Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 9 juni 2008

Bottenskräck...

Jag skulle så gärna vilja testa multisport av något slag. Inte bara springa. Helst av allt skulle jag vilja kombinera det jag tycker är roligt själv. Då skulle mitt triathlon se ut så här: löpning-cykling och bodypump. Eller varför inte Löpning-dans och spinning. Eller Boxersise-löpning och Solstolsvila.

Jag är nämligen urkass på att simma. Jag gillar inte bassänger och pooler, tycker att de är skitäckligt med hårtussar, hudavlagringar, klordoft och kiss. Det är helt ok att bada i Thailand. Då menar jag ”Ta ett dopp” …eller på västkusten. Men när det kommer till att simma… då är jag kass. Först och främst har jag bottenskräck. Bottnar är superläbbiga – jag vet inte om det är för konsistensen eller bara bristen på kontroll av djupet. Jag gillar inte att inte ha koll på läget. Dessutom kan jag inte dyka, inte heller crawla. Jag ser ut som en 60-årig tant i vattnet, det är bara den blommiga badmössan som saknas.

I lördags natt önskar jag att jag var bra på att simma. Eller i alla fall i söndags morse. Då vaknade jag upp med världens ångest för jag hade sumpat min handväska med mobil, plånbok, hemmanycklar, Elisabeth Arden creme, cykelnyckel rakt ner i Stockholms Ström. Det var bottenskräck och för mycket champagne som höll mig ifrån ett ihopp.

Jag tänker inte satsa på simning trots att jag saknar mina prylar – men jag har i alla fall bokat in mig på en stadspaddling. Det finns ju andra sätt att ta sig fram i vatten. Ikväll ska jag avreagera mig på gymmet eller med en tur runt Kungsholmen.

Straffet för helgens dumhet blir: Ingen mer skumpa!

Förrän jag fyller år då.

Och det gör jag visst redan på fredag.
Vilken tur.

10 kommentarer:

Magda Gad sa...

Åh men börjar med multisport, det är ju fantastiskt :) Repfirning, cykling, kajak, klättring, äventyrsmoment - och löpning. Allt av det goda! :) En bra födelsedagspresent till sig själv ;)

Anonym sa...

Löpning, dans och spinning tycker jag låter som ett enastående triathlon!

Själv har jag som tradition att köra ett "riktigt" triathon (modell kort) i augusti varje år. Och jag har ågren för simningen MINST ett år i förväg... Det slipper jag när jag ställer upp i marathonmias alternativtriathlon, när går starten? :)

MarathonMia sa...

Magda: Jag ska testa allt...bara jag slipper simma :-)

Anna: hujedamig för att ha simångest ett helt år! Alternativtriatlon ska jag verkligen fundera på att arrangera... först måste jag hitta de perferkta grenarna (där jag vet att jag kan klå min man...)

Lilla Duktig sa...

Ölhäveri? Det är väl en godkänd gren NÅGONSTANS i världen?

Anonym sa...

härligt att se ord från dig igen, trodde du hade ramlat av hästen igen! =)

Simma är otäckt, det tycker jag med. Jag gör nog det mesta hellre än att simma - och definitivt inte i en bassäng. Uuuuäh.

MarathonMia sa...

Lilla Duktig: Känner du någon bra tränare?

Funrun: Tiden flög iväg och datorn var på jobbet... och så glömde jag alldeles bort att träna. Men nu är jag tillbaka igen!

Karin sa...

Tokfia :-) Jag röstar för löpning, dans och barhäng (det MÅSTE vara en godkänd sport)

MarathonMia sa...

Efter alla gliringar om min mobiltelefon på botten så röstar jag för Gäddhäng...

Karin sa...

hahahaha :-D
Men du har ju inget gäddhäng... Kanske kan bli en sport att spana in vem som har värsta gäddhänget på krogen?! ;)

MarathonMia sa...

Min dotter vill pierca sig vid gäddhänget (fast hon har inget) och hänga just en gädda i piercingen... Det kanske skulle vara en genväg till seger... ;-)