Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 29 augusti 2008

Gulp...

Vad har jag gett mig in på? Jag har startnummer 270!Observera att det först heter tävlingslöpare och att man sedan "springer" i klass 2-4, sen "klarar" man tydligen sig i 5:an för att sedan "jogga" i startgrupperna 6-8. Tack Tjejmilen, jag har alltid undrat var gränsen för löpa/springa och jogga går - nu vet jag.

Vi som springer för IF Linnéa kommer att träffas vid bokstaven "L" för lite pepp och Rebeccas uppvärmning 10.45.

16 kommentarer:

Nix sa...

Om jag inte helt missförstått så är det inte helt ovanligt att man väljer ett par grupper för högt på just tjejmilen... Och att det är trångt.
Det talar väl för att du står i alldeles rätt startgrupp. Ställ dig lååångt fram i starten och kör så det ryker.
Jag kommer nog att stå och heja längs banan - men med tre barn, så frågan är vad jag hinner se...

Nix sa...

Alltså: nu menade jag inte att du står för långt fram - utan att många som står runt dig valt "fel", och att det vore jäkligt trist om du startade bakom dem och tvingades tränga ig förbi längs med hela banan.

Typ...

Anonym sa...

ojoj, jag som tänkt stå o heja på - jag kommer ju inte ha en chans att hinna se dig när du blåser förbi! =)
Skönt med ett startnummer som är lätt att komma ihåg!

MarathonMia sa...

Nix: Man väljer inte startgrupp 1. Man är seedad. Resten av grupperna är det high chaparall som gäller. Jag håller utkik efter dina tre barn som håller ordning på dig! :-)

Funrun: Jag hoppas starkt (håller tummarna) att jag kommer tillsammans med Tone och Linn som är något snabbare än mig...eller heter det än jag?

Jossan sa...

Jag ska också springa på söndag, eller jogga då enligt gruppindelningen :)
jag tror jag komma starta i grupp 5 eller 6.
Så du lär ju vara i mål nästan innan jag startar :)
Men jag kommer till L och möter upp innan iallafall!

Vi ses på söndag!

MarathonMia sa...

Jossan: VAd kul - det var länge sen nu! Hoppas allt är bra med dig. Vi ses på söndag.

Nix sa...

Men då så!
Då ÄR du ju så bra!

MarathonMia sa...

hehehe - jag övertog Cattis start - har dock ändrat namn. Nu får jag ju kuta allt vad skorna bär!

Karin sa...

Tips: Ställ dig ändå långt fram i grupp 1, det är väldigt snäll seedning dit, t.om jag fick plats där förra året. Och ställde mig för långt bak och fick trängas första kilometrarna, inte kul! Lycka till och kör hårt!!

Helena sa...

Och med de röda racerpupporna glider du förbi täten och seglar in i mål på nolltid;)

gullfot sa...

Klart du skall vara i 1 - bara att vänja sig, Mia! There's no place like home... :-)

Karin sa...

Strategitips: Ställ dig långt fram och vässa armbågarna! Du kommer att förvånas över hur många "löpare" som börjar gå inom två kilometer och alla startar framför dig... ;-) Tjejmilen är jättekul men första halvmilen har för min del alltid bestått i stor frustration över alla gående seedade löpare. Ta fram löpardivan i dig, kör över dom och visa vart skåpet ska stå, Mia! Ge järnet och PB:t är ditt! Jag är med dig mentalt :)

Anonym sa...

Instämmer i strategin - längs fram med dig!!
Och heja, heja, heja!!
Jag hade gärna varit med och hejat live, men det råkade komma en mycket våt fest emellan...

Catti sa...

Hello Mia. Du är både super stark och snabb. Du lär garanterat springa dig till en kanonfin tid. Ställ dig längst fram i startfållan. Kommer och hejar på dig.

kramar
Catti

Löparfantasten sa...

Grattis till en super bra tid!!!
Kram

Anonym sa...

Oops, nu förstår jag varför du trodde jag var sjuk. Jag hade för mig att vi sa kvart över elva, inte kvart i. Tur för mig att ni stod kvar och inte hade dragit vidare till "F" =)

Grymt sprunget idag, det är med viss sorg jag inser att tävlingssäsongen börjar lida mot sitt slut ungefär samtidigt som jag toppat milformen.. Lidingö känns plötsligt väldigt långt.