Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 31 december 2009

Jag vann!

tror jag.

Alltså - jag tror att jag vann kommuntoppen på jogg.se. När jag klickar på "Min kommunlista" står mitt namn i topp - med "bara" 280 km löpta i december. Men det var ju Nyårsloppet idag. Jajusste!

Alla ni som gissade på runt 47 minuter - ni hade rätt. Fast då hade jag 600 meter kvar ungefär :). Underlaget var knöglig is och rejält halt på sina ställen. Jag sprang med broddar. Gjorde upp med Anders om att springa 5-minuterstempo och greja första 5 km på 25 minuter. Jomentjena. Första kilometern 4:34, andra 4;45. Bad choice.

Men det sitter ju i skallen. Jag brukar ju avsky 10 kilometerslopp så nu låtsades jag att jag skulle springa en halvmara. Slog ner på takten och försökte hålla sikte på Cattti och Anders. Låg 50 meter bakom dem vid 5 km. Släppte dem strax därefter och drog med mig en stackars ung löpare på lite bonusrunda (fick 2 felspringningar - härlig bonus). Vid 8km flög vänster brodd av. Äschdå! Det var ju en liten skön uppförsbacke strax efter - kanske jag kunde hoppa på ett ben sista biten?

Coachen sa 49:59 - Mia fixade 49:54. Officiella tiden blev 50:04 (manuell tidtagning och pennregistrering).

Åkte sedan hem till Stockholms Sjukhem och överlämnade nummerlappen som visade 400 till Cia. Vassego!
Ajajajaj! helt fel fotisättning! Jag ska INTE sätta i hälen först. Här har jag sprungit 5 km och har fortfarande båda broddarna.


Medan jag kutar och undrar vad fanken fikarasten är placerad - den som vi ultralöpare har stenkoll på, så tejpar Världsbästa Kattis sonens onda häl.


4 kilometersloppet har startat och jag ser ut att stå stilla. Foten är som en betongklump i marken, men jag ska banne mig in under 50 minuter. Ser den officiella tidtagningen och har 5 sekunders marginal (trots extra 180 meter sprungna)
Daniel, Magnus, Ken, Alex, Kattis, Karin och Ingrid körde 4km. Det loppet startade alltså 45 minuter efter oss milare. Först in i vårt gäng blev Alex. Kan det bero på tejpningen eller på att han ville ha chokladtårta? Första IF Linnéatjej blev Kattis (som opererade foten i juni och nu körde sitt första lopp!) Grattis.
Min son. Han ska banne mig få vara hare när jag kör intervaller!


Son och Mor efter loppet. Två vinnare. Okej - jag kom på 76:e plats - men jag vann ju Kommuntoppen! Och Alex räknar inte med Hässelby- och Studentenlöparna. Känner man sig som en vinnare så ÄR man en vinnare!

IF Linnéa har ju rykte om sig att vara den sociala klubben - givetvis passade vi på att gratulera Magnus på födelsedagen med chokladtårta, sång och champagne!
Glöm nu inte att känna er som vinnare allihop ikväll! Imorgon börjar ett nytt årtionde med massor av skojsigheter! Vakna upp leende och glada - börja det nya året i positiv anda! Kram på er och Gott Nytt År!

9 kommentarer:

Kalle sa...

GRATTIS!
Grymt att springa sub 50 idag under dessa väderbetingelser:-D

Löpning & Livet sa...

Grymt jobbat hörru!! Att springa sub50 i dessa förhållanden måste väl anses sjukt bra? :)

Gott nytt springår!!

Louise sa...

Grattis till fin tid i sådana förhållanden! Och ett riktigt Gott Nytt Löparår önskar jag dig!

Daniel sa...

Bra jobbat där!! Måste nästan varit med livet som insats att springa så fort på det där underlaget ;)
Gott nytt på dig!!!

Karin sa...

Bra jobbat! Halt underlag och kyla lägger på minst en 10minuter, så jag tycker vi kan säga att du kom in på strax över 40 (justerat för omständigheter).

Jag vann också kommuntoppen. På knappa 160km i december. Vakna Norrköping! Ha det bra!

Anonym sa...

Grattis till segern och Gott Nytt 2010!

Anonym sa...

Gott nytt,Mia! Och grattis till ett snyggt lopp! Storstilat avslut borgar för ett fatastiskt löparår 2010.

Petra sa...

Håller med övriga talare - sub50 i detta före är ju grymt bra!!

Micke sa...

Grymt bra som sagt.

Sen synd att man missar ett lopp i sin egen håla för typ femtielfte året i rad.