Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 1 januari 2009

Nyårsafton helt olik mina vanliga nyårsaftnar...

det går med alternativa spex, tjo och tjim!
Vallentuna fick nyårsafton 2008 besök av en mängd TSM-löpare och en extra högljudd grupp från IF Linnéa. Jag och Karin byltade på oss snyggaste hejarklacks-stassen, långt ifrån tajta glitterklänningar och högklackade pumps som annars pryder kvinnor på nyårsafton. Vi bar så mycket IF Linnéa attiraljer som vädret bjöd på (Nix - kan vi ta fram thermobrallor tror du?)

Klubbkamraterna Ken och Fredrik, samspelta rivaler

Nyårsloppet bjöds i två längder, där Erik, Ken, Fredrik och Kattis skulle tokspringa 4 km och Catti, Tone och Clarence skulle ta milen. Givetvis ställde TSM-Coach Ruben upp eftersom han ändå behövde träna 10 km för dagen... och drog hem förstapriset med en segertid under 34 minuter. Vårt eget flaggskepp Erik rullade in före Fredrik, följt av Ken. Kattis placerade sig som bästa kvinna i motionsklassen. Catti slog personbästa på milen med snygga 45:53 och Tone glömde ta av sig slalompjäxorna. Clarre gled in någon (några?) minuter efter Ruben och såg rätt nöjd ut efteråt.

Från Smurfklubben: Clarre och vår egen vackra Catti.

Karin och jag hade fullt sjå att hojta, hålla koll på varvningar och fotografera - men vi lyckades nog sätta IF Linnéa på kartan även i Vallentuna. Eftersom det var nyårsafton bjöd vi de icke-körande löparna på Rosa Bubbel.


Innan start stötte jag på Magdalena IRL, som slog mig i armhävningsutmaningen - vi hejade fram henne på 4-kilometaren också (och beslöt att testa nytt upplägg för att klara 100 armhävningar under 2009...)
Vi väntade ett bra tag på prisutdelning så min egen löprunda som var tänkt blev aldrig av. Istället åkte jag hem, slängde jag ihop en fiskgryta, packade ner lite förrättsprylar, tog med mig Karin och begav mig till lillebror Fredrik. Där var vi världens bästa barnvakter. Vi hann umgås med Hugo 10 månader i hela 45 minuter innan han slocknade för natten. Superschysst Fetteamarbete där Barnmorskan Karin fixade vällingen helt perfekt medan jag tog hand om blöj- och pyjamasbyte. Hugo slocknade före 20, jag och Karin somnade i soffan strax efter 21... min powernap varade bara i 50 minuter, tät koll på dottern avbröt skönhetssömnen. Jag var Fasan-på-stan i kombination med Babysitter. Vid tolvslaget fick Karin, bror med flickvän varsitt glas Cava - medan jag skålade i morotsjuice (JA-mina vänner, ingen skumpa, inget glitter - men härligt ändå!)

Världens sötaste Hugo.


På nyårsdagen kutade jag årets första mil, det är bara en av många - för jag ska väl kunna slå 2008 års mängdrekord? Och brorsan - Jag MÅSTE klå brorsan på maran i sommar! MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE...

12 kommentarer:

farsan sa...

Imponerande sammanställning! Kallar du dig själv motionär när du pratar med andra om din "hobby"?

Oroa dig inte för brorsan. Min erfarenhet är att de mest högljudda aldrig kommer till start.

Istället kan du oroa dig för mig i år (igen). Den här gången väntar jag nog inte så länge som till 38k innan jag blåser om dig...

Skadefritt nytt år på dig!

MarathonMia sa...

haha - är det den Norrländska tystnaden jag ska bäva för... :)

Jag är motionär. Ibland kallar jag mig löpare. Oftast kallar jag mig Energisk.

Anonym sa...

energisk är verkligen rätt epitet på dig Mia!

Anna (Orka mera) sa...

Brorsan kommer inte ha en chans!! Heja heja heja!

Karin sa...

hoppas din brorsa verkligen vågar ställa upp nu iår, så du kan slå han på riktigt! =)
Många mil du fick ihop -08! Grattis!

Anonym sa...

Hihi, jag tvivlar inte på att alla i Vallentuna numer vet vilka Linnea är... :-D

Snygg och prydlig samling kilometrar det där. Brorsan är helt enkelt chanslös!

Magdalena sa...

Som Vallnetunabo kan jag intyga att vi numera bävar för all lineaner! ;o)
Imponerande årssammanfattning Mia! Klart du är energisk och löpare - du springer ju som vinden med leende på läpparna. Tack för påhejningen - den var viktig. Och utmaningen - jag anser inte att jag vann den, jag kom ju inte upp i 100! Nu laddar vi för detta år, eller hur!
By the way - Karin och du är välkomna som barnvakter till våran 10 mån som vägrar att somna! ;o)

Helena sa...

Mia; era hejarop hördes hela kilometern innan mål! Ni satte verkligen Linnéa på kartan! Tack för peppningen :D

Lilla Duktig sa...

Vi kan ha en alternativ festkväll när jag kommer hem! Några glad rött och lite skitsnack?

Karin sa...

Happy New Year :-) Det var verkligen en kanonavslutning på året. Mot nya äventyr säger jag bara!

Anonym sa...

Tack för att du hejade så bra!
Linnéafolket är inte bara väldigt bra löpare, de är bäst på att heja också!

Kramar Clarre

MarathonMia sa...

Funrun: Är namnet taget eller räcker det att man är personifierad?

Anna: Jag vinner nog i hejarklack! Nu när jag allierar folk via bloggen!

Bureborn: Bara han inte fusktränar för mycket... :) Jag kan tänka mig att han kommer göra allt för att klå mig, utan att bry sig om vilket skick han kommer i mål.

Magdalena: Our pleasure! Jag och Karin kanske kan patrullera barnvakter - särskilt när det går lopp!

Helena: Ack den viktiga röstresursen, den åker fram när den ska!

LillaDuktig: Rödvin och skitsnack är min andra kvalitet! Välkommen!

Karin: Många nya äventyr vännen!

Clarre: Och så är vi så himla trevliga!