Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 10 augusti 2008

Med Britta runt Brunnsviken

och Helena till Hagaparken.Söndagmorgnar brukar innebära sovmorgon, stor frukost, tid för korsordslösning i DN, ladda inför långpasset som startar vid 11-11:30. Berlin Marathon startar 09:00 på morgonen den 28 september, vilket känns otroligt tidigt. När Britta föreslog att söndagens långpass skulle starta 8, kompromissade jag fram 8:30.IF Linnéabrudarna Britta, jag och Helena möttes vid Centralen och joggade långsamt iväg mot Brunnsviken. Helena sprang ett långpass igår och tänkte bara hänga med en bit. Vi sprang via Odenplan ner mot Norrtull. Vi tog promenadbron över den stora korsningen och sprang ner mot Hagaparken, här vek Helena av och sprang upp mot Koppartälten och bussarna. Jag och Britta fortsatte runt Brunnsviken. Vädret var precis perfekt för löpning, molnigt och lagom varmt, luften var lättandad och underlaget snällt. Mina ben och min kropp var stel efter veckans 3 kvalitetspass så det lite långsammare tempot passade mig perfekt. Idag ville jag ha kilometer och lärde mig tygla min vilja att köra dem snabbare. Jag och benen njöt av det sköna 6-minuterstempot, sällskapet av Britta (och Helena). När vi kom tillbaka mot City visade vår gemensamma runda 16 km, jag vek av mot Kugsholmen för att lägga till en mil. Britta sprang vidare mot Söder. Utan att tänka på det ökade jag tempot något och låg på 5:30-5:35-fart, saktade ner igen och lade till ytterligare en kilometer på slutet.

Totalt: 27 km
Tid: 2:40:10
Puls: 146 (161)

Imorgon börjar jobbet igen, chefen kommer på besök från London så spänande dagar väntar - kanske rentav får med henne på en morgonjogg på tisdag!?

6 kommentarer:

Anonym sa...

undrar om det är dit jag också ska bege mig nu, eller om det blir djurgården...
och nästa svåra fråga är "löparjacka eller inte?"

MarathonMia sa...

Ja. Djurgården är blä. Inte

Helena sa...

Heja Mia! Vad skönt att du klämde 27k, bara sådär:D Duktiga ni är! Tack för trevligt sällskap, nästa gång hänger jag med hela vägen runt;)

Nix sa...

DU är rackarns snabb OCH uthållig du. Läskigt.

MarathonMia sa...

Helena: Tänk vad lite draghjälp gör susen!

Nix: Tänk om det gick att kombinera, typ köra 4:49-fart i 42195 meter. Om några år... då ni.

Karin sa...

Verkligen bra jobbat! TRE grymma kvalitetspass och ett snyggt långpass på en vecka, Mia, du är i superform. Tro inget annat! Kram på dig!