Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 26 december 2008

Vad tänkte du på?

Vad snurrade i din skalle?

Vad tänkte du när du satt där på tunnelbanan och stirrade på min dotter? Vad tänkte du på när du trakasserade henne i rulltrappan? Hur gick tankegångarna när du sparkade ner henne på kyrkogården, taffsade på henne och slet av delar av hennes hår? Hur gick tankegångarna när hon i panik skrek på hjälp och du tog hennes mobil och iPod? Vad var tanken när du skrämd av andra flydde därifrån? Hur långt tänkte du gå?

Jag kan i alla fall säga att min morgonjogg innehöll massor av tankar. Och känslor. Arga, ilskna tankar till och om DIG. Jag samlar ihop all ilska, laddar en tankeboll med ångest och skickar till dig. Jag önskar att du åker fast, att du får be om ursäkt, att du får se henne och oss i ögonen - och att du ångrar dig. Och framförallt - att du får sona ditt brott. Denna fokuserade ilska får bara DU. Den är helt och hållet onödig och tillägnad DIG.

Andra tankar som flög i mitt huvud var tacksamhet. Tack till de unga paret som hörde min dotter, tack för att ni hjälpte henne hem. Och för att ni sprang ikapp killen och tog tillbaka hennes prylar. Tack till polisen som var där på 5 minuter. Tack för att ni hörde. Tack. Tack. Tack. Tack för att hon "bara" blev nersparkad, taffsad på och saknar hår på ett ställe.

Nu ska jag med tankens kraft överföra all min styrka till dottern - för hur många prövningar ska man egentligen behöva gå igenom som tonåring? När ska folk lära sig vad som är mitt och ditt? Det gäller både prylar och kroppar. Det gäller även känslor och krav.

Vart är samhället på väg?
******************************************

24 kommentarer:

Anonym sa...

fy fan, vilka störda människor det finns!!! Hur kan man förstöra för någon annan sådär?
SÅ skönt att någon ingrep!

Jag skickar mental styrka till din dotter, och hat till den som gjorde detta.

Anna (Orka mera) sa...

Hur sjuk kan man bli??? Blir så arg när jsg läser sånt här! Stora kramar till dig och din dotter. Hoppas idioten åker dit!

Catti sa...

Blir alldeles kall när jag läser ditt inlägg Mia och så vansinnigt arg.

Det är så vidrigt att det finns människor som är så sjuka i kropp och själ så att de kan göra en sån här sak men ändå vara så pass friska att de ( i alla fall utåt sett) i övrigt kan "fungera" i samhället.

Jävla idiot.

Tack och lov att någon hörde E. De allra varmaste kramar och tankar till henne, till er.

/Catti

Malin sa...

Fy fan för sådana idioter! Jag skickar en massa tankar till dig och din dotter och som funruns skrev: en massa hat till den som gjorde detta.

MarathonMia sa...

Tack alla. Han kommer åka fast. Han finns på bild från tunnelbanan. Han är dessutom ett år yngre än min dotter.

Lena sa...

Blir kall, arg och ännu mer arg. Att utsätta en ung tjej för något sådant. Och man undrar ju, hur fan tänkte han. När man hör om sådana här saker, så utgår jag nästan alltid utifrån att förövaren är hög, för då kan man förstå att känslorna är avtrubbade. Men om han inte var det... då är det en ännu hemskare tanke...

All värme och kärlek till din dotter, Mia!

Anonym sa...

Men huga vilken trist läsning. Det isade till inom sig av bara ta del av detta.
Det värsta som kan ske när något händer ens barn.


:(

Magdalena sa...

F*n var arg jag blir när jag läser detta. Att tjejer/kvinnor inte kan gå säkra på gatan! Hoppas han får ett rejält straff och ffa får sig en tankeställare. ARGGGGG! En stor kram till dig och din dotter.... Ingen ska behöva uppleva detta - varken mor eller dotter!

Löpning & Livet sa...

Fan vad arg man blir!! Skickar en stor kram både till dig och din dotter!

Löparfantasten sa...

Usch varma tankar till er speciellt då till din dotter såklart!
Vilka skit stövlar det finns!!!!
Kram

Anonym sa...

Fy f-n! Nu jäklar måste han få ett straff! Det händer alltför ofta sånt här,och det är säkert inte första gången för honom! Ge er inte i att sätta dit honom!!! Massor med superhjältestyrka till dig och dottern!!!!!!
Kramar
Helena

Anonym sa...

Hej Mia!
Gick in på din sida för fösta gången igår - blev helimpad av din energi, maratonträningen och allt annat du gör och står för. Läskigt att läsa dagen senare om det som hände din flicka. Den är inte långt borta - ondskan, gränslösheten och desperationen. Ruggigt att läsa. Hoppas hon klarat sig och inte blev allt för tagen.

Veronica, är mitt namn

farsan sa...

De tänker bara på sig själva, därför kan de göra sånt.

Ödsla din energi bara för en kort stund på att bli förbannad på en sådan där. Lägg den sen på det som har betydelse: på dottern och faktumet att det slutade (relativt) väl!

Nix sa...

Jag har tänkt på er hela dagen. Jag är oerhört glad att det inte blev värre!!! Även om det psykiskt är illa jävla nog.

All kraft till er! Som tur är finns det hjältar och positiva personer i världen! Jag är glad för er skull att de fanns i närheten just där, just då...

Mayumi sa...

What goes around comes around. Den sjuke fan kommer nog att få vad han förtjänar en dag. Men det gör ont att läsa din blogg idag, fy fan vilka sjuka idioter det finns i samhället!!! Idag riktar jag mina tankar mot dig och framförallt Elin. Många kramar från Suss.

gullfot sa...

Jag saknar ord, som den mor jag själv är isar sig blodet i mina ådror av ren skräck och fasa. Åh, stackars, stackars E - alla mina tankar går till henne, och jag hoppas att hon ärvt din styrka. Och du kära Mia, må dina nerver också finna frid. Ta hand om varandra!

Så fruktansvärt meningslöst. Andra tonårsfallet i min bekantskapskrets förresten, vad är det som händer?!

gullfot sa...

Tonårsöverfallet, menar jag. Det andra var en pojke.

MarathonMia sa...

Jag håller med er allihop! E hade tur att det inte gick längre, dessutom är jag så tacksam för det unga paret som hjälpte henne. Jag tror att jag och Elins pappa är mest skärrade, hon har tagit det rätt cool.

Dunceor sa...

Jävla idioter som det finns. Hur fan tänker man när man gör något sådant? Det är himla skönt att det finns människor som vågar visa civilkurage och hjälpte henne.
Alla tankar till henne och till er.

Anonym sa...

Jag vet inte vad jag ska skriva. Det är obeskrivligt hemskt klimat i vår stad. Det enda vi kan göra är att visa oss ut så mycket vi kan och vara de räddande änglarna för någon annan.

Anonym sa...

Vad arg jag blir när jag läser ditt inlägg, att det ska finnas såna människor som inte alls förstår vad dom gör.
Ta hand om er.
Kramar

Karin sa...

Jag saknar egentligen ord. Blir så arg!!! Vilken kränkning, vilken idiot, varför?!?!
Tänker på dig och familjen, var rädda om er! Massor av kramar!

Anonym sa...

Usch vad hemskt! Hoppas att din dotter inte tar allt för mycket skada av det psykiskt, och tack gode gud för att paret dök upp.
It´s a sick world we live in... :(

Anonym sa...

Usch, blev alldeles kallsvettig när jag läste. Så fruktansvärt!
Massor av stärkande kramar till både dig och E!!