Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 18 december 2008

Förstoppning?

...kan det vara julmaten?

Hur kan det komma sig att baksidan på mitt högra lår gör ont och ilar trots att jag inte sprungit på 3 dagar? Det gör ondare nu än när jag tränar, då känns det nästan ingenting.

Min teori är att blodgenomströmning är superviktigt. Vila är livsfarligt. Eller så är det bara så att jag har världens längsta tarmsystem som har letat sig ner i benen och orsakar kaos.All julmat som redan ätits har orsakat en tegelsten - just på baksida lår, det ilar oroväckande ner mot knäveck och vad...

Jag testar med lite skön träning med IF Linnéa ikväll. Det borde göra susen.

12 kommentarer:

Magda Gad sa...

tänkte "blodgenomströmning" när jag läste de första raderna, men sen hade du ju knäckt den gåtan själv :-) men har du inte gått dragandes med det där lite väl länge nu???

farsan sa...

Har funderat på samma sak.

Baksidan av lår krånglar och stramar alltid när jag vilar. Vid träningsuppstart får jag också alltid en känsla av att vara skadad.

Eftersom vi är två om det så får det betecknas som normalt och då är det bara att köra på!

Anonym sa...

Vi är tre! Var förkyld och tränade inte på åtta dar och sen sa det pang andra passet efter upphållet. En känning i baksidan på vänster lår som sen envist hållt sig kvar. Härligt att höra att träning är medicinen och inte mer ofrivillig vila. Jag har ju fystest och avslutningsöl att prestera på imorgon!

MarathonMia sa...

Magda: likis. det har tjorvat sedan Berlin maraton, jag har lyckats hålla det i schack med stretch, men jag har fuskat med naprapaten... och missar jag en stretch eller två så låser det sig.

Jogga99: Vi kan väl låna varandras ben och bli hela under träning och halva under vilan?

Evelina: Jag säger ju att träning är bästa medicinen. Imorgon är det järnet på fystest och avslutningsproteindrinken ;-) blir nog alldeles tokrolig.

Magda Gad sa...

ser inte naprapaten vad det beror på? att hålla det i schack är ju bra för välbefinnandet, men ännu bättre att få bort orsaken

MarathonMia sa...

Magda: Jooooo - jag har rehabövningar och behöver köra några turer hos henne, sen blir det bra. Jag gjorde en "utredning" efter Stockholm marathon och ska bygga upp nu - men jag har missat 50% - så nu gäller: Gör om - gör rätt.

MarathonMia sa...

fast... det är ingen skada. Lovar. Jag är INTE skadad.

Anonym sa...

Nej... Tänkte just fråga det. Asså Skada. I våras knäckte jag mitt revben och det ilade och hade sig i 3-4 veckor i alla fall innan det började ge med sig. Det kändes som tandvärk mitt i kroppen. Jaja. Vi ses i kväll.

/Fredrik B

MarathonMia sa...

Fredrik: Klockrent. Jag har tandvärk i hamstrings!

Anonym sa...

Jaha, men då vet vi ju - du gick för hårt åt godisbordet helt enkelt! :-)

Helena sa...

Åh, var rädda om din snygga bakdel så det inte börjar lukta bacon ikväll igen ;) Vill så gärna vara med, men istället går jag och simmar, hälsa alla!! kram

MarathonMia sa...

Bureborn: De där nedrans chokladaskarna anfaller mig!

Helena: JAg simmar mentalt med dig! *kram*