Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 5 december 2008

Från trött tant till pigg fjant!

Ingen träning är onödig!

Igår var det ingen vanlig Linnéa-träning - Jag åkte utan Garmin, fast med pulsband. Jag åkte utan reflexväst, men fick med mig sonen Alex. Distanspass. Runt. Söder. Redan efter 200 meter knorrade benen och ville hem. Vilken tur att Tone finns och kände likadant. Som trötta tanter grabbade vi tag i Maffetone och segade oss runt Söder. Jag är glad att det blev av - för ingen träning är ju onödig. Gänget - det snabba - stod och väntade på löpskolning. Och löpskolning blev det. Grattis Alex till din första, och förhoppningsvis inte den sista löpträning!

Så till den pigga fjanten.

Jag har ju varit kaxig (jag???) och utmanat Bruno de senaste inläggen. Så imorse mina vänner var det äntligen dags - upp till bevis. Är jag SuperWoman eller är jag inte?


Den här mannen har jag haft på mina axlar och kört benböj med, han satt på min rygg när jag körde vadpress, låg över min rygg när jag kröp (snabbast av alla). Jag hade honom hängandes från midjan görandes situps. Två varv som apa lyckades han runt min kropp klättra. Jag var inte sen att haka på! Jag skulle banne mig vara lika stark. Eller i alla fall nästan. Han var dagens sparringpartner och jag darrar fortfarande i kroppen!
Det bästa med Bruno är att han inte bara är stark, utan även snabb. Detta innebar att vi fick extra lång vila i plankan efter genomförde intervaller och jämfotahopp upp på en låg mur. Dagen bjöd även på mångsteg, dragkamp, tricepsdips och mycket mer.
Nu ska jag ut och göra stan osäker! Ha det skoj!
*****************************************

6 kommentarer:

Karin sa...

Shit, det var ord och inga visor! Du har härmed bevisat att du är superwomen, Quod Erat Demonstrandum! :-D

Magdalena sa...

Haha! Vilken prestation! MEn vad säger maken därhemma om att denna man "klänger" så på dig? ;o)

Anonym sa...

Är det nån som har rätt att vara kaxig är det du!
Helt ooootroligt! Jag kan inte ens köra benböj med Pumlan på axlarna...

Catti sa...

När jag var på NMT´s prova på pass såg jag en stor skugga i mörkret på ÖIP. När den kom lite närmare insåg jag att det var en och inte två personer. Tänkte då tyst för mig själv,,,spring härifrån medans du kan, NU.

Du är ju inte den som flyr utan som utmanar, kämpar och segrar.

Så den personen som fick mig att vilja lägga benen på ryggen den där mörka kalla morgonen dansar du omkring med på ryggen några veckor senare.

Du är galet stark Mia, modig & tuff :-D

Lilla Duktig sa...

Kvidevitt!

MarathonMia sa...

Karin: Kortsiktiga mål ska nås! Långsiktiga planeras och tränas till :-)

Magdalena: aha - det förklarar tystnaden här hemma. Jag trodde han blivit rädd för mig ;-)

Bureborn: Jag är kaxigare än jag kan prestera :-) det får jag käka upp ibland.

Catti: Du vet!!! Du har sett! Du har darrat!

LillaDuktig: *vingslag*