Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 30 januari 2009

Missa inte ABC-Nytt 19:15

15 seconds of Fame. Kanske.

Jag har grymma problem att lyfta armarna och händerna till tangentbordet. Nu ligger de i alla fall här så jag slänger ihop ett litet inlägg så länge de går att röra fingrarna lite grand.

Morgonens Militär-pass med Jörgen var det hårdaste hittills. Mycket, snabb löpning mellan styrkestationerna. Jag stajlade till med att köra armhävningar hemma innan: 25 när kaffet bryggdes, 25 till när jag ätit frukost och ytterligare 25 i hallen innan jag drog iväg till Östermalms IP. Skönt att ha det gjort liksom... en bit i alla fall. Men ajajaj vad svårt det är att bära fullvuxna karlar (läs Stefan) fram och tillbaka i olika poser över en fotbollsplan med redan Jello-armar. Vi fick massor av övningar som skulle genomföras två och två - hänga från varandras midjor och göra situps, klänga på varandra, släpa, hänga, dra, bära, peppa varandra. 75 minuter stenhårt fokus på framsida lår, bål, mage, biceps, triceps, skalle, skalle, skalle...

Jag slet så hårt så armarna skakade och magen kurrade. Jag var totalt slut på energi. Men min dotter har sagt att när man känner sig slut har man gjort 60%. Så jag drämde till med mina sista 25 armhävningar efter stretchen. 4 av dessa gjordes på knä. Det skämdes jag så mycket för så jag drog till med 20 nya på jobbet. De börjar bli vana nu. Tack Gode Gud för det! För nästa veckas utmaning går ut på att köra följande:

10 armhävningar
50 situps

10 gånger per dag - en gång i timmen. Ta gärna med en kamrat eller kollega. Ny plats varje gång...Bildbevis emotses. Yey. Har jag inte varit ett fall för dårhus innan lär jag ju bli det då! Det är väl ingenting mot kvällens utmaning!!! Då ska jag leka SuperWoman med Felicia 3, Leo 4 och Linnéa 7. Hoppas att de blir imponerade av min snoriga näsa på TV'n :-)

Ni som känner er sugna på Nordic Military Training kan komma till Östermalms IP imorgon, vi startar klockan 10:00 och man får ta med sig vänner. Det blir ett skönt Crossfit-pass med Bruno! Välkommen! (obs inga duschmöjligheter...)

*********************************************

12 kommentarer:

Magda Gad sa...

faaan va braaaa du kör mia!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Military-Mia!
Jag hittade en mini-utmaning som säkert passar dig och vår vän Catti som handen i hansken.Fredagen den 13:e (av alla datum!)kör de ett 120min combopass i KTH-hallen. Spinning,Pump och någon konditionskrävande aktivitet till.(minns inte riktigt vad den tredje delen bestod av, men kolla hemsidan)
Ni två kan väl ta det som en fikarast...?
Lycka till!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

AJ, va synd att det va i morgon... annars hade jag helt klart kommit både för att träna och säga hej till dig! Men i morgon är jag i Frescati hallen och gymmar med Nike!

Anonym sa...

Typiskt att jag jobbar imorgon. hade lätt viljat testa. Oam man nu vågar härja runt med er tuffingar ;)

Anonym sa...

Jag som inte tränar mer än att gå på jympapass någon gång i veckan funderar på om du inte borde bli så vältränad att du inte längre får någon träningsvärk? Eller vänjer sig musklerna aldrig?

Eva (som som sagt inte är någon expert på träning)

Anonym sa...

Jag som inte tränar mer än att gå på jympapass någon gång i veckan funderar på om du inte borde bli så vältränad att du inte längre får någon träningsvärk? Eller vänjer sig musklerna aldrig?

Eva (som som sagt inte är någon expert på träning)

Anonym sa...

Skalle var det ja, vad är din gjord av egentligen? Diamant? Stenhård och gnistrade vacker!

Magdalena sa...

Mia du har en annan utmaning på min blogg om du orkar!

Anonym sa...

visades inte klippet? Jag sitter o snokar på abc nu men hittar inget... Ville ju så gärna se dig in action.

Unknown sa...

funrun: Svt valde att lägga inslaget nästa vecka så du får hålla dig ett litet tag till:=)

Anonym sa...

oki staffan! bara ni hojtar när det är utlagt!

MarathonMia sa...

Magda: fokus fokus fokus. När det ömmar och gör ont. bit ihop. satan vad stark jag kommer bli ;)

Clarre: Din galning... självklart kollar jag upp, snackar med Catti och återkommer! Kul att vi kunde stressa din grupp lite igår :)

Nilla: Det blir en till omgång söndagen den 15 februari! Kör då - det är superkul.

Linda: Som sagt - 15/2 samma tid och plats.

Eva: Jag trodde inte heller att det gick att få träningsvärk! Men ack så jag bedrog mig.

Bureborn: *rodnar* Kryptonit kanske?

Magdalena: surfar dit och kollar! :)

Staffan och Funrun: jag fick kommentaren "Har jag suttit och tittat på ABC-Nytt i onödan nu?"