Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 14 augusti 2008

Kändisarnas afton på Västerbron

Oj vilka stjärnor som ville kuta 10 gånger över bron!

Om jag har avsatt tid för träning är det ju lika bra att ge järnet, träna riktigt hårt för att sedan njuta av återhämtning. Hur motiverar jag mig då att kuta 10 gånger över en bro som lutar drygt 580 m från det ena hållet och 450 m från det andra? Jo genom att göra det med andra tokar från IF Linnéa. Vi delade upp gänget idag – de som ska springa Midnattsloppet på lördag fick ta en Årstaviksrunda, resten Västerbrointervaller. Idag kom tre nya stjärnor; Staffan, Ken och Jonas. De visade sig vara snabba. Killarna och Snabba Karin drog iväg. Jag hamnade rätt långt efter, men det är här alla kändisar dyker upp!

De första tre intervallerna var jag bara mig själv, tog det lugnt och tänkte på tekniken. Bara genom att bära IF Linnéa-tröjan gör att jag känner mig som en stjärna. Dessutom får jag väl kalla mig halv-Stoclholm-Marathon-deltagar-kändis eftersom min bild är på Photomotions reklamutskick ;-)

Den fjärde intervallen började jag undra vad f-n jag höll på med. Det var ju sex stycken kvar och jag började redan känna mig trött. Tänkte att det måste vara en stor idiot som frivilligt ger sig ut på såna här äventyr. Den här intervallen bränner jag av som Borat, med ett fånigt flin och tom, ointelligent blick.

På den femte intervallen började det att blåsa riktigt hårt. Vinden fick tag i min fina IF Linnéa-tröja och liksom krulviduttade ihop den upp över naveln, visade hela dallermagen så det blev en Britney Spears-tröja. (Jag drog snabb ner den och petade in ena sidan i löpartajtsen!)

Den sjätte intervallen var vinden så stark och fick nästan tag i mina fötter för slå omkull mig, jag parerade starkt och drogs än åt det ena hållet än åt det andra. Med ren styrka och vilja höll jag mig vingligt på gångdelen. Mina fötter dansade runt i luften som John Travolta’s.

Sjunde intervallen bjöd på illamående. Jag stålsatte mig och ökade tempot. Har jag bokat in ett spypass så ska jag leverera ett spypass. Denna intervall ägnar jag åt Magda Gad, just nu känd bloggaren – men med all sannolikhet en känd boxare i framtiden.

Åttonde intervallen ville jag verkligen spy. Bara rakt ut utan att tänka på konsekvenserna precis som Lindsey Lohan.

Den nionde intervallen gjorde sig träningsvärken i mina armar påmind. Jag fantiserade om välsvarvade armar likt Madonna (när de fortfarande var läckert svarvade…)

Den tionde intervallen tog jag mig över Västerbron likt Jennifer Lopez. Jag lovar att min rumpa vår såååå pumpad efter alla turer fram och tillbaka över bron så det måste ha synts. (Jag kollade aldrig efter om så var fallet utan går i godan tro över att det verkligen var så).

Västerbrolöpningen mätte totalt 11,14 km och gick på 58:16 inklusive intervallvilojogg. Detta ger ett totalsnitt på 5:13/km. Uppförsintervallerna med stark sidvind gick i 4:59-tempo (puls 158/170) – Heja mig!

12 kommentarer:

Karin sa...

*jublar, applåderar och busvisslar* SNYGGT KUTAT! Shit, vad du är stark! Du, liksom jag, fick en kanonrunda ikväll :-)

Och jag har kramp i magmusklerna efter att ha skrattat mig fördärvad åt dina liknelser. Du är grym, med eller utan kändishjälp, så är det bara :-)

Helena sa...

*fniss* vilka underbara liknelser!!! Du är bäst Mia! Ni var urstarka igår, med såna intervalltider förstår jag att ni inte blåste bort! Snabbare än vinden;D

Löpning & Livet sa...

Haha! Det är alltså så man ska tänka när det är så jobbigt att man vill spy :) Härligt jobbat!

Benet sa...

Ja, heja dig! Snyggt jobbat! och j*vligt roligt skrivet.

Och tack för "Hundred Push-ups-länken". Jag skall genast sätta igång. (en gång i tiden, då jag tränade Karate, så var jag i närheten av 100. Nu pallar jag knappt en fjärdedel. Men det skall bli ändring på det! Danke!)

MarathonMia sa...

Karin: JA, det var tufft, men vi var nog bra fokuserade. Jag är supernöjd att jag nollställde klockan och fick 5:13 som snitt för hela bropasset, för det är tungt. Skönt att bära med sig i skallen!

Helena: Tur att jag tog av mig fjäderskruden! Annars hade vinden tagit tag i fasanvingarna... och jag hade kanske hamnat i Danvikstull.

Andréa: Ja, varför lugna ner tempot - gör det motsatta så känns det dubbelt bra efteråt.

Benet: Armhävningarna... jag brukar köra de på "tå" när jag kör BodyPump. 16 st. Men ska jag vara riktigt ärlig så "mesar" jag på toppen, dvs kroppen går inte så långt ner. Men vi är ett par stycken som ska följa programmet så får vi se hur långt vi kommer. Kul utmaning, de hävdar ju att ALLA kan greja det, oavsett förkunskap.

Magda Gad sa...

Braaaaaaaaaa jobbat Mia!!!!!!!!!!

Jag läste och scrollade neråt och tänkte "Ok, men när kommer spykänslan då?!?"

Och sen kom den!

Tur för dig, annars hade jag tagit fram piskan ;-)

MarathonMia sa...

Haha - ett tag trodde jag att du skulle ligga nere på Kajakbryggan och kolla om vi skötte oss.

Dunceor sa...

Jag har också fått den där länken 100 armhävningar för ett tag sen. Jag klarar idag typ 25. Man borde haka på och se om man kan komma upp i 100 men jag tvivlar faktiskt.

Bra kutat på intervallerna. Västerbron är ju ingenting för er mer, ni springer ju där var och varannan dag =)

MarathonMia sa...

Dunceor: Jag ska börja testa armhävningsutmaningen på måndag - övning ger färdighet.

Eller hur!!! Gnälla över att få kuta över Västerbron 2 ggr på maran, vänd på dig och spring tillbaka, vänd igen och upprepa tills du kutat 10 ggr - det är maraton i psyke.

Puma sa...

ett riktigt tufft och riktigt bra pass är helt klart bästa in-the-helg-mood-träningen. men tyvärr är det fortfarande sommarschema på sats och väldigt tunt med (bra) klasser. jag packade inte med några spinninggrejer och ingen springbh, utan mest styrketräningssaker. hade jag haft ipod skulle jag kunnat köra med crosstrainern men utan lurar i öronen blir det väldigt tråkigt. kanske åker jag hem och planerar helgträning istället... :)

Puma sa...

härlig löpning. just nu vill jag också springa 10 rundor på västerbron!!! :)

MarathonMia sa...

Jag kan varmt rekommendera Västerbrointervaller - skön träning i alla former!