom Disneyland efter en lång dag i konferensrummet. Okej, det går ju att tävla på detta sätt också, utan att svettas. Vi gick ut stenhårt men vann tyvärr inte. Det var någonstans här som oturen vände, jag kände det i samma sekund jag fick ett glas champagne före middagen.

Lugn! jag tog bara ett glas och hade ingen handväska med mig, vi fick en härlig VildaVästernmiddag med prisutdelning för insatser under andra kvartalet. Jag vann! Jag var den enda från Norden som fick pris. Priset får jag välja själv (skriver inte ut värdet här då jag anar påtryckningar från mina barn… och jag gillar att ha övertaget)

Imorse tog jag en halvsnabb runda på 6 km med Göran före frukost. Det var skönt att få springa lite för dagen innebär bara stillasittande.

Det är okej att åka på tjänsteresa då och då, men just nu vill jag bara ha tillbaka rutinen och kunna strukturera upp min träning. Jag har missat 3 morgonpumpar med LillaDuktig, missar IF Linnéa träningen ikväll och har svårt att hinna ikapp eftersom arbetet tar den mesta tiden på resorna. Jag behöver hitta motivatinen, inspirationen och träningsfokuseringen.

Nu återstår bara att bestämma mitt pris: Ett träningsläger i Portugal med Springtime eller en mysig spa-helg med maken? Köra en sportbil en vecka eller en weekend i New York? Tråkigare saker kan man väl fundera på!


18 kommentarer:

Mayumi sa...

Det är väl solklart!!!
En vecka i Portugal!!!! :)

MarathonMia sa...

Det är mycket lockande. verkligen. hänger du med? Jag kanske kan övertala maken att hänga med dit också...

Anonym sa...

en vecka i portugallien hade jag också valt! =)

Anonym sa...

Jätteenkelt - portugal! Är själv så HÄR nära att boka en resa dit till våren. Måste bara fixa med en barnvakt :)

MarathonMia sa...

men, men, men är jag inte lite väl egoistisk då? Åka iväg på träningsläger i Portugal? Fast det är ju en dröm, som faktiskt kan bli sann utan att jag behöver betala resan själv...

Magda Gad sa...

shit va härligt, grattis mia! klart du ska dra till portugal, sola springa bada.
tror inte du är egoistisk i din vardag så varför inte unna dig att vara det på din egen tid.
grymt, tycker jag!

Magda Gad sa...

och det där med spa-helg tycker jag är sjukt överskattat. slappna av tycker jag man gör bäst hemma.

MarathonMia sa...

haha - jag är urdålig på att slappna av - tänkte att det kanske vore bra att planera in "slappna av" vad det nu ska vara bra för.

Kanske jag kan ta med mig maken till Portugal och köra EN spaeftermiddag (på vilodagen förståss...)

Dunceor sa...

Jag försöker planera in Portugal till våren också och på så sätt få in en kanonstart på tävlingsperioden nästa år =) Så även jag röstar på Portugal även om weekend i New York är inte fy skam.

MarathonMia sa...

Håller med- fast NY vill jag verkligen ha med man och barn till. Vi har varit där ett par gånger förut och bara älskar det. Men så långt räcker inte prispengarna. Dessutom kan jag tänka mig att shoppingen i NY med en 15- och en 18-åtin är lite dyrare än den var för några år sedan.

Masse sa...

PORTUGAL!!!

Det finns inget alternativ...

Karin sa...

Klart du ska åka till Portugal! Det är som Masse säger, det finns inget alternativ! ;-)
jag tränar åt dig med ikväll!

Mayumi sa...

Jag VILL med men har inte råd.....jag får se till att vinna lite prispengar jag också ;)

Anonym sa...

Ett sånt trevligt "problem" att fundera över! Grattis förexten!
Efter denna massiva kampanj för Portugal vågar du väl inte välja annat... ;-)

Magda Gad sa...

du måste ju styra upp lite träning med din dotter också ;)

MarathonMia sa...

Hohoooo - Portugal it is!

gullfot sa...

SUPERGRATTIS!! Fan vad kul Mia! Vad är väl en fläck på blusen :-)

MarathonMia sa...

Bara en fläck bland andra...