Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 14 december 2009

Jag tror han tyckte att jag var lite fin...

...eftersom han sa att jag inte såg ut som någon vidare planka.

Bonusen för att man teamar upp med snabbaste killen på skottkärre-rejs i uppförsbacke blir att man får ligga längre i plankan. Vi försökte vara lite effektiva och leta efter Eddies borttappade vante i snön varpå Johan hojtar "Du är ingen vidare planka Mia". Glad i hågen för dagens komplimang kontrar jag "Fast jag har ju ammat två barn!"

"Ner på marken! Raka i kroppen!" Okej då. Utan Eddies vante.

Det var härligt pudervitt på marken, hårt, halt och kallt. Luften blir så härligt klar och frisk - jag kände för att fortsätta i all evighet. Dagens 75-minuterspass gick alldeles för fort och det var kul hela tiden. Många av övningarna blev bra rehab/prohabträning för mitt knä. Jägarvila, benböj, utfallssteg - givetvis med däck hållandes i de "starka" armarna. Vackra Anna var ankare och hade fått nys om att jag har intensiv-vecka - no mercy på teknikfusk idag. Jag anammade Fredrikas tips om att fokusera på uppgiften. Jag försökte göra varje övning så bra som möjligt för att bygga styrka. Jag är hopplöst skitdålig på chins (bara att öva) så jag fick hjälp att klara av 10 stycken. Jag har inte tekniken (skyller på mina föräldrar som lät mig växa upp på Västkusten vid havet varje sommar istället för att vara kvar i stan och öva sig ta sig upp ur en pool och bygga axlar). Eller förresten. Jag tackar mina föräldrar för mina härliga Västkustsomrar - annars kanske jag hade försökt mig på triathlon istället för långlöpning.

Anyhow. Jag fokuserade starkt. Körde med hålld tumme hela tiden. För det sista jag såg på GAX Trans Scanias hemsida innan jag lämnade jobbet idag var att Staffan , min Ultravapendragare, stod med på deltagarlistan... väntar spänt på att mitt namn ska dyka upp där också.

Fokus. På. Uppgiften. I morgon bitti: Löpning med coachen.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Jag sitter hysteriskt och refreshar gax sidan :)

MarathonMia sa...

Jag med men det hjälper ju inte!!!

Jojje sa...

Chins och axlar...nja..lite kanske...
Till CHINS använder du främst rygg och biceps.
Till att gå upp ur en POOL använder du främst bröst och triceps.
AXELträning får du när du står upp och ner och sänker-höjer armarna, av skottkärran, av pingis-badbollar... och till viss del vid armhävningar (ju högre upp med benen desto mer...) :D

MarathonMia sa...

Aha Jojje - jag fattar konceptet... tänkte mig en pool med hög kant ;)

Louise sa...

Jaså, det är morgonpass på schemat idag. Huga! tycker jag. Men biter man ihop och bara kommer ut, så är det ganska OK - bara man inte behöver öka tempot för mycket. Hoppas du får ett bra pass!