Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 25 juli 2008

Imponerad!

av Ultraveckan i Hallsberg!

När jag hakade på Fredrikas galna upptåg, Ultramaran Hornstull-Järna, sprang jag sista etappen med Christian Ritella. Just nu springer han 6-dagars i Hallsberg. SEX dagars löpning. På en bana som är ca 1200 m. Runt runt runt. I värmen! Übergurun Yiannis Kouros från Grekland leder med 1650 varv (dvs 660000m, 66 mil), tvåa ligger Martina Hausmann från Tyskland och på en snygg tredjeplats... tadaaaaa: Christian Ritella med 1520 varv och drygt 60 mil. Det återstår en dag så vi får se om Ritella spurtar!

Alla lyckönskningar skickar jag till Funrun, Nike och Puma som springer samma lopp, men har valt 24-timmarsdelen. Jag är grymt imponerad! Ni rockar.

6 kommentarer:

gullfot sa...

Ritella har god chans att slå svenskt rekord!! Tror han vilar just nu i värsta värmen (bra taktik), skall bli intressant sedan att se om han krämar på mot slutet. Tokigt nog sitter jag på tåg till Oslo när de går i mål, arrrrgggghhh!!!

Gunnar och jag har hängt framför datorn hela veckan och kollat uppdateringarna varje halvtimme...

gullfot sa...

Förresten går sexdagars inte på 1200 m bana, utan på 400 m. Go figure...

MarathonMia sa...

Fredrika: Jag är grymt sugen att åka förbi och titta... det är ju ändå på vägen till Västkusten - min familj delar dock inte min entusiasm i detta ;-)

Jag tror att jag skulle få dåndimpen om jag sprang en 400-metersbana. Iiiiiiiiiiiiiiii!

Puma sa...

man kan tydligen springa på 200-metersbana också. fast det är 6 eller 12 timmar. i oslo. undrar om man blir snurrig i huvudet då? 6 dygns verkar helt galet. de hade ju ingen skugga överhuvudtaget!! det fanns iof ingen skugga på 1200-metersbanan heller, men ändå. de var grymma som gick och gick (och sprang ibland) trots att de såg konstant halvdöda ut.

Karin sa...

Tack för peppen Mia! Jag blev helt förvånad av att se dig där, och var halvt slut, och kollade efter Sara och kände mig helt off. Du ska veta att jag blev glad att du var där och hejade! Även om jag kanske verkade som en förvirrad galning som _bara_ hade kommit en mara ;)

Anonym sa...

varför såg inte jag dig???