Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 25 april 2009

Hallå motivationen!

...var håller du hus?

Helt plötsligt har jag kommit till det där tråkiga vacuumet. Imorgon är det 3 mils löpning med TSM - helt okej, jag genomför. Veckan som gick innehöll 3 fantastiskt hårda pass, där jag kände mig superstark, med Nordic Military Training. Men....

...inför nästa vecka känner jag... INGENTING. Jag brukar gilla att knåpa ihop min träningsplanering, men jag känner nästan... ångest?

Jag har nytt jobb och ska resa hela nästa vecka. Egentligen borde detta innebära härliga löparrundor på andra orter. Jag ska till både Paris, Rotterdam och London... men jag känner ändå inte för att packa ner mina löparskor. Jag känner just ingenting. Nästan lite rädsla. Rädd för att inte orka kliva upp tidigare. Rädd för att det inte ska vara kul att träna.

Men hallå - när är det inte kul att träna? Nu är det dags att samla energi, lyssna på löparna imorgon och återfå motivationen - så här kan det ju inte vara!

Eller så är jag nog bara sugen på att köpa nya löparskor...

12 kommentarer:

Magdalena sa...

Det är alltid upp och ner med motivationen. Jag har lärt att inte fästa mig för mycket vid olustkänslorna som ibland dyker upp inför löpningen utan genomför min träning ändå men försöker då köra lite mer lustbetonat - kankse inte pressa tiden, ta en ny runda etc. Så köp du nya skor och upptäckt Europa genom att sakta löpa igenom de stora vårdrabbade städerna!

gullfot sa...

Men hallå, det är ett nytt jobb, ju! :-) Peppen behöver ibland omdisponeras till annat än träning, och där brukar känslorna göra ett ganska bra jobb på egen hand för att hjälpa en fokusera på momentana prion. Man kan inte alltid gå på motivation, man får gå på rutin också :-)

Annars, åååh Mia, du skulle ha varit med igår - Munkastigen är ett så jäkla underbart lopp, och ett rent paradis för en riktig terrängbabe! Vi gör om det nästa år!

Snorkkis sa...

Jag tror det kan vara bra just för motivationen att ha lite svackor i motivationen... man tenderar ju att komma tillbaka så mycket mer sugen på allt! Och man kan inte alltid vara på topp, och på topp verkar du vara väldigt ofta!

Förresten... anmälde mitt intresse för Trollhättan på Linneá sidan. :)

farsan sa...

Hey, jag skulle ha sprungit ett av mina älskade långpass idag på över 30K men sitter istället på verandan i solen, sippar på en öl och myser med en kuban...

Marathon? Vad är det!?

Katarina M-I sa...

Ge motivationen en veckas semester? Lite semester kan göra underverk:)

Maria sa...

Motivationen kommer, motivationen går
Det går upp och ner, å nu é det vår
Den är snart tillbaks, det kan jag lova
Det är påtok för tidigt för att sova


Om du ger den lite tid, den kommer åter
Den kommer inte tillbaks om du gråter
Se det fina i att din kropp funkar korrekt
En kropp kan inte alltid va snabb o perfekt


Du kommer att komma tillbaks som en ny
Du kommer att känna dig så stark och kry
Då du "vilat" både i Paris och Rotterdamm
Sen skuttar du fram som ett nyfött lamm


Välkommen tillbaks till Sverige om en vecka
Då kommer du att njuta så av TSM:s lilla sträcka
Lycka till på nya jobbet och sköt dig väl
Själv känner jag mig som en klubbad säl.


God natt!

MarathonMia sa...

Magdalena: Kunde inte sagt det bättre själv - dags att leva som jag lär.

Fredrika: så sant, så sant - jag ska samla kraft och fokusera på det som står framför mig.

Snorkfröken: Ja, visst är det så med motivationen... jag kollar in Linnéa-sidan så fort jag hinner! :)

Farsan: Men Farsan! Anar jag en rebell eller trotsig tonåring här?

Cykelmygga: Det var en bra idé, jag kör lite underhållningsjogg under tiden och låter motivationen hinna ikapp mig.

Maria: Du är ju helt underbar! Vilket rim! - det tar jag med mig och ler åt i Utlandet :)

Dunceor sa...

Man ska inte underskatta motivationen man får av att köpa nya skor =)

Ibland känner man så att varför håller man på och pressar sig men sen så kommer man ut på ett pass i shorts och linne i underbart väder och man bara njuter av löpturen. Värdesätt de turerna så kommer du få motivationen tillbaka!

Marre sa...

Jag tror att lösningen på ALLA världsproblem är ett par nya skor. Jag har en miljard skor i min garderob, min man får fnatt på mig snart. Vila en vecka, njut av det nya jobbet, köp nya skor och sen KÖR!!!!!

Jossan sa...

min motivation är på topp just nu efter ett härligt jobbigt och mentalt viktigt pass i lördags. Så jag skickar lite pepp och motivation till dig min stora idol som alltid peppar och motiverar! Det kommer tillbaka ska du se!!
Kram

MarathonMia sa...

Tack hörrni - skor och pepp tillbaka gör susen!

Katarina M-I sa...

F*n nu vill jag också ha nya skor...