Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 13 januari 2009

Vill bara säga att jag lever efter plankanutmaningen...

...och övar på att klå honom big time nästa gång.

Jag har inte legat på latsidan bara för jag inte har uppdaterat bloggen. Har inte fått Internet att fungera i nya lyan ännu, och har grymt mycket att göra på jobbet - Me like!

Snabbupdate kan jag bjuda på:

Fredag: Benämning på passet "Kolsvart kaos". 6 galningar tar sig till Rydbo (ja, det är något litet samhälle i Åkersbergatrakten) och springer med pannlampor rätt in i skogen vid 20-tiden.. Obanad terräng. Månsken, stjärnor och några kilometer i benen. En alternativkväll ute liksom. Med Militärkamrater. Hade det inte varit för att jag skulle hem och packa hade jag sprungit en vända till i snåren!

Lördag: Styrketräning i form av: skruva ner skåp, bära sängar, bära kartonger, springa i trappor. Dricka vin med löparvänner, Pernie, bror, Louise och Världens Sötaste Hugo. Äta för lite...

Söndag: Missade TSM på grund av huvudvärk och skor i fel lägenhet. Tog en straffrunda i Ursvik med skön bastu efteråt istället.

Måndag: Campstart på Nordic Military Training. Lekte säl och har blåmärken på höften och på rumpan... armhävningar, utfallssteg, gång i armhävningsposition, armhävningar, armhävningar, armhävningar och lite planka. Förstås. Tur att nya lägenheten har tvättpelare för träskstanken från kläderna är inte att leka med. Tur också att Världens Bästa Pappa inte bara kan lägga Världens Snyggaste Golv (läs Amerikansk Valnöt i en miljard nyanser) i min nya lägenhet utan även rensa i tvättmaskinsavloppet så att jag slipper knäskura golvet efter varje träskinsats.

Tisdag - det är ju idag!: Grym träningsvärk i rumpa, lår och mage. Tusingar på schemat för IF Linnéa.

Ha en toppendag!
***************************************************

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mia: Vilket skratt jag fick när jag läste hur din Söndag var "Missade TSM på grund av huvudvärk och fel skor"

Det gick väl några vin flaskor under den där trevliga kvällen:=)

Faktum var att på måndagen morgonen vaknade jag 5.04 är inte det lite konstigt. Antar att det har varit lite för mycket snack om NMT så kroppen var inställd på att köra ett pass. Vi får snacka lite mera om passet senare sen vore det kul att få lite info den där mannen som ska köra på Zinken. Men det tar vi face to face lättare så och framför allt bättre.

Ha de Mia

/S

MarathonMia sa...

Staffan - jag ska berätta allt om passet även om jag tror att det saknas "Brunos dike" vid Zinken! Kommer ikväll!

Jossan sa...

härligt höra att du lever tjejen :)

Malin sa...

I senaste numret av Friskispressen så redovisar de lite från en plnakantävling och utlyser också en ny i .... tror det heter Jägarstol, alltså när man sitter mot en vägg. Det kanske kan vara något för dig?

Magdalena sa...

Undrade imorse om vart du tagit vägen. HAde jag vetat att du var i Rydbo (vid krossen eller?) så hade jag ställt mig där med vätskestation! Det är ju nästan hemma, bara 2,5 mil söder om oss!
BRa träning du kör! Hoppas du har det bra i nya lyan!

Anonym sa...

Det var då för väl!
Började bli lite orolig över vilka sviter man kan drabbas av efter en rejäl planka...
Skönt att se att du lever vidare i samma energiska fasanfart!

Karin sa...

He, du var inte ensam om att vara sliten i söndags ;) Tack för en rasande trevlig lördagskväll! Good to have you back @ the blogtrack as well :-)

Lilla Duktig sa...

Vetu?
Jag är så sjukt stolt över din plankantid så det finns inte på kartan. Kommer du ihåg i somras? I Solna? När du tog typ 3 minuter (men slog instruktören)? Det här hänt MYCKET med din träning - GULLE!

Anonym sa...

Lycka till med nya boendet!

Fem minuter planka, helt enormt vad ni är duktiga!
Började bränna i magmusklerna bara utav att läsa om spektaklet..

;o)

MarathonMia sa...

Josan: Alive and kickin!

Malin: Jägarvila... hmm något att locka Ken med! Tack för tipset.

Magdalena: Nästa gång vi kör kaos i Rydbo hojtar jag till - det måste du med på!

Bureborn: hjälp - har jag gett skenet av att inte vara energisk - det måste jag ändra på bums!

LillaDuktig: Eller hur! Jag hade gett mycket för att dela stunden med dig - vi är ju liksom plankan och armhävningsutmaningens radarpar!

Jerry: Inte tog du träningsvärken FRÅN mig, det brann gött i revbenen i 2 dagar efter!