Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 3 december 2009

Jag kan något som inte Löplabbet kan!

tack Zebban - du är en ängel!

Ikväll ska jag leda en av grupperna i IF Linnéa när det vankas långpass. Jag har utlovat ett specifikt tempo och cirka 20 km. Jobbade hemifrån i förmiddags och tänkte vara smart och ladda batteriet på min Garmin.

Utan Garmnin finns ju inte löppasset - det har ju inte ägt rum liksom.

Jag besitter inte härliga Tones fartkänsla (hon kan ställa in sig på 5:20-fart och springa det timme ut och timme in!) utan behöver min Garminvän som håller koll på takt och sträcka (blir jag uppspelt av ett samtalsämne ökar jag takten...)

...okej - ska i alla fall ladda klockan och den dör. DÖR. Testar med jobbdatorn, hemdatorn. Ingen kontakt. Shit. Eftersom Löplabbet ligger i närheten springer jag upp och frågar expediten om hon är duktig på Garmin "Jajamensan!" svarar hon - jag frågar efter snabbkommandot till klockans Reboot...

Exp: "Har du köpt klockan här?"
Mia: "Mjaaa (egentligen på RS - men det säger jag inte) - men det var 2 år sedan."
Exp: " Har du kvar kvittot?"
Mia: " Det tvivlar jag på, jag vill bara ha igång klockan"
Exp: " Hade du haft kvar kvittot hade jag kunnat skicka in den till Garmin"
Mia: "Men en löparpolare lyckades boota om den när det hände förut..."
Exp: "Nej det går inte"

Jag tar således klockan, tackar så mycket för mig (och förstår varför jag alltid handlar på Runners Store) och går ut ur butiken.

Ringer min ultravän Zebban och frågar hur man bootar om klockan. Får på 15 sekunder rätt instruktioner och får igång klockan.

Vilken tur - då blir det långpass i rätt fart ikväll! Välkomna till Zinken, 18.30 ni som känner för att knarka några kilometrar runt Söder och Kungsholmen i 6-minuterstempo!

...och har ni någon gång en död Garmin - ring mig - nu vet jag hur man återupplivar den!

7 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Jag har åtgärdat detta! Det ska inte upprepas. ;)
/Madde, som jobbar på Löplabbet, fast i Göteborg, och skäms lite för sina kollegor.

MarathonMia sa...

*fniss* tackar :) först tänkte jag gå tillbaka och dela med mig - sen blev jag lite barnslig... men nu ångrar jag mig och kikar nog förbi på hemvägen.. :D

Fitnesscoachen sa...

hihi, ja, det tycker jag du ska göra. :)

Jojje sa...

Hur var Kay Pollack?

MarathonMia sa...

Jojje-mannen: Kay Pollak var hur bra som helst. Måste smälta lite intryck innan jag skriver om honom,

Anna (Orka mera) sa...

Fast min dog så mycket att den inte gick att få liv i -inte ens av självaste Garminsupporten! Så nu måste jag klara mig utan ett tag. Undrar om det går... tveksamt :O

Jenny sa...

Min dog också för ett tag sen, inte minsta liv i den... försökte några ggr utan att lyckas. Var t.o.m. ute o sprang utan den, kändes helt förvirrat... Men så plötsligt när den fått vila i 2 veckor gjorde jag ett nytt försök - och då vaknade den till liv igen, underbart! Så nu är min vän med mig på löprundorna igen :-)