Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 16 juli 2008

Tur i allt?

och allt i turen.

Jajamensan. Dagens långpass med Karin innehöll allt.

Felspringning * Backintervall * Brolöpning * Värme * Gemenskap * Terräng * fler backar * sightseeing * fantastiska villor * vilsenhet * Vart-fan-ligger-Bällstavägen? * Mer sightseeing * begravning * sol * svett * stretchpaus * hitta-Bällstavägen-till-slut * prat * massor av prat *

Det började fint med en felspringning. Vanemänniska som jag är sprang jag ned till Karlbergskanalen istället för att ta NorrMälarstrand. Fast det gjorde inte så mycket, vi fick en extra backintervall uppför Tranebergsbron. Sedan höll vi nästan den tänkta rutten. Min man brukar kalla mig "Mia GPS:en" för att jag aldrig hittar rätt. Jag har problem med vädersträck och riktning jämt. Idag hade både jag och Karin stenkoll åt vilket håll vi skulle. Det saknades bara vägar just där. Så här blev i alla fall rutten.

Tanken var att fortsätta rakt över Drottningholmsvägen och springa via Södra Ängby mot Bällstavägen, men Äppelviken, Ålsten och Nockeby bjöd på en del backar så den raka, nyasfalterade, nedåtlutande vägen mot Brommaplan lockade starkare än uppförsbacken mot Ängby...lätt val och en kilometer i 5:10-tempo. Jag blev fruktansvärt trött efter 18-19 kilometer. Karin var fortfarande pigg och pinnade på, jag bet ihop och kämpade vidare. Till slut fick jag be om vätskepaus och stretch av höger baksida lår. Efter det gick det lite lättare. Vi klurade oss igenom Sundbyberg och ner mot Pampas, när min Garmin plingade till vid 27 kilometer stoppade vi våra klockor, highfajvade och njöt över hur duktiga vi var. Allt jag kunde tänka på var en Piggelin. Min svettiga 20-lapp halades raskt upp i Saris Tobak och jag pustade som om jag krupit genom Saharas öknen - Piggeliiiiiin. Åååååå vad god den var. Sen skyndade jag mig hem för att fixa till en smoothie med yoghurt och hallon - mums.

Trött-Mia råkade stänga av mobilen och inte ha PIN-koden hemma, fick åka till jobbet och hämta den. På mobilsvaret hade jag ett meddelande från tidningen iForm - de undrade om de fick använda mitt målfoto från Stockholm Marathon... Iiiiiiiiiii - läskigt - självklart svarade jag Ja. Nu tänker jag inte få nojja över hur jag ser ut, måste sluta vara så självkritisk. Om de tycker att min bild förmedlar lycka vid målgång så ska jag också gilla fotot. Förhoppningsvis kommer IF Linnéa-märket att synas - gratis sponsoring, men det är kanske att hoppas på för mycket?!

Nöjd med dagens 27 km i 5:28-tempo, stolt över att få vara med i en tidning och färdigpackad* för Falkenbergstur - vilken härlig toppendag!

*) Löparkläder och tidtagarur för Plankanutmaningen nedpackat!

12 kommentarer:

Karin sa...

Åh, det var en underbar upptäcksfärd hela vägen! Du var ju supergrym, särskilt med tanke på solen och värmen. Starkt jobbat alla 27 000 meter!
Och jättekul att de vill använda din härliga bild; den är löparglädje så det förslår! Liksom rundan idag. Tack =)

Anonym sa...

27! Jeez, vad ni är starka! Det var ju jättevarmt idag!

PS: Strunta i Marbella och kom med till Hallsberg!

MarathonMia sa...

Karin: Tänka sig att de vill använda lilla mig...rodnar.

Funrun: Jag är tillbaka i Stockholm den 24:e - Maken gillar dock inte tanken på att stå och vänta på mig i 24h på vår väg mot Strömstad... men vi kanske svänger förbi och hejar på er!

Löparfantasten sa...

Åh vilket härligt långpass.
Kul med bilden, mig ringde de igår i ett helt annat ärende. De försökte få mig som prenumerant.
Skulle också ha sprungit långpass idag men det blev andra planer.....
Ha det så gott i Falkenberg

MarathonMia sa...

Löparfantasten: Ja, långpasset var verkligen toppen! Du får säkert till ett långpass, ibland kommer det annat emellan :-)

Benet sa...

Låter som en riktigt, riktigt skön dag. Vilket härligt pass. Och fasen vad kul med iForm!

Anonym sa...

Du är ju värsta kändisen ju. Hittade dig ju på en photomotion-reklam som damp ner i brevlådan också!

Alltid lika skönt att läsa om ditt bristande lokalsinne. Känner mig mindre ensam då :)

Dunceor sa...

Bra långpass i värmen! Det känns som det rullar på bra nu med långpass, terrängpass och intervaller. Bra blandning.

Magda Gad sa...

Tokhärligt pass, kul när det händer mkt grejer ju :-) Och grattis till publiceringen!

MarathonMia sa...

Tack "polarna" Långpass med blandad terräng är toppen, skönt att inte vara ensma om lokalsinnet ;-) och ännu är jag ingen "kändis" - lite bonnigt kanske men det bjuder jag på.

gullfot sa...

Grymt kul med kommande idolfoto i iForm. Tipsa för guds skull vilket nummer sedan!! :-)

Anonym sa...

Klart du är kändis! Du har ju massor av fans här - jag till exempel! :-)
Vilket tjusigt pass ni fick till, förexten. 27 K i 5:28 fart mitt i sommarvärmen. Det är minsann strålande.