Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 12 december 2009

IF Linnéa goes Nordic Military Training

Två timmars lördagsträning med klubbkamraterna.
Det var otroligt många som ville träna NMT idag, jag räknade inte in alla men det måste ha varit över 50 personer där. Solen tittade fram mellan molnen som täckt Stockholm i evigheter. Ikväll har vi vår tradionsenliga luciafest med löpklubben (okej - vi har traditionen att festa och vara sociala så mycket vi kan, vi får väl låna uttrycket "The drinking club with a Running problem".
Anyway - luciaorientering körde vi förra året och nu stod 25 km långpass på schemat. Jag föreslog NMT och coach Nisse och min egen tränare Ken hakade på. Likaså Catti och Tene. Jag och Staffan är ju gamla rävar i sammanhanget.
Det blev ett pass med inriktning på styrka, endast drygt 5 kilometer löpning. Vi körde nog varenda övning man kan tänka sig utom tricepsdips. Vi hjulade upp mot en vägg och gick på händerna i sidled, körde apgång fram- och baklänges. Boxades i magen, rygglyft, situps, armhävningar, krypa under polarna som vilade i hunden... den ena övningen avlöste den andra. "Kom igen nu löparna, här räcker det inte med starka ben och lungor!" vrålade Brandmans-Jörgen när Catti bröt ut i skratt över armhävningar med motstånd.
Dagen till ära tog vi oss igenom träsket. Här åkte Ken ner i dyngan till låren - han hjälptes upp av Tene. Det handlar om att lära sig var man ska sätta fötterna i träsket, visst sjunker man ner på sina ställen och mitt val av Asics Noosa visade sig återigen vara toppen! De blir inte tunga av väta eller lera utan håller sig blommigt lätta. Kanske inte blommigt doftande då...
Efter passet körde jag hem Ken efteresom han skulle hänga med på långpasset med klubben. Ja -han kan behöva lite uthållighetsträning eftersom han ska stå ut med mig som elev. Själv blev jag beordrar vila eftersom jag har tuff RÖD träningsvecka nästa vecka.
Så jag vilar så som bara jag kan - duschar och passar på att skura hela badrummet, tvättar träningskläderna och slipar 4 köksluckor. När jag sedan dammsugit upp slipdammet och tvättat av golvet har jag all tid i världen till bloggande och äta blodpudding.
Nu ska jag iväg på lite glöggmingel innan Linnéafesten ikväll. Full rulle - men hey - jag är ju MarathonMia, hon den uthålliga!
4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ha ha ha! Du är då för härlig! Vilken höjdarlördag! jag sprang inget långpass på land men väl ett hyfsat i vatten. Ingen NMT heller och inga slipade köksluckor men kanske storröj och flyttstädning kan räknas som hyfsat styrkepass? (Men inte ens i närheten av att vara lika kul som att träna)

Karin sa...

Skönt att fler än jag svettades idag ;-) Jag (och några fler + min superduktiga dalmatiner Max) har nu tagit Sverigestafetten till Nyköping, nu är det bara för er stockholmare med ultranerver att plocka upp den och köra vidare!

Efter 18,5km+26,5km+59km är jag klar med Sverigestafetten :-D

MarathonMia sa...

Ingmarie: Flyttstädning - minns det som igår. Nariga händer och det tar aldrig slut. Måste klassas som uthållighetsträning

Karin: Fantastiskt! Vi är ett gäng från klubben som ska ta vid när det närmar sig :)

Ingmarie sa...

Eller som "idioten"...;-)