Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 19 augusti 2008

Tio trehundringar med TSM.

Check.
Tisdag igen. Tiden flyger iväg - hur ska jag hinna med allt? Nästa helg är det Tjejmilen, sen är det Stockholm Halvmarathon, Bellmanstaffetten och vips Berlin Marathon. Däremellan ska jag hinna peta in spyfys-veckor, formtoppar, kvalitetsträning och långpass. Just det - och sociala pass - som min 3-milare på lördag - då jag ska klämma halvmaratonbanan med lite "hareinlägg" för Funrun &Co. Kul är det. Mindre energismart är det att jag har grymt mycket att göra på jobbet. Men jag fixar det - Jag är ju Superwoman.

Träffade Masse, Johan, Karin, Tone och Helena vid Östermalms IP, jag hann få lite privat skvaller från Snabba Karin innan vi delade upp oss i våra grupper, där jag och Tone tillhör samma. Jag höll mig till ledar-Thomas idag för att få jämna, snabba intervaller. Han och ledar-Martin är som klockor - tuffar på i jämn fart. Precis som intervaller ska levereras... där den sista ska vara den snabbaste. Så här blev det:

Jag hade fortfarande krafter kvar efter de genomförda intervallerna. Förmodligen hade jag kunnat köra lite snabbare, men jag koncentrerade hela tiden på att hålla ett högt löpsteg och fin teknik, så jag känner att passet gett mig massor, fast ingen direkt "Jag-är-död-känsla".

Vid nedjoggen gjorde TSM-Thomas något dumt...han nämnde Phuket Marathon i juni, och ett litet frö har redan fått fäste. Jag bara "råkade" nämna det för maken, som var supersnabb att kolla info om loppet. Det var inte några uppdateringar för 2009 - men känner jag mannen rätt kommer han ha stenkoll från och med nu :-)
Vid stretchen fick jag höra att en av killarna i vår grupp ska köra Triathlontävlingen på söndag - coolt! Det ska Nike också! Jag och maken kommer förmodligen gå dit och titta och heja, ska bli så grymt kul att se Järnkvinnan in action!
Nej - nu måste jag jobba lite så jag hinner gå och köra BodyPump med LillaDuktig 06:45 imorgon!
Sov gott!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Phuket marathon.... låter inte så pjåkigt. Fresta mig inte sådär :)

Karin sa...

Underbara Super-Mia! Tack för att du lyssnade :-)
Jobba inte ihjäl dig nu bara. Fast jag tror inte det är nån risk, så länge du får träna, eller hur? Vi får ta ett socialpass snart tycker jag, i helgen är jag dock bortrest... Kanske ska vi ta en Lilla My-och-Fasan-på-stan-kväll framöver också?

Benet sa...

Supersnygga intervaller! Jämna och fina och 3:47 på sista är ju kanon!

Hur går det förresten med hundredpushups? Jag körde mitt första pass i måndags. Fortfarande träningsvärk... Dags för nästa pass idag... Oj.

MarathonMia sa...

Anna: Tänk bara all god mat som finns i Thailand... billiga resor i juni...åker man bara någon dag innan så ligger loppet perfekt 05.00 på morgonen... ack du ljuva tanke!

Karin: Jag jobbar inte ihjäl mig - möjligtvis att jag jobbar ihjäl några andra ;-) Social grej på stan helt i min smak!

Benet: Det var grymt med stabila harar framför! Två ryggtavlor, fyra trummande vader, lätta Pumaskoklädda löparfötter - tick-tack-tick-tack. Jag stressade dem att köra de sista två snabbt - vilket de gjorde (även om den näst sista var i nedförslut).

MarathonMia sa...

Just det Benet: Jag startade min armhävningsgrej idag, lovar grym träningsvärk imorgon! :-)